0 oy
116 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (4 puan) tarafından
Merhaba güzel anneler

Oğlum maalesef zaatüre oldu. İnanın günlerdir çok üzgünüm. Şu an klamer antibiyotik, rontokol ve Cortair nebül kullanıyoruz. Perşembe doktora gittiğimizde akciğer filmini de görerek kesin teşhis koydu. Cuma cumartesi herşey yolunda ilerlerken ( hafif halsizlik iştah azalması dışında) cumartesi gecesinden beri sabah karşı başlayan ateş atakları ile uğraşıyoruz. Psikolojik anlamda çok yıprandığım bir süreç oldu çünkü krup ile başlayıp bronşite ondanda zatürreye çeviren 20 günlük bir süreçteyiz sürekli ilaç kullanıyoruz ve bir anne olarak gerçekten çok endişeliyim. Daha önce bu durumları atlatmış annelerin tavsiyelerine çok ihtiyacım var.

Şimdiden desteğiniz için çok teşekkür ederim ❤️

8 Cevaplar

0 oy
(4,173 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Emin ol evladın toparlayacak hiç korkma sadece bir süre daha dikkatli olman gereken tüm kış süreci.

Ani soğuk sıcaklara terlemeye dikkat etmelisin.Hafif bir hastalık olma ihtimali olan kişilerle görüşmemelisin bu sene esin ve sende bagisikliginizia eve hastalık getirmemeye dikkat etmelisiniz.Haliyle evin genel beslenmesi yatması düzeniniz hepiniz için geçerli olmalı.
Tedavi süresi birince evladına 1 şişe zinco surup al ve bitene kadar kullan bagisiklikta çok etkili hatta ailecek birer şişe kullanın.Hastaligi toparlanınca minnosa grip asisi tavsiye ederim.En azindan  bu kış influenza gibi grip virüsünden etkilenme ihtimalini min tutabilmek için.Mevsim sebzeleri ve meyveleri çok önemli uyku düzeni herseyi.Gecmis olsun.
-Reklam-
0 oy
(314 puan) tarafından
Geçmiş olsun cnm neden hastaneye yatırmadilar
(4 puan) tarafından
Bende anlamadım açıkçası önce iğne tedavisi başlamamız gerek dedi sonra akciğer grafisini gördü ve iğne tedavisine gerek yok şu an antibiyotik ile devam edelim dedi. İçime şüphe düştü benimde. Devlet hastanelerinde randevu bulamıyorum. Gittiğim özel bir hastane ama bebekliğinden beri oğlumu takip eden doktoru yani sürekli doktorumuz. Bi yanım güvenirken bi yanım anne olarak acaba diyor
(4,173 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Korkma geçen ay benim kızımda klamer kullandı özel Dr 3-4 gün içinde gerileme bekliyorlar klamer gerçekten etkili eğer gerileme olmazsa ilaci veremezsen  yatis veriyorlar.Bizim Dr direk bu sekilde soyledi
(4 puan) tarafından
Düzenli nebüllerini ve antibiyotiğin veriyorum. İnşallah gerileme yaşanır. Gerçekten çocuk hasta oldumu çok çaresiz kalıyoruz
(4,173 puan) tarafından
Biliyorum canım benim kizim da hasta olunca benim her yerim kırılıyor zaten stres mahvediyor insanı.
0 oy
(90 puan) tarafından
Geçmiş olsun canim yorum üste ciksin
(4 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ❤️
0 oy
(92 puan) tarafından
Benzer bir sürecin sonunda klamerle hala ateşi çıkınca üç gün felan hastanede yatıp damardan antibiyotik aldı sonrasinda zature de beslenme çok önemli dddi doktor hastane de de bişey yemiyordu eve çıktık her gün hastaneye gidip yine iğne olduk bir hafta da o şekilde toparladı 
(4 puan) tarafından
Bize de önce iğne dedi ama akciğer grafisinden sonra klamer ile devam edelim şuan gerek yok dedi açıkçası ama annelik işte hala içimde bi şüphe var yanlış tedavi mi uygulanıyor acaba diye. Çünkü 2 gündür sabaha karşı ateşi çıkıyor ve öksürüğü ara ara devam ediyor bugün antibiyotik başlamamızın 5. Günü olacaktı bi değişiklik olması gerekmiyor mu acaba. Ayrıca beslenmesi 2 gündür normale döndü şu an iştahı yerinde
(92 puan) tarafından
Valla bu süreçte dört kez acile gittim dördüncü farklı bir hastaneydi diğer üçünü aynı acildi doktor ya da hastane değiştirin olmadı çünkü bizimde dinlerken ciğerleri iyi sorun yok diyorlar röntgen i gittikçe kötüye gitti yani antibiyotik alirken ateşlenmesi normal değil diye bir doktor herseyine baktı ve durumun kötüye gittiğini belirtti ve yatış oldu tabi ki her çocuk farklı yani bizim bu şekilde gelişti öbür antibiyotige geçince ateşi de ikinci gün bitti
(4 puan) tarafından
Yaşadığım yer ilçe ve maalesef tek bir devlet hastanesi 3 tane özel hastane var. Özel hastaneye gittik bizde devlette yer bulmak mümkün değil malum. Zaten gittiğimiz doktoru da bebekliğinden beri takip eden doktoru. Aslında bir yandan güveniyorum ama evlat söz konusu olunca insan ister istemez acaba mı diyor. Devletten randevu bulabilsem de gitsem keşke biraz olsun içim rahatlayacak
(92 puan) tarafından
Ateşi devam ederse bence yine doktorunuzla görüşün iğne olarak daha etkili oluyor beslenmeye de özen gösterin biz baya bal aradık bulduk balık vs tavuk suyu çorba öyle şeyler yedirdik hep hava felan verdiler evde de onu verdik doktorumuz zature tedavisinin uzun sürdüğunu söyledi yani
(77 puan) tarafından
Devlet acile gidince polikliniğine sevk yapıp ayaktan muayene alıyorlar diye biliyorum bir dene istersen
0 oy
(748 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım ilikli kemik sulu tavuk sulu çorbalar yap içsin . Pekmezle azıcık pulbiberi kaynat biraz sulandir ama günlük iki kaşık ver yesin tadı kötü ama iyi geliyor . İlaçların yanı sıra beslenme çok önemli . Bol c vitamini alsın yeşillik ve meyve tüketsin 
(4 puan) tarafından
Yemek konusu zaten sıkıntılıydı şimdi hepten seçici. Hiç yememesinden ise şu an yediği şeyleri veriyorum açıkçası ve maalesef sebze hiç yemiyor
0 oy
(684 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun terlemesine çok dikkat edeceksin bundan sonra soğuk yesin ama ter yemesin kesinlikle birde zatürre bronşit atletleri var hasyunun onlardan al. İlaçlarını düzenli kullan insaALLAH çabuk toparlanir
(4 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim inşallah harap olduk valla
0 oy
(22,049 puan) tarafından
Geçmiş olsun cnm 

Allah şifa versin ♥️
(4 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ❤️
0 oy
(14,613 puan) tarafından

Çok çok geçmiş olsun 
Oğlum da 3 kere krup oldu Krup basit bir şey demişti dr ama demek ki iletisi zatürre kadar gidiyor 
Birde oğlan çocukları çok terletmemek gerekiyor 
Gece oğlum ne zaman çok terlese hemen öksürük tutuyor 

Her yemeğe sarımsak koy özellikle çorabaşara 
(4 puan) tarafından
Ah bu erkek çocukları terlemeden duramıyorlar ki . Kreşe de gidiyor ve bu da tetikliyor sanırım. Eylül ekim çok sıkıntısız geçti ama kasım itibariyle haftada 1 doktordayız maalesef  kreşte de koşup terliyor maalesef her seferinde üst baş değiştirilmiyor.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 68 göst.
26 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Hatice061987 (1,716 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 123 göst.
22 Ocak 2022 Diğer kategorisinde CorpseBride (2,257 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 232 göst.

408,336 soru

12,267,611 cevap

37,512 kullanıcı