0 oy
132 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (17,884 puan) tarafından
Birikim yapmak istiyorum altın olarak ama hangisi daha kârlı karar veremedim daha önce işsizliksiz bilezik aldım bozdurdum hep ama şu an gram altın mı alayım bilemedim 24 ayar almak daha mı mantıklı yoksa bizezik mı bir de netten altın alan var mı ? Trendyol vs güvenilir mi ? 

7 Cevaplar

+1 oy
(13,094 puan) tarafından
Fiziki altın al canım bankadan alma makas aralığı yüksek zarar edersin. Nadir gold var trendyolda güvenilir tam altın ya da 2 yarım şeklinde almaya gayret ediyorum ben. Ani lazım olursa bilezik bozunca tamamı gidiyor o mantıkla gidiyoruz. İnsanlık hali
(17,884 puan) tarafından
Bankadan bir iki sefer aldım ama dediğin gibi o makas aralığı beni çok tereddütte bıraktı teşekkür ederim :)
(23 puan) tarafından
Makas aralıgı nedir? Ben de bankadan almayı düşünüyordum da bilgi verir misiniz
(17,884 puan) tarafından
Alış satış fiyat farkı
(13,094 puan) tarafından
Bozdurmak istediğinde belli zaman dilimlerine seni mahkum eder. Alırken normal fiyata alır satarken gramda seni feci zarara götürür yani fiziki altından daha fazla para kaybettirir. Birkaç sene önce çok da fazla olmayan bir altın alım satımında yaklaşık 3 bin zarara soktu bizi öyle söyleyeyim
(23 puan) tarafından
Anladım teşekkürler
-Reklam-
0 oy
(129,283 puan) tarafından
bana gore yarim tam ceyrek gramse  bunlar yatirim icin 
(17,884 puan) tarafından
Gramse ne onu bilmiyorum o kadar anlamıyorum bu işlerden şimdi baktım. Teşekkür ederim canım
(129,283 puan) tarafından
gramse 5ibirligin yarisi ama ciddi para kazandiriyo
(17,884 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(831 puan) tarafından
gram al banka üzerindne en kârlısı o .fiziki altında kuyumcu çok kırıyor
(17,884 puan) tarafından
Banka da güncel altın fiyatından yüksek oluyor gramı
0 oy
(12,583 puan) tarafından
kuyumcu arkadaş çeyrek ya da gram diyor, bozulduğunda çok farketmiyor diye. ama elinde çok olacaksa ve çok kolay bozdurmayacaksan işçiliksiz bilezik. ajda aldım ben. çeyrek ve gram bana göre çabuk bozulabilen bir şey. 3 bin amaan boz gitsin dersin ama 30binlik bilezik için aynı şeyi demezsin. ha mecbur kalırsan bozdurursun o ayrı ama küçük küçük biriktirip bilezik almak mantıklı bence 
(17,884 puan) tarafından
Ya bozdurmak değilde onu muhafaza etmek bana zor geliyor düğünümde elime konulan çeyreği kaybettim yakın bir geçmişte Alyansımı ( onun kaybolmadığını umuyorum ama küçük küçük çok parçalı bana göre çok zor
(12,583 puan) tarafından
o zaman bilezik yap tak koluna ya da bankadan gram hesabı aç, bankadan gram al. fiziki altın olmaz elinde. satarken de o gündü kurdan satıp paraya çevirirsin
(17,884 puan) tarafından
Haklısın canım teşekkür ederim
0 oy
(7,944 puan) tarafından
Kuyumcudan 24 gramdan şaşmam hiç 
(17,884 puan) tarafından
Saçma bir şekilde kuyumcularda çok geriliyorum buna bir çözüm bulamadım :)
(7,944 puan) tarafından
Hahahahhahaaa sakin ol kız☺ aksine daha çok sakin olup havalı bir şekilde ortama girmen lazım bunu düşün ☺☺
(17,884 puan) tarafından
Yine böyle bir durum var hiç bilmiyorum valla bayılacak gibi oluyorum
0 oy
(168 puan) tarafından
Has kesme 24 ayar altın zarar etmez ama elindeki miktar düşük ise gram çeyrek yarım daha iyi 
(17,884 puan) tarafından
Yani biriktirip biriktirip 10 gram şeklinde almayı düşünüyorum
(168 puan) tarafından
Olur kesme olarak alın kaldırın o zaman ama yok hem kullanayım hemde birikim olsun dersen ajda bilezik alın küpe şeklinde alın ama uzun vadede satmayacaksiniz takı olarak alın
0 oy
(17,239 puan) tarafından
Yatırım için gram çeyrek falan daha mantıklı bence. Ben hep gram alırım. 
(17,884 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 419 göst.
30 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 149 göst.
19 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Nehirrr (1,014 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 107 göst.
5 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Ht (2,151 puan) tarafından soruldu