+2 oy
403 göst.
Diğer kategorisinde (2,773 puan) tarafından
Iyi aksamlar kizlar.  Oyle meraktan soruyorum.  Sorunlar cozuldugunden bu yana çevrenizde ulkesine donen var mi denk geldiniz mi ?

Ben konyadayim cevremde yoktu bilmiyorum ama 10 gundur cok fazla kiralık ev ilani görüyorum ve fiyatlar 3 ay oncesinden daha dusuk. Satilik ilani da cok fazla. Konya da ozellikle kiralik konut sıkıntısı cok fazlaydı 

(Lütfen siyaset,ayristirici yorumlar, nefret icerikli atismasmalar yapmayın)

26 Cevaplar

+4 oy
(10,291 puan) tarafından
Burda ben pek rastlamadım 
(2,773 puan) tarafından
Hayirlisi haklarinda
(2,180 puan) tarafından
Valla ben de görmedim. Ev falan yok olanların da fiyatı artıyor hatta.
-Reklam-
+4 oy
(12,756 puan) tarafından
Çevremde hiç boşalan ev görmedim ben haberlerin gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum 
(2,773 puan) tarafından
Bu ulkede hic bir zaman gercekler yansitilmadi :)
+2 oy
(4,063 puan) tarafından
Bende Konya'dayım kira olayını fark ettim. Ancak 200 bin Suriyeli anca dönmüş evine daha milyonlar burada 
(2,773 puan) tarafından
Onlar da konya dan dondu sanirim :D yasa donus hazirliklari icin satilik ilanlari verildi.  Hic tanıdığım yok ama sanki gidiyorlar. Resmi olmayan gidenler de var galiba
+2 oy
(3,136 puan) tarafından
Dün çok mantıklı bir yorum görmüştüm bununla ilgili ama burda paylaşmayacağım. Hayırlısı olsun bakalım ben de görmedim hiç dikkat etmedim. onlar gidince mucizevi şekilde düzelecek miyiz bakalım reklamlardan sonraaaa. (Kanal d reklam müziği)☺️
(2,182 puan) tarafından
Bu iyiydi
(2,773 puan) tarafından
:D gun gunden kotu geliyor
+2 oy
(4,658 puan) tarafından
İstanbuldayım mahallemdekiler hala burda giden yok 
(2,773 puan) tarafından
Hayirlisi olsun
+1 oy
(319 puan) tarafından
Bende devlet hastanesine kontrole gittim o kadar sakindi ki nefes alacak yer kalmıyordu ya 5 kişi vardı ya 6 eşimle şaşırdık hatta :)
(2,773 puan) tarafından
Hangi sehir canim
(319 puan) tarafından
Kahramanmaraş canım bazı mahallelerde özellikle tekke vs gibi eski mahallelerde neredeyse hiç türk yoktu ama en çokta kadın dogum hastanesinde görüyordum hiç rastlamadım bu sefer çok sakindi
(2,773 puan) tarafından
Anladim canim.  Hayirlisi olsun sevindim senin adina
+1 oy
(3,166 puan) tarafından
İstanbul da tekstiller kapanıyormuş diye duydum. Gitseler ne olacak. İnşallah kiraları, Suriye liler gidiyor diyerek arttırmazlar (!) 
(2,773 puan) tarafından
Arttirsalar ne olacak:) gtlerine sokacak halleri yok neticede . Seçenek artinca ,evler bos kalinca artmaz ki
(319 puan) tarafından
Ekmege bile zam yaparlar kesin suriler yok diye
(3,166 puan) tarafından
İnşallah. Bazı 3v sahipleri o kadar vicdansız olmuş ki ev vermiyorlar 2 sene de çıkmazsan. Çıksınki yeni fiyattan bir daha versin diye. Ama Allah görüyor
+1 oy
(4,248 puan) tarafından
Ya bilmiyorum da onca olaydan sonra ben güvenip ülkeme dönemezdim heralde bana kalırsa donmeyenler de benim.gibi dusunuyolar
(2,773 puan) tarafından
Bende oyle düşünüyorum.  Burda dogdular burda buyuduler birsuru Turk gibi asimile olan var.
(4,248 puan) tarafından
Ülkenin başında henüz başkan yok her türlü saldırı olabilir tekrardan ki oluyo zaten israil suriye köylerini işgal etmeye başladı şimdi de
+1 oy
tarafından
Kaynanamın oturduğu semtte de oturanlar arabalarını satıp gitmişler 
(2,773 puan) tarafından
Hangi il canim
tarafından
Ankara canım
0 oy
(831 puan) tarafından
bence gideerler şuan çok zamanla diye düşünüyorum.(bu arada suriyelilere karşı önyargılıydım yapılan işkencelerden sonra çok üzüldüm:(
(2,773 puan) tarafından
Oyle maalesef ama savastaydilar neticede. Bakalim duyulmauan neler oldu oluyor
0 oy
(13,082 puan) tarafından
Siverek ve diyarbakır hala ışıklarda dilenen Suriyeli dolu. Mahallede olanlar da duruyor 
(2,773 puan) tarafından
Hayirla ve en kisa zamanda vatanlarinin basina dönerler inşallah
0 oy
(2,182 puan) tarafından
Geçen sene kaynanama ev bakıyorduk 1 buçuğa evler harabe vardı ucuktu evler şimdi 1 e evler var ve dört dörtlük tertemiz 2 3 katlı kiralarda düştü buralarda gelişme var 
(2,182 puan) tarafından
Bin lira değil 1 milyona satılık sıfır evler var merkezde sakarya
(2,773 puan) tarafından
Yine çok iyi ya. Burda en kötu evler 3 bucuk
(2,773 puan) tarafından
Yatirimi oraya mi yapsak.  Kiralar ne durumda.
(2,182 puan) tarafından
Gerçekten çok iyi geçen sene 1 buçuğa evler harabeydi kaynanama 1 buçuğa aldık simdi suriyelilerden sonra ilanlar almış başını gitmiş 1 den dusuklerde var onlar koy taraflarında araba varsa çok iyi merkeze uzak değiller yatırım bilmem ama burada gerçekten gelişim var
(2,182 puan) tarafından
Kiralarda güzel 15 20ydi şimdi düşmüşler
0 oy
(853 puan) tarafından
bizim burada suriyeli pek yoktu o yüzden değişim yaşanmadı
(2,773 puan) tarafından
Hangi ildesin canim
0 oy
(12,519 puan) tarafından

İstanbuldayım oğlumun sınıfında(anaokulu) 6 tane yabancı uyruklu çocuk vardı hala var valla :) döneni görmedim binamız 24 daire yabancı sokmama kararı vardı o yüzden hiç yok anneminde 14 daire onların da öyle bir kararı var o yüzden onlarda da hiç yok. O sebeple hiç görmedim döneni

(2,773 puan) tarafından
Anladim canim.  Hayirla ve en kisa zamanda topraklarina dönerler inşallah
(12,519 puan) tarafından
İnşallah valla ama düşğnğyorumda şimdi başta çok kızdık ettik şimdi kimsede o kalmadı. Ya ne biliyim kalsınlar demiyorum tabiki ama böyle görünce insan üzülüyor. Sadece çocuk yapmasalardı bu kadar gencecik erkekleri Bursa olmasaydı belki bu kadar tepki çekmezlerdi. Ama sorki evimi mesela daha pahalıya diye suriyeliye verir miyim asla. Eşimde öyle baştan beri hiç haz etmiyor. Bende okulda konuştuktan sonra sanırım biraz fikrim değişti bilmiyorum ya
(3,166 puan) tarafından
Her insanın, her milletin hatta her şehrin iyiside var kötüsüde bunu biliyoruz değil mi. Onlarda aynı o şekilde. Hepsi gelmiş değil orada kalanda çok var. Buraya gelip çok güzel işler kuran on numara insanı da var. Hırsızı huysuzu da var.. Sadece sosyal medya der susarım. Bişeyi nasıl lanse edersen o şekilde öğrenir insanlar. O yüzden bilmiyorum beddualar edip niye geldiler diye avazı çıktığı kadar bağıranlar utanırmı.. Kendi ülkemizde hiç kötü yokmuş gibi sadece yabancı hatta düzelteyim Müslüman diye hor gördüler ağır konuştular.. Şimdide neler çekmişler diye üzülüyoruz!
(2,773 puan) tarafından
Son zamanlarda sadece suriyeli guzellemesi yaptılar bisey degil baska. Ilk başta herkes bagrina basti. 2 tabagi varsa birini onlara gonderdi herkes. Ama zamanla neler oldu kalem kalem yazmaya gerek yok. Yani onlardan kendileri soğuttular bizi. Simdi onlarin tum yaptiklarini unuttular güzellemeye gectiler. Evet kacmislar zulumden ama savas boyle birsey degil mi zatrn. Yok gelenlerin cogu düzgün de durmadi burda.  Tek kursun atmadan vatanlari kurtuldu.  Gitmeleri lazim yani insan vatan icin yasar. Vatan namustur.
(12,519 puan) tarafından
Aynen canım gitsinler artık yani. Bi yere kadar
0 oy
(161 puan) tarafından
Hayır canım daha çok artti
(2,773 puan) tarafından
Hadi ya hangi ildesij
(161 puan) tarafından
Ankara
0 oy
(1,057 puan) tarafından
Evden çıktığım yok. Eşim giden var dedi ama etraftan
(2,773 puan) tarafından
Hayirla saglikla inşallah
(1,057 puan) tarafından
İnşAllah boşaltırlar ülkenizi. Nefret ediyorum onlardan
0 oy
(563 puan) tarafından
Bende rastlamadım daha yanım yönüm yabancı uyruk malum istanbul gıtmeye de hıııc nıyetleeı yok gıbı 
(2,773 puan) tarafından
Hayirla gitsinler insallah canim.
0 oy
(5,401 puan) tarafından
Gidenleri duyuyorum ama tam manası ile gideceklerini düşünmüyorum birincisi ulkelerinde hala tam bir guvenlik oluşmaması ikinciside buraya alıştılar kimileri iş yeri açtı hayatlarini kurdular zor bence artik. Evet kismen giderler ama ekserisi burada kalir.
(2,773 puan) tarafından
Bende boyle dusunuyordum ama cok fazla kiralik ilani gorunce sasirdim. Yanilacagiz herhalde
0 oy
(12,548 puan) tarafından
kapı komşum suriyeli. iki çocuğu var liseye gidiyor. Pek muhabbetimiz yok, biraz çekingen bir aile. 4-5 ay oldu zaten taşınalı. dönerler mi bilmem. çocuklar burda büyümüş. suriyeyi hiç bilmiyorlar. 
(2,773 puan) tarafından
Anladim canim.  Hayirlisi olsun insallah
0 oy
(214 puan) tarafından
Bende konyDayim aynen ole
(2,773 puan) tarafından
Bakalim zamanla ne olacak

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 296 göst.
0 oy
11 cevap 360 göst.