0 oy
234 göst.
Diğer kategorisinde (7 puan) tarafından
Mrb kızlar burayı uzun süredir takip ediyorm.bu soru aklıma çok takıldı içime vesvese oldu ben gündüz rimel sürmüştüm ama şimdiye kadar  kaç defa da gün içinde ki namazları kılmak için abdest alıyordum az önce gsuul abdesti almam lazm di çıktığımda halıyla kalan rimel göz etrafima bulasmisti içime kuşku oldu acaba abdestm geçerli mi diye önceden tamamiyle temizlemem lazm miydi yoksa boşuna mı kuruntu yapiyorm bu konularda da çok vesveseli.oldugm için artk bunun üstüne gidip aşmaya calisiyorm ama şeytan işte içimde surkli kuşku oluyor. Bilgiis olan varsa söylerse çok memnun olurm 

3 Cevaplar

0 oy
(29,035 puan) tarafından

Eğer akan rimelse su geçer kabul olur 

(7 puan) tarafından
Evt akan rimel yani yüzümü yikadigm zamn hep bulaşır peceteye yada göz altıma duştan snrada gözümn etrafı hep kara olmustu hatta kirpiklerimi cektm kalıntı Varmi diye minik bı rimel parçası geldi parmağım sadece boya gibi oldu
(29,035 puan) tarafından
Geçmiştir muhtemelen
(7 puan) tarafından
İnşallah tşk ederm geçmemesi bencede imkansız dedgim gbii vesvesem o kadr varki zaten duştan çıkana kadr belki 3  4 defa tekrarlıyorum abdestimi yani rimelin o kadr dayanacagini dusunmuyorm ama işte kuruntu
(29,035 puan) tarafından
Vesvese öyle oluyor evet
-Reklam-
0 oy
(144 puan) tarafından
Niyet önemli bence canım Allah affedenlerinde en hayırlısidir hiccc merak etme ❤️❤️
(7 puan) tarafından
Öyle tabi bı yanım böyle diyor ama bı yanımda bırakmıyor bu vesvese gercktne bunu aşmak çok zor
0 oy
(2,283 puan) tarafından
Şu vesveseden illallah ettim ya . Abdest aliyorum acaba agzima 3 kere mi verdim su , ya 2 yse birdaha veriyim 3 se de 4 olur garanti olur diyorum sonra yaa bastan aliyim diyorum ve sar başa . Namaz kilarken acaba kollarim degmedi mi acaba suan secdeden hafif döndum mu ya subhanekeyi okumadiysam ya 3 kere subhanalah demediysem , ayy 2 mi oturdum 3 mu yoksa 4 mu . Ya yemin ediyorum hep boyle yıldım ya bukadar vesvese nedir . Anksiyete hastasiyim hemde ileri derece kendimi namaz zikir ve kuran la dizginlemeye calisiyorum okdar cok yoruldum ki . Bide bu yazdiklarim sadece abdest ve namazda . Gusulde ya kuru biyerim kaldiysa ya kupemden su girmediyse ya saclarimdan iceri degmediyse hep boyle vesvesenin icine tukuuryim . Ben senin yerinde olsam birdaha girip almistim gusul .Bir gunluk de kaza naamzi kilmistim kesin kabul olmadi diye . Beni takma ben dünyanın en kuskucu insaniyim . Her boku irdelerim cunku bokk var .Artik kufur etmek zorundayim yani bende gamsiz olmak istiyorum . Tazeelesen daha iyi olur sanki .
(226 puan) tarafından
Aynı şeyleri yaşıyoruz ama biraz aşma ya başladım çünkü vesvese olduğunu biliyorum ve şeytanın amaç insanoğlunu yıldırmak ibadetten uzaklaştırmak
(11,362 puan) tarafından
Aynı eşim. Bir gusül almaya gider 1.5 saat abartmıyorum. Doğru alsa bile üstüne bitane daha alıyor. Emin olamayıp devamlı tekrar alıyor. O banyodayken 8. Rüyamı görüyorum
(7 puan) tarafından
Off varya gerckten cok zor benmde içime sinmiyor gorecm yine mecbur bende oyleym. Normal namaz abdesti dede oyleym abdest alıp namaz kildkysam ve doger namaza fazla vakit kalmadıysa biliyorm da abdstliym bozulmamais ama şeytan işte ya bozulduysa ya farketmediysem diye tekrar abdest aliyorm hani o sıknti deil ama gusül de çok zorlaniyorm benmde çok uzun sürüyor en son artk bayilack dereceeye giriyorum bı yandan o kadar su istafida yapmak günah ama Allah korusun bizi bu pis vesveseden
(849 puan) tarafından
Aynı vesveseleri bende ergenlikten beri yaşıyordum. Bu konuda bazı hocaları dinleme fırsatım oldu. Nerde kaldığını zannediyorsan ordan devam etmek diye birşey var dinimizde. Bende abdest alırken 2 mi 3 mü karıştırıp başa alırdım. Bunu öğrendikten sonra vesveselerimden kurtuldum
(7 puan) tarafından
Ya evt öyle şeyler var din hocaları hatta vesveseden kurtulmak için üstüne gidin diyorlar vesveseye kapılıp tekrar yapmayın ama işte gelse anlat bu akla Allah bı an önce kurtarsın bizi bu düşüncelerden
(849 puan) tarafından
Gerçekten doğru söylüyor hocalar ama kurtulmak için üzerine gitmeniz gerek. Belkide böylesi bile günahtır. Ben elhamdülillah kurtuldum abdest konusunda vesveseden. Aklıma gelen acabaları daha düşünmeye başlamadan uzaklaştırıyorum kafamdan.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 391 göst.
17 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,024 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 620 göst.
0 oy
27 cevap 1,042 göst.
28 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Mrvyilmaz (634 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 359 göst.
10 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Mdemr (577 puan) tarafından soruldu

408,243 soru

12,263,182 cevap

37,389 kullanıcı

Kategoriler