0 oy
113 göst.
Diğer kategorisinde (9 puan) tarafından
Hanımlar merhaba 6 haftalıkken idrarda protein kaçağı olduğunu öğrendik +2 şeklinde tekrar test yapıldı ve yüksek çıktı . Nefrolojiye yinlendirildim 16 hafta olduk . Protein kaçağı olup geçen var mı ? Benden şimdi 24 saatlik idrar ve böbrek ultrasyonu istediler protein kaçağı yüzünden en başından beri hep yüksek riskli gebelik diyorlar . Bu protein kaçağı geçiyor mu yada azalıyor mu bilen varsa yardımcı olabilir mi 

5 Cevaplar

0 oy
(4,233 puan) tarafından

Benimde normal idrar testinde protein kacağım çıktı ama 24 saatlik idrar da çıkmadı temiz çıktı sitres yapmayın gecmesede ilaç veriliyor 

Oğlumda vardı benim bunda çıkmadı şükür 
(9 puan) tarafından
Ay çok sevindim sizin adınıza yorumunuz beni çok mutlu etti bu protein kaçağı yüzünden çok korkuyordum çünkü doktorlar beni çok fazla korkutuyorlar yani şöyle ki en kotu halini anlatıyorlar bunlar olabilir diye ve bu çok korkunç . Devekte gidiyordum araştırmaya yönlendirdi orda da nefrolojiye randevu bulup gidebildim 24 saatlik idrar ve böbrek ultrasyonu istedi kan istedi kan alınırken. İki dmarimida patlattılar üstün basm kan oldu devam etmedi yarım bıraktı benide yol tutuyir araştırma uzak zaten kötü olmuştum testleri yapamadım . Acaba devlet hastanesi doktorları 24 saatlik idrar isteyebilir mi orada yaptırsam ?
(9 puan) tarafından
Bu arada bana gebeliğin başında olduğun için ilaç veremeyiz tansiyonun yükselirse tansiyon ilacına tek başlayabiliriz dedi
(4,233 puan) tarafından
Her hastane yapmıyor diye biliyorum canim sitres yapma ki tansiyonun yükselmesin
(9 puan) tarafından
Bizim buradaki devlet hastanesini aradım yapıyoruz dedi . Kadın Doğu mdoktoru isteyebilir mi 24 saatlik idrar dedim her doktor isteyebilir dedi ilk gittiğim doktora gidiceğim protein kaçağını onunla öğrenmiştik durumu anlatıcagm yolun beni tuttuğunu vs zaten arastirmadaki doktor kötü olduğumu görünce eve yakın hastanede yapan bir yer varsa orada da yaptırabilirsin dedi . Umarım kadın doğum doktoru yardımcı olur ve ister çünkü hastaneyi aradığımda yapıyoruz demişti
-Reklam-
0 oy
(2,113 puan) tarafından
Arkadaşımda çıktı sonra geçmişti beni de tam doğuma alırken protein kaçağı çıktı dediler ama çok şükür sorun yaşamadım 
(9 puan) tarafından
Ay insaAllah benimkide geçer anlık idrarda protein +2  olarak çıktı şimdi 24 saatlik idrarda bakacaklar oda yüksek çıkarsa hiç iyi değilmiş çok korkuyorum bu yüzden insaAllah birşey çıkmaz
(2,113 puan) tarafından
İnşallah canım ama ihmal etme
(9 puan) tarafından
Etmiyorum düzenli gidiyorum doktorlar bebek hakkında birşey demiyor asla en son ben sordum haftasıyla uyumlu mu uyumlu dedi okadar 16 haftalık . Kadın dogumdan çıkınca aynı hastanede nefrolojiye gittim o benden 24 saatlik idrar ve böbrek ultrasyonu istedi emin olmak için kan d aistedi gittim ama iki kolumun damarınıda patlattılar kan alırken birinde elinden kaydı tüp etraf üstüm kan oldu diğer kolumdan da yapamadı o yüzden eksik kan aldı tekrar gel dedi diğerleri için ama araştırma bana uzak ve yol beni tutuyor hamile olduğumdan beri daha kötü oluyorum bayılacak gibi tekrar gidemedim evime en yakın devlet Hastanesi'ne gidecegim orada testleri yaparsalar çok iyi olur yapmazsalar mecbur yine araştırmaya giderim ama ihmal etmiyorum sadece hastanelerde sıkıntı yaşıyorum stajer olduklari için galiba her seferinde bir sorun çıkarıyorlar
0 oy
(12,452 puan) tarafından
tansiyon takibi yap mutlaka. bende çıkmadı çıkmadı, son hafta hem tansiyon hem protein kaçağı çıktı 35 haftalık doğum yaptım. 
(9 puan) tarafından
Bunun için eve tansiyon aleti aldım çok şükür tansiyonum iyi günde 2-3 kere olcüyorum tansiyonum iyi ödem de yok çok şükür şimdi 24 saatlik idrarda bakacaklar insaAllah orda temiz çıkar
(12,452 puan) tarafından
inşallah o da temiz çıkar
(9 puan) tarafından
İnsaAllah canım yorumun için çok teşekkür ederim ♥️
(191 puan) tarafından
Gözde gebelik zehirlenmesi sonrası çarpıntı oldu mu sende doğumdan sonra
(12,452 puan) tarafından
oluyor bazen. hatta tansiyonum mu yükseliyor diye şüphelenip tansiyon aleti de aldım ama şükür yükselmiyor. idrar tahlili de yaptırdım. çok şükür o da temiz
(191 puan) tarafından
Benimde doğum dan 1 ay sonra başladı gebelik zehirlenmesinden mi yoksa neyden anlamadım hep kalbimde bir titreme çarpıntı oluyor ondan sordum sende de  oluyor mu diye
(12,452 puan) tarafından
doğumdan sonra 3 ay kadar bu etkiler sürebilirmiş, tansiyon yüksekliği falan. sen de bi tahlil falan yaptır istersen ihmal etme
(191 puan) tarafından
Tansiyonum evde sürekli ölçüyorum Tahlil falan da yaptırdım da çok şükür tahlillerinde bir şey yok Benim sıkıntım sadece kalbimde 3 ile 5 saniye aralarında çarpıntı tarzı şeyler Ben onu sormak istedim sadece hani gebelik zehirlenmesine mi bağlı diye ama hamileyken yoktu Tabii kalbimde böyle şeyler doğumdan 1 ay sonra başladı Doktorlar da doğru düzgün bir şey söylemiyor Onu merak ediyordum Yani siz de geçirmişsiniz sanırım
(12,452 puan) tarafından
kardiyolojiye git canım, bi de bol su iç
0 oy
(9,658 puan) tarafından
Rısklı dogum gerekebılır
(9 puan) tarafından
Doğum için çok erken daha 16 haftalığım . 6 haftalıkken öğrendim ondan sonra hiç tekrar bakılmadin. İlk gittiğim doktor gebeliğin basindasin birşey yapamam dedi 3 ay sonra geldi başka doktora gittim o tekrar testler istedi kan idrar vs ama hastanedeki calısanalr iki kolumun da damarını patlattı işlemin yarıda kaldı tekrar randevu aldm Ocak 2 de birdha gidiceğim testler icin
(9,658 puan) tarafından
İhmal etme canım gecmıs olsun
(9 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim sağolun ♥️
0 oy
(100 puan) tarafından
Protein kaçağı 20. Haftadan sonra tansiyon yükselirse 35. Haftada preeklamsi teşhisi ile doğuma alınıyorsun canım. Bende hepsi mevcut şuan hamileyim ve güçlü durmaya çalışıyorum inşallah birsey olmayacak.
(9 puan) tarafından
Ya çok geçmiş olsun bende 16 haftalığım o yüzden korkuyorym sizin durumunuz nasıl ilaç kullanıyor musunuz kaç haftalıksınız bebeğinizin gelişimi iyi mi kusura bakmayın çok soru sordum ama birde 24 saatlik idrar verdiniz mi ? Lütfen kusura bakmayn cok soru sordum ama önümde beni neler bekliyor öğrenmek istiyorum doktorlar gebeliğin başında olduğun için korkutmak istemiyoruz diyorlar okadr
(100 puan) tarafından
Öyle kesinlikle şuan bende panik yapmamaya çalışıyorum muhtelemen kan sulandirici başlarlar tansiyon yükselirse tansiyon ilacı başka yapacağın birsey yok. Est. Soracaksın tabi burası onun için var ben 24 saatlik idrar gebelikte hiç vermedim ama normalde kronik kacakli olduğum için her veriyorum ben şuan ecopirin kullanıyorum sadece iyi bi dr. Bulamadım inşallah gelişmelerden haberleselim
(9 puan) tarafından
Çok çok teşekkür ederim evet doktor dedi tansiyon yükselirse ilac başlariz diye çok şükür iyi tansiyonum benden 24 saatlik idrar istediler 2 ocağa randevu aldım son randevuda yetisemedim kapanmıştı diye vermediler bu sefer erken gidicem olur haberleselim tabi ki insaAllah ikimzde sağ saglim sağlıkla kucgmza alırız bebeklerimizi ♥️
(100 puan) tarafından
İnşallah arkadaşım Rabbim sağlık versin hepimize :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 144 göst.
11 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Havvamm (143 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 80 göst.
12 Aralık 2022 Diğer kategorisinde 1310. (327 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 122 göst.
17 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tugce12. (638 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 64 göst.

407,870 soru

12,245,403 cevap

37,060 kullanıcı

...