0 oy
560 göst.
Diğer kategorisinde (84 puan) tarafından
Kızlar 2 gün önce post açmıştım kayınbabam bilezikler imi istiyor borcu var diye bugün aradı verirmisin bilezikleri borca yatiricam dedi bende veremyecegimi oğlumun geleceği onlar dedim benimde zor zamanlarım oldu paraya ihtiyacım olduğu zamanlar oldu Zengin oldukları halde umursamamislardi şimdi de kötü ben oldum arkamdan kötü günümüz de böyle etti felan diye konuşuyor lar ve eşim de onlardan taraf hiç savunmaz beni 

19 Cevaplar

+1 oy
(177 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Vermek zorunda değilsin canım verme de yine kötü sen olursun güvenmiyorum diyorsun benim eşim dükkan aldı bir miktar borcu vardı benim altınlarımi alacaktı annem ve babam kendi ağzıyla teklif etti eşinin altınlarını elleme biz veririz borç diye bir miktar para ve bileziğini verdiler çünkü güveniyorlar eşim benden çoğu kez istedi hepte verdim yerine hep yaptı koydu güven önemli canım haa vermese de olurdu şükür hep iyi yerlere gitti altınlarım kat ve katladı iş için mal mülk için işini bildi ama işini bilmeseydi ne ben verirdim ne de ailemden almasına müsaade ederdim

Kaynım benden isteyecekti eşimin o aralar dükkan borcu vardı diye ondan istemedi ha benden almışsınız ha eşimden ne fark eder ki abi dedim eşimle konuşun onunla hal et dedim eşim kendinden borç vermiş verme canım tek tavsiyem 

bu haa gözüm kapalı güveniyorum diyorsan o ayrı ama tereddütte kalıyorsun bizde çok verdik k*zıkta çok yedik çok borç verdi eşim ama geri alamadı gözümüzün içine baka baka borcumuz yok size dediler istediğimiz hâlde vermediler bizim o verdiğimiz paralar sayesinde ev araba sahibi oldular burnumuzun dibindekiler bunu yaptı ve hâlâ yüz yüze bakıyoruz ama eskisi gibi miyiz değiliz hep içimizde bir kırgınlık güvensizlik var her zaman Allah'a havale ediyorum çocuğumun evimin rızkydı güvendik en zor günlerinde yanında olduk ama yine kötü biz olduk bırak verince de kötü olacaksın vermeyince de kötü oluyorsun zaten en azından bileziklerinden olmazsın 
(84 puan) tarafından
Onun da birincil ailesi Kendi anne babası olduğu için gerçekten içim atmiyor eşime sadece bu evde çocuğum için duruyorum yoksa başka Bir sebebim yok aynı evde arkadaş gibiyiz sadece beni hep ezdirdi onlara karşı çocuğumu da öyle hâlâ onlardan kopmadı bişey olsa hepsi Bir üstüme gelir hemen arkamdan da ona buna atarlar hepsi Bir eşim de dahil bunları gördüğüm bildiğim için isinamiyorum canım yapamıyorum yani bı eş değil gizli düşman gibi
(177 puan) tarafından
Abdest al namazını kıl bol bol dua et içinden geçeni rabbine anlat neler yaşadığını bilemem ama az çok tahmin ediyorum evet anlıyorum seni soğuyorsun ama azıcık sevgi kırıntısı varsa ve inanıyorsan düzeleceğine çabala ama yok bitti olmaz diyorsan rabbim sabır versin bir çıkış yolu göstersin sana eşine de hidayet versin akıl fikir versin çok zor aynı evin içinde böyle huzursuzluklar rabbine bırak ona güven ama sende kendin için o evin içinde bir ölü ve vazgeçmiş gibi davranma sirkelen aynaya bak giyin kuşan gül kendin için bişeyler yap zamanla o kadar iyi geliyor ki insana eşinde sendeki bu değişimleri görsün bilmiyorum canım ben de bir dönüm noktasına gelmiştim boşanmayı bile düşündüm ailemin yanına gittim ama içimde sevgi vardı ne yalan söyleyeyim kendim için çok çabaladım oğlum oldu bol bol spor yaptım gezdim bir süre uzaklaştım eşimden sonra onunla böyle konuşa konuşa çözdük tabi arada sorunlar oluyor ama en azından bu aile mevzusunu kökten çözdük zamanla raylar yerine oturdu şimdi kendi ezdirmiyor beni eğer onlar sana karşı öyleyse bırak eşin onlarla görüşsün sen uzak dur aynı ortama girme görme
(84 puan) tarafından
Ne güzel canım inşallah da hep böyle gidersiniz darısı da bize aynı evin içinde iki yapanci gibiyiz moralim bozuluyor yeri geliyor çocuğuma odaklanamiyorum kendimi zaten saldım bakimsizlastim arkanda bir ailen olmadıktan sorna çok zor kimsesiz olunca çok zor gidecek bir yerim yok eşimi ilk başlarda çok seviyordum oda beni ama aramaiza ailesi girdi hala da öyle devam ediyor bilmiyorum nereye kadar böyle bende boşanmayı düşünüyorum ama nasıl yapivam hiç kimsem yok ailesi kazık atsa eşime emin ol daha iyi olur onlarla asla açık vermiyorlar bişey oluyor en son bana soyelrler beni bu aileddn bile görmüyor lar çok teşekkür ederim sizinle konuşmak iyi geldi Allah razı olsun
(177 puan) tarafından
Rica ederim canım Allah'tan hiçbir zaman Umut kesilmez derdinin dermanı onda rabbine sığın ona anlat herşeyi rabbim herşeyi bir karara koymuştur sen yine de dediklerimi hayatına geçir güzel güzel anlat ama onları karalama kötüleme erkekler böyle biraz kalın kafalı çocuğun için sen bir annesin kimseye meydan bırakma sevindirme onların dediklerini umursama ve kocanı iyilikle güzel sözlerle yola getir bol bol kocan için dua et yuva yıkmakta kurmakta kolay değil güçlü ol dişli ol gerçekten işe yarıyor inatlaşma sessiz ve sakin ol ama hep mutlu ol tek diyeceğim bu canım zamanla işe yarıyor ben böyle buldum çözümü zamana bıraktım ve sonucu bana olumlu oldu inşallah sana da olumlu olur bol bol dua edeceğim sizin için
(84 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım benim Allah razı olsun senden bu sözleriniz bile benim için kıymetli
-Reklam-
+2 oy
(1,783 puan) tarafından
Savunmasin vefasız eş.... dönme....yaranilmaz havlasin dursunlar
(84 puan) tarafından
Gerçekten canım çok sıkıldı sanki ben mi yaptım borcu bana mı guvendiniz en yakınları benmişim milletten isteyene kadar sen vardın diyorlar
(1,783 puan) tarafından
Eminim verseydin de vermeseydim napalim olurdu
+2 oy
(5,171 puan) tarafından
Versen de yaranilmiyor vermesende,en azından vermeden kötü ol boşver iyi yapmissin
+1 oy
(3,843 puan) tarafından
Versen de yaranilmiyor boşver . Ben zamanında verdim de noldu kötü ben oldum ayrıca vermek zorunda değilsin istediği kadar konuşsun ..eşine de yazıklar olsun vefasız 
(84 puan) tarafından
Gerçekten öyle canım Kimin ne olduğunu gördüm ben
+1 oy
(220 puan) tarafından
Kesinlikle verme iyilik yapsan da kötü olursun boşver kötü ol daha iyi 
0 oy
(3,255 puan) tarafından
İstediklerini desinler 

Zerre umursama köpek degilmi havlar havlar susarlar 

Olan sana olacak kimseye olmayacak düşünmek zorundasin kendini de cocugunu da geleceğini de
(84 puan) tarafından
İşte bunu anlatamiyorum eşime de bunlara da versem ne zaman yaptırır verir mi vermez mi güvenemiyorum da arkamdan neler diyorlar herkese de soyelerler bizi yarı yolda bıraktı diye
(3,255 puan) tarafından
Meburmuymussun acaba oh ne iyi
Verirsen iyisin vermezsen senden kötüsü yok

Vermeye vermezler heleki bu devirin sartlarina göre asla vermezler

Benim eltimin 6 tane bileziğini almış eşi kac sene olmuş hala yapacak
0 oy
(17,914 puan) tarafından
Borcu yapan damadından iste deseydin 
(84 puan) tarafından
Oda yetisemiyormus banane bana mı yaptın o kadar borcu sanki damadı yedi işte bunu arkamdan neler diyorlar millete canım beni kötü gösteriyorlar herkese napicam ben zor gunumuzde bizi böyle bıraktı felan diye eşim de ağzını açıp bişey demiyor karşı karşıya koyuyor beni
0 oy
(740 puan) tarafından
Borcu ödeyemeyen altını nasıl ödeyecek hergün artıyor fiyatı altının iyiki vermemişsin ne derse desin boşver verme. Herkes gelirine göre harcasın. Sağlık gibi durumlar söz konusu olur o ayrı ama borç yap gelinin altınını iste oldu. 
(84 puan) tarafından
Canım borcu da kendi yapmadı ki damadı yaptı yedi bunu resmen tüm banka hesapları damadindaydi biz istesek vermez resmen dolandırdı bunu kayınbabam in tarlası var neymiş o satilinca odeyecekmis oda Allah bilir ne zaman satılır belli bile değil satılsa bile bana demezler yaptırmamak için altını verseydim eğer mesela 150 bin tuttu ya geri o şekil verereklerdi o an ki altın fiyatından değil ki iyi ki de vermedim iyi oldu banane borcu ben mi yaptım bacım
0 oy
(4,177 puan) tarafından

Neden seni kötülesinler?

Borç diğer damadın, gelin neden diğer dunurun oğlunun borcunu ödesin yani hiç mantıklı değil gidip başkasına kötülemeyi bırak anlatmak bile saçma bana göre.Eger böyle birsey yapıyorlarsa kendilerini kotuluyorlar mantıken...

Ben aile içi desteklemeye karşı biri değilim ama benim şartlarım farklı kardeşim yok.Genel olarak bu durum karşılıklı bağlar yoksa birde terazisi tartmayan birilerine denk geldiyseniz sorun olur altınları verme anlamında.. 
0 oy
tarafından
Sakijn verme mecbur degilsin
(84 puan) tarafından
Vermedim canım zaten ama mecburmusum Gibi davranıyorlar
tarafından
Valla şu devirde herkese güle güle
(84 puan) tarafından
Haklısın canım
0 oy
(37 puan) tarafından
Onlar seni millete kötü söylüyorsa sende onları millete kötü söyle Biri gelip karşına derse sende onların yaptığını anlat hiç korkma 
0 oy
tarafından
Kusura bakmasın da vermek zorunda deglsin yani hemn vermeyince kötü oldun verincemi iyisin yani ne kadar saçma eşinde destekcin olsun yani evladinin geleecgini niye veresin ki belki geri gelmeyecek yani kredi cektrsin ailesnden birine madem oyle
tarafından
Aynn öyle canm eş önemli ya benim eşimde ilk zamanlar öyleydi yokluk içinde abisnin borcunu ödedik yok yere eşimin adına telefon almış ödemedi inkar etti çok onun yüzunden bileziğimi bozdrmustum eve yoksa haciz geleckti boşanmaya kadar gelmiştik  sonra eşim vazgeçti ben kararlıydım ama çok şükür sözümden hiç çıkmaz ne dersem diyim yapar bazen kaybetme korkusu yaşamaları lazm
(84 puan) tarafından
Bizim de sonumuz öyle galiba canım yoksa akillanmayacak
tarafından
Allah korusn canm kocani al karşına konuş güzelce
(84 puan) tarafından
Konuşuyorum canım emin olun benim ona konuştuğum kadar kimse konuşmamış tır verdiğim akılları felan kimse vermemiştir bı kulağından giriyor bi kulağından çıkıyor Rabbim sonumuzu hayır etsin inşallah
tarafından
Hayırlısı olsun canm inşallah herşey gönlünüzce olur
0 oy
(567 puan) tarafından
Hatırladım, bende yorum yapmıştım postuna. Güvenmiyorsan tabikide verme. En azından bi karsr vermişsin. En kötü karsr kararsız kalmaktsn daha iyidir. Sonuca bakınca iyiki vermemişsin dedim. Verseydin herkese iyi gelin demeyecek potansiyelleri de varmış görünene göre. Kedi yetişemediği ciğere mındar dermiş. İstedikleri olmayınca hemen düşman ilan edilivermişsin. Sen kaybetmediğine göre onlar seni kaybetmiş geçmiş olsun hiç sıkma canını. Gıybetini de yaparlarsa yapsın. Duyan akıllıymış der senden için başka ne diyebilirler ki. Boşver
(84 puan) tarafından
Evet canım onların işi bitene kadar emin im ki verseydim geri alamayacaktım asla yalan olacaktı giden benim altınım olacaktı ben Zarar görecektim kendileri bilir ne diyim canım konuşmazlar sa da belli ettiler zaten kendilerini
(567 puan) tarafından
Aynen öyle... İnşallah eşinde yanında olur ❤
(84 puan) tarafından
Sağol canım inşallah
0 oy
(3,137 puan) tarafından
Ödemeyemeceği borcu yapıncaya kadar aklı neredeydi sanamı güvenip yapmış eşinde bir tuhaf senden yana olması gerekir
0 oy
(148 puan) tarafından
Verip kötü olacagina vermeden kötü ol bacı iyi yapmissin. 

Biz eş ailesinden birine borç vermiştik bı miktar  az vermişiz diye kötü olmustuk düşün elimizde neyse onu verdik o an versen bile kotusun yani...
(84 puan) tarafından
Evet gerçekten öyle istediğimde daha da kötü olcam
0 oy
(478 puan) tarafından
Benim kayibabam da istedi eşim bana kalmadan hayır vermem dedi hiç ben kötü bile olmadım o bizim güvencemiz dedi çünkü verene kadar burnumuzdan çıkarırlar
0 oy
(2,068 puan) tarafından
Kayinbabanin bilezik isteme konusu nedir ya ha başınıza gelmedimi derseniz benimde evlenirken kayin peder aldığımız 3 bilezikle evlendim zaten neyse 1 ini ben takıyor gibi göstereyim diye oğluyla konuşmuşlar..takmasin birşey baban dedim kestim attım ...benim anneminde zamanında istemiş baya dolandırıcı o oğlunu dövüp para isteyen aşşaliğin tekiydi annemi depresyon hastası etti neyse... yıllar sonra annem istedi biz büyüdük o dönemlerde tarla almış o bileziklerle isteyerek bile vermedi tapuyu...ben böyle kaynana kayınpederle bukadar samimi bilezik isteyecek kadar içli dişli cesareti nereden bulurlar bilmiyorum herkes haddini yerini bilecek bana göre..yani kocaniza söyleyin sınırını bilsin bu konularla sizin canınızı sıktirmasin.. hem savunmaz beni diyorsunuz nerden buluyorlar bu cesareti? Asla pisirik gibi durmayın bazı insanlar eşimle aram bozulacak diye aslında izin veriyorsunuz kocada kocaligini bilecek sizden bilezik para vs istemesine izin vermeyecek .... kusura bakmayın genelde bu tarz sorular görüyorum o yüzden bukadar acımasız oldum gibi oldu ama gerçekler bunlar...ben sinir oluyorum çünkü gerçekten..hassas noktalarım bunlar benim
(84 puan) tarafından
İşte canım o fırsatı veren benim kocam o sesini cikartsa böyle mi olur malın mı var derdin var işte 2 bileziğe göz diktiler
(2,068 puan) tarafından
Aynen valla 2 bilezige düşüyorlar...Allah yardımcınız olsun
0 oy
(73 puan) tarafından
Vermemekle iyi etmişsin. Onlar seni bu şekilde manipüle etmeye çalışıyorlar. Vakti zamanında benimde pederim sözde parası yok borcu var düğün yaparken 4 gözle ağladı ama araba alırken ne hikmetse parası oluyor. Benim başlık parası şu bu olmadı sadece 6 Trabzon burma bilezik. 3 tane aldı diğer üçünü de düğünden sonra dedi anneme babama şeref namus ahiret yemin etti el sürmem düğünden hemen sonra diğer 3 bileziğini de alıcam. Ailem insanlık etti. Düğünden 2 hafta sonra geldi yanımda oturdu ağladı kızım bilmem şu borcum bu borcum var söz 4 ay sonra sana alıcam dedi hayır vermiyorum dedim. Eşim geldi götürdü babam 4 ay dediyse 4 ay sonra alacak ama benim rızam dışında goturdu verdi. ben eşime de dedim 4 ay sonra eğer koluma gekmezse ki gelmeyecek hakkım helal değildir. Hala da geliyor bikeziklerim. Ve eşin şuan tavır alsın çok da umursama emin ol gün gelecek sana diyecek iyiki vermedin. Benim eşim cubku şuan bin pişman keşke vermeseydim diyor hep. Valla her fırsatta eşimin yuzune vururum 
(84 puan) tarafından
Verince kendi borcunun dilencisi oluyorsun canım bide yatmezmis gibi arkamdan atiyorlar vermedi vs zor günümüzde bıraktı felan diye
(73 puan) tarafından
Canım ben verdiğim halde ve benim hayatımın içine etmelerine rağmen zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorlardı. Sözde benim evim ayrı olacaktı. Düğünüme 1 buçuk ay kala alavere dalavere ile birlik oturmaya zorladılar.ev dubleksti üstte eltim oturuyordu içerden merdiveni vardı eltimin de burnundan getirdiler kadın evini ayırdı neymiş 2 kişiyi birlitke ayırmazmış. Ben yüzük attım ailem zoru ile kızım 6 ay oturacaksın sadece falan dediler. 4 buçuk yılımı yediler. Çocuğumun rızkını yediler benim rızkımı yediler.suan üst katta hala oturuyorum sadece merdiveni kaldırdım ama çok derin bir mesafe de koydum
(73 puan) tarafından
Ve şunu anladım kötü olursan kıymetin olur
(84 puan) tarafından
Gerçekten öyle canım suan beni dışladilar mesela hepsi ama hiç umrumda değil alacaktiniz niye taktınız şükür ben birlikte oturmuyor um onlarla ne halleri varsa görsünler gerçek yüzlerini gördüm işte
(84 puan) tarafından
Kötü olsam da canım yine benim kıymetim olmaz öyle bir kaderim var bak damadı bunlara etmediğini koymadı o kadar borca soktu hala o kıymetli mesela ama ben vermedim diye en kötü ben oldum
0 oy
(55 puan) tarafından
Yok bende vermezdim Allah bilir bidaha ne zaman geri gelir ben evleneli 7 yıl oldu kaynamam daha bilezik bile yapmadı bana bide yapicak borç için isticek vermem bana yardjmlari olmadı ben yapmam 
(55 puan) tarafından
Acıma acınacak hale düşersin demişler
(84 puan) tarafından
Gerçekten öyle canım kaynanam diyor ki kimin dost Kimin düşman olduğunu gördük diyo bana
(55 puan) tarafından
Bırak boşver dostu da dusmanida sen görmüş oldun

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 91 göst.
0 oy
1 cevap 44 göst.
+1 oy
6 cevap 178 göst.
0 oy
33 cevap 708 göst.

408,435 soru