0 oy
754 göst.
Diğer kategorisinde (2,330 puan) tarafından

Kızım 2 yaşına girecek kulağını deldirmek istiyorum küpe takmak istiyorum ona ama bilemiyorum kararsızımda açıkçası :)

Bide yakınlarda alan oldu mu acaba çocuğuna altın küpe. Fiyatları kaçlarda geziyor acaba diye merak ettim

46 Cevaplar

+2 oy
(737 puan) tarafından
Canım kendi hevesin için çocuğun kulağını deldirme , belki kendisi deldirmek istemez. Onun kararına bırakmanı tavsiye ederim ama tabiki sen bilirsin ❤️☺️
(5,987 puan) tarafından
gusul gerekio delik kapnmaz diye biliyorum  ama banada sacma gelio buyunce isterse deldirir muhabbeti:)
(7,949 puan) tarafından
Benim kapandı ama kapanmasa bile ufacık bir delik belli bile olmaz.Ben çok severdim bekarken bol bol küpe takardım şimdi hiç takmıyorum hayat memat meselesi değil sonuçta  :)
(7,714 puan) tarafından
Aynen nasılda abartıyorlar sanırsın etinden et koparılıyor da tepki görülüyor. Benim iki kızımda kuyumcudan çıkınca sustu canı acıyacak olsa dakikalarca ağlardı ki ben kendim ortaokulda iğne ile deldim kulak memesi normal et gibi değil kesinlikle
(7,949 puan) tarafından
Benim de 3 4 yaşlarındayken annem iğneyle delmişti. Hatta bütün mahallede ki arkadaşlarımın bile annem delmişti  :))
(793 puan) tarafından
Benim kuzenimde 7 yaşında falan deldirdi ama kaç kez kuyumcuya girdik çıktık sayamam yani :D en son deldirdi ağlaya ağlaya deldiler dedi ki bumuydu  :D ayy bizi sinirden gülme krizi geldi kuyumcuda dışarıdan gören ne demiştir bilmiyorum :D ben izlediğim videodan etkilendim yani zaten kendim de panik biriyim ama kulaklarımda toplam 9 tane delik var :D
-Reklam-
+2 oy
(22,132 puan) tarafından
İki kızım var büyüyüp kendileri karar versin istiyorsalar deldirsinler niyetindeyim ben cnm
(349 puan) tarafından
Benim annem de öyle yapmış hala kulagımda delik yok :D nişanımda kayınvalidem çok ısrar etti küpe alıcam deldirelim diye deldirmedim sen almak istiyorsan al ben saklarım annecim dedim :D
(22,132 puan) tarafından
İyi demissin
Bnm annemde tam tersi daha 6 aylık oluyoruz delmis kulağınızı kardsimle

Ben büyüyünce ekstra 2 delik daha açtım 4 delik var şuan
Bazen pişman oluom bazen hoşuma gidio ')
(349 puan) tarafından
Kız kardeşimde senin gibi bir sürü deldirmiş bazı yerleri çok acıyor diyor ama kapanıyor bazen delikler ısrarla geri kendisi deliyor deli mi ne :D
(349 puan) tarafından
Bide igneyle iple delerlermiş eskidennnn
(22,132 puan) tarafından
Eevt ya tuzlu su yaparmislar surermisle kulağa güya uyustururmus:))
+1 oy
(267 puan) tarafından
Hiç bilmiyorum ben de çok istiyorum deldirmeyi ama benimki prematüre. Kulağı  miniminnak:⁠-⁠D
(2,330 puan) tarafından
Aaaa canım benim yaaa :) ❤️
(573 puan) tarafından
Kaç haftalık doğdu
(267 puan) tarafından
29 haftalık 835 Gr ödem atınca 770 Gr a düştü
(573 puan) tarafından
Oyy maşallah benim de erken doğum riskim var 27 oldum o yüzden sordum
(267 puan) tarafından
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
+1 oy
(1,122 puan) tarafından
Bende bekliyim burda biri 4 biri 2.5 yaşında iki kızım var annem hergun götürüp deldirelim diyor ama bnde kararsizim
(2,330 puan) tarafından
Aslında çok tatlı oluyorlarda işte bilemiyorum ben de :)
+1 oy
(974 puan) tarafından
Lise 2. Sınıfa giden kızımın kulağını deldirmek istemiyorum 1 tane var 1 tane daha istiyor acıyacak diye erteliyorum değil 2 yaş bırakın büyüyünce kendi yapsın inanki yüreğim kaldırmıyor benim kızımın kulağını bizde küçüktü deldirdik ama ben değil annem gitmişti şimdi yapamıyorum yanında olup acıdığını görmeye tahammülüm yok
(974 puan) tarafından
Evet büyüdü ilk kulak deliği küçükken yapıldı ama ben görmedim şimdi birlikte gideriz diye seneye erteledim oyalıyorum :) iğne yapılırken giremiyorum yanına :)
(2,330 puan) tarafından
Siz çok hassassınız yok ben o kadar değilim :)
(974 puan) tarafından
Hemde çoookkkk :)
(2,330 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun :)
(974 puan) tarafından
Çok amin canım
+1 oy
(4,917 puan) tarafından

İki kızımı da 6 aylıkken deldirdim ikisi de çok seviyor geçen kendime 3 . Deliği deldirmeye gittim tek delik de çift delik de 250 lira dedi:D

(88 puan) tarafından
Okur mu hiç ben 1 yaşında deldirdim yaşından önce yasaklanmış ayrıca eczanede bile soruyorlar
(4,917 puan) tarafından
Kuzum ben bundan 9 yıl önce deldirdim kızım şimdi 9 yaşında küçüğüm de 4 yaşında yıl oluyor yani çok önce şimdi öyle ise bilemiyecm
(12,541 puan) tarafından
Oğlanın sınıf arkadaşının kardeşi var şuan 7 aylık okul başlayalı 3.5 ay oldu sanırım. Baştan beri delik kulağı ne kadarlık deldirdiler bilmem. 3aylıkken falan sanırım
(88 puan) tarafından
Allah Allah valla bana kesinlikle yasak dediler birnkac yer
(12,541 puan) tarafından
Bilmiyorum valla canım ben istanbuldayım eczanede deldirdik 14 aylıktı
+1 oy
(748 puan) tarafından
Ben 4 yaşına kadar deldirmedim kendisi istedi o zaman deldik şimdi 4 buçuk yaşında iki üç ay oluyor deleli :) 
(2,330 puan) tarafından
Kendisi ister gibi duruyor ama bilemiyorum :)
(748 puan) tarafından
Bence biraz daha bekle sana söyler zaten isteyince :)
+1 oy
(1,874 puan) tarafından

Kızım 21 aylık. 15 aylıkken deldirdim çok ani oldu yani o ana kadar kendi büyüsün de kararını kendi versin diyordum nasıl oldu bilmiyorum. 

Ama hala aynı küpe duruyor altını almak nasip olmadı:)

(2,330 puan) tarafından
Alerji falan yapmıyordur dimi onların taktığı da. Güzel küpeler var mı :)
Gerçi altın takmakta ne kadar mantıklı. Düşer eder çocuğun aklı ermiyor ki daha kıymet bilsin dikkat etsin
(1,874 puan) tarafından
Yok ben sordum o zaman sıkıntı olur mu diye hani kararma paslanma olursa tenine de zarar verir. Abla sacmalama öyle şey mi olur bebek için bunlar ona uygun dedi:)) 3 ay bu kalsın sonra istersen çıkar demişti. Normal top seklide taşlı küpeleri vardı işte altın sarısı bide gümüş renkli. Bende bi ara güzel   Gümüş bisey almak istiyorum bebek iste dediğin gibi ne anlar altından :)
(2,330 puan) tarafından
Altına hiç gerek yok o zaman şuan
(88 puan) tarafından
Valla babaannesi altın almisti kendi oda zor takılıyordu baya ağladı bende değiştirip üstüne koyup daha şirin kız küpesi aldım Maşallah seviyorda
+1 oy
tarafından
Kizlarmdan biri 4 yaşında dgeri 5 buçuk yaşında bilerek delndrmedik ama smdi ikiside istiyor bizde deldrmeeyi düşünüyoruz bakalım sırf canları acır diye istemedik büyüdüklerinde deldiririz 9 10 yaslardada kendi yaşıtlarında giriyorlar istiyorlar
(2,330 puan) tarafından
Canları illa ki acıyacak her yaşta ne bileyim bakalım ben napcam :)
tarafından
Aynen öyle canım hayırlısı:)
0 oy
(19,498 puan) tarafından
Bize hediye geldi. Fiyat konusunda bilgim yok. Ama şuan deldirmeyi düşünmem. 4 5 yaşta falan anca belki. Kızım da 1.5 yaşında 
(2,330 puan) tarafından
Bakalım ben de bir düşüneceğim :)
0 oy
(9,926 puan) tarafından
Kızım 6 yaşına gelince anne kulağımı del.banada küpe tak diye ısrar edince ben deldirdim kendisi büyüyüp istesin dedim 
(2,330 puan) tarafından
Bakalım ben de düşüneceğim :)
0 oy
(12,615 puan) tarafından
bir iki doktora soru cevapta sormuşlardı. çocuk ne zaman isterse o zaman deldirdim ama 2 yaşından önce deldirmeyi diye cevap vermişlerdi. 
(2,330 puan) tarafından
Zaten 2 yaşına kesin girer 2 ayı kaldı. Olursa yaza deldiririm bakalım artık
0 oy
(3,603 puan) tarafından
Kızım 4 yaşında arkadaslarinda görmüş hevesle mis isteyip duruyordu deldirdik 100 TL ya deldi altın kupelerde 3 4 bin den basliyordu 
(2,330 puan) tarafından
Küçücük küpeler bile ne pahalı.
Ama altın hemen almaktan vazgeçtim düşürür eder. Biraz aklı erer belki sonra
(88 puan) tarafından
Bende 4 bine almıştım
(3,603 puan) tarafından
Aynen öyle canım
0 oy
(129,628 puan) tarafından
temmuzda 3bin 500 tl civari bisiye almistik galiba
(2,330 puan) tarafından
Küçücük küpe hadi alalım deyip geçemeyeceğiz mesela hiç masrafımız olmamasına rağmen elimiz rahatken iki ay kenara koyarım şu küpe için ben demek ki :D
(129,628 puan) tarafından
ilk deldirdigimizde meshur topcuk kupeden almistik onlar daha hesapliydi hesapli dedigimde suan oda pahalidir
0 oy
(172 puan) tarafından
Ikı kızım var buyuk kızımı 1 bucuk yas deldirdim sonrasında takmak istemedı delık kapandı bence Bı okul cagına gelsın kendını bılsın oyle deldir yoksa zor olyo 
(2,330 puan) tarafından
Anladım teşekkürler bakalım ben de düşüneceğim :)
0 oy
(1,337 puan) tarafından
Benim ablam 4 yaşındaki kızının kulaklarını deldirdi sanırım uygun bir küpe almıştı 2500 verdi ama şuan eczanenin taktığını kullanıyor 
(2,330 puan) tarafından
Çok küçükmüştür madem o küpeler
(1,337 puan) tarafından
Yok o kadar da küçük değil aslında ya tanıdık bir kuyumcudan aldılar indirim yaptı Biraz
0 oy
(587 puan) tarafından
Benimki 14 aylık cesaret edemiyorum uzun bi süre deldirmicem sanırım ☺️
(2,330 puan) tarafından
Küçük daha ama işte ben de bilemiyorum :)
(587 puan) tarafından
İşte bende şöyle düşündüm aklı kesmeden deldirirsem hem çabuk alışır benimser hemde korkmaz ama tamamen kendi zevkim için deldirmiş olurum ve kıyamadım açıkcası
0 oy
(11,179 puan) tarafından
8 aylıkken deldirmistim şimdi 5 buçuk yaşında çok mutlu ;)
(2,330 puan) tarafından
Yaa maşallah maşallah :)
0 oy
(3,255 puan) tarafından
Bence erken canım sen bilirsin de 

Benim kiz 1.5 yasinda uzun bi süre düşünmüyorum 

Buyuk kizim 3 yasindaydi deldirdigimizde
(2,330 puan) tarafından
3 te olur fark etmez 2 yıl beklemişim 1 yıl daha beklerim:D
0 oy
(952 puan) tarafından
Dün bir video izledim çocuğun kulağı delinirken kendini çok kismaktan bilinci gidiyor bayılıyor sonra ne oldu bilmiyorum herkes aynı olacak diye birşey yok herkes aynida olmuyor ama dikkat edin bence daha küçük 
(7,714 puan) tarafından
Bayılan çocuk büyük ama  .
(2,330 puan) tarafından
Gördüm ama binde bir riskler bunlar ve bayılan çocuk baya kocaman. Niye o kadar kastıysa kendini yazık kıyamam

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 118 göst.
0 oy
5 cevap 270 göst.
3 Şubat 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Melek.hfs (1,221 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 467 göst.
0 oy
65 cevap 1,351 göst.

408,421 soru

12,270,697 cevap

37,579 kullanıcı

Kategoriler

...