+4 oy
481 göst.
Diğer kategorisinde (1,142 puan) tarafından
5 yaşına girmek üzere olan bir oğlum var. Bugün bebegimizin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendik(16+4)♥️ hiç bir zaman kız ya da erkek diye dua etmedim hep eli ayağı düzgün sağlıklı vatanına milletine bizlere hayırlı evlat olsyn diye dua ettim. İstemsizce bir yandan da bı oglum var kız da olsa fena olmaz demişimdir ama dediğim gibi oğlumun yanına bir arkadaş geleceği için çok da mutlu oldum buna cinsiyet takıntım hiç yoktu. Çevrem iki erkek olursa Allah kolaylık versin artık kafa kalmaz gibi söylemlerle doluydu ve bu düşünce benim kafamda bugün hep canımı sıktı içimi yedi durduk yere moral bozdum.. böyle endişeye kapilmam anlık normal mi sevinemedim bile korkup baş edemeyecek miyim de diye hamilelik psikolojisiyle... Halbuki ona abisi inanıyorum her konuda destek de olur beni üzmezde, onların kokusu bile yeter diyorum ilk oğluma aşığım resmen çünkü ve inanıyorum bu da öyle olacak onlar benim Rabbime şükür sebebim. Kız olup hayırsız da olabilirdi bilemeyiz ki Rabbim böyle nasip etmiş diyorum. Yersiz bir baş edemeyevek miyim korkusuna kapılma hissi bile beni o kadar üzdü ki oğluma haksızlık mı ettim karnımdaki yavruma diye , yani çok mu zor da iki erkek evlat abartılıyor mu. Yok gelin vs muhabbeti söylemiyorum bile

21 Cevaplar

0 oy
(10,302 puan) tarafından
Aramiza hoşgeldin :) bende 2 erkek annesiyim zor mu çok zor benimkilerin yaşlari yakın belkiwde o yüzden zorlanıyorum ama iyi ki diyorum iui ki olmuşlar Rabb'im hayırlı evlat etsin. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah 
(1,142 puan) tarafından
Yani ne gibi zorluklar canım gözümü bu kadar korkuttuklari beni üzdükleri durum ne ki.. oğlum bu sene beni Allah'a şükür aşırı çok üzmüyor sadece cabi sikiliyor yanına oynayacak birini istiyor ama işte böyle söylemler ağlayacak gibi oluyorym. Sonra Rabbim yanlış anlama diyorum ağlamam oğlum olacak diye değil diyorum gerçekten sağlıkla hayırlı şekilde doğsun cinsiyet umrumda değildi
(10,302 puan) tarafından
Ben kendi çocuklarım için soyliyeyim ikiside aşırı hareketli aşırı yaramaz inatcilar. 10.dk güzel oynaslar 5  dk kavga ediyolar.. ama birbirine çok güzel sahip cikarlar mesela birine bir sey abime de ver kardeşime de ver derler. Ben birine kızsam diğeri kardeşini korur savunur. Her şey gibi zorluğu da var güzelliği de var Rabb'im dağına göre kar verir sen hiç sıkma canını.hamilelik hormonları da seni etkiliyor tabi
(1,142 puan) tarafından
Kaç yaşındalar canım,Allahım sağlıkla buyusunler inşallah bizde sağlıkla kucağımıza alalım insallah
(10,302 puan) tarafından
Büyük Nisan'da 5 olacak küçük Şubat'ta 3 olacak. 22 ay var aralarında
-Reklam-
0 oy
(5,038 puan) tarafından
Canım çsvredeki söylemlere cok takıyoruz bence burda bıle ıkıe rkek dıyınce hunını hazırla falan benzeri cok yorumakr göruyorum. Ya dda bı kzım var erkege bedel gibi. Demek ki yaramazlıklar heo erkege yakıstırılıyor kı bence dde öyle.bunlar denır yani cok normal. Benım bi oğlum bi kızım var daha kücük ama şimdiden fsrketrırıyo kendını. Başedersin tabıı kı bğyüyüo iki ddelikankı olduklarıını düşün nr kadar güzel. Sağlıkka kucagına al ınsallah. 
(1,142 puan) tarafından
Sanki iki gelin cektirecekmiş gibi söylentilere vs üzüldüm ne biliyim işte. Belki de hamilelik hormonlarimdan olsa gerek. Sonra kendine gel Rabbim biliyor niyetini evladını üzme haksızlık etme ona demeye başladım. Allahım hayırlı evlat olsun bizlere ülkemize milletimize sağlıkla doğsun acısını gostermesin Rabbim oğluma en yakın arkadaş olsun daha ne isterim ki çok şükür Allah'ıma
0 oy
(17,736 puan) tarafından

Benimde ikinci erkek cinsiyeti öğrendiğimden beri hep bana da bu cümle kuruluyor ama benim hoşuma gidiyor :D canm bence bir kızı olup ikinci kızı da olacaklar içinde aynı şey geçerli iki kızla da uğraşmak kolay değildir:)

(1,142 puan) tarafından
Eltimin 2 kızı oldu, benim 2 oğlum dediğiniz gibi :) Allah hayırlı evlat versin gönül ikisini de ister orası ayrı ama Rabbim her şeyin en güzelini nasip etsin ille de diye tutturmamak da lazım. Belki burukluk yaşamış olabilirim ama hep şükrettim hepp hemde
0 oy
(3,119 puan) tarafından
Bir kardeşimin iki oğlu var ikiside o kadar uysal ve sakindir hiç çocuk büyüttüm diyemez yani diğer kardeşimde 4 oğlan hepsi afacan son iki numara ikiz oldu bende de bir kız bir oğlan var bir farkını göremedim banada ikiside kız olaydı arkadaş olur diyorlardı sanki şipariş üsulü geliyorlar dünya ya boş ver milleti Rabbim sağlikli dünyaya getirsin hayırlı evlat olsun inşallah
0 oy
(6,014 puan) tarafından
Hayirli  olsun benim de 3.5 yasinda oğlum var hamile olduğumu öğrendim  dediğin gibi onc3 hayırlısını diledim suan 6 haftalik ama zaman ne gösterir bilmem  oğlum var kızım olsun isterim elbet ama oğlum olursa da ah vah etmem rabbim hayırlısını vermis derim sana da yandın bilmem ne diyen kendi çocuklarından yola çıkarak yetistirmedikleri  için  sana da psikolojik baskı kuruyorlar müsade  etme oğlum çok uyumlu ve beni hiç yormadi kırması dökmesi  saldırması vurması  asla yok dediğim herseyi anlar tamam anne der doğrusu varsa  beni ikna eder zaten oglumda olsa ne verirsen onu alır korkma oglun büyümüş okulda gidicek akli daha çok  yeni doyacak olan bebek le yeniden baslicaksin  hayata 
0 oy
(1,871 puan) tarafından
B3nde 2 erkek annesi buradayım:) ama benimkilerin arasında yas farki var ben  o yüzden pek zorlanmadım büyütme açısından ama şöyle söyleyeyim zamane  çocuklar mı bilmiyorum yaramaz olunca kızı da erkegide fark etmiyor kızda olsa tartışma kavga zorluk.olacaksa olur yani gözüne büyümesin iki erkek :)sağlıkla kucağına alırsın inşallah 
(1,142 puan) tarafından
Yaş farkı neydi canım seninkilerin arasında. Bizde 5 yaş 2 ay gibi olacak
(1,871 puan) tarafından
10 yaş:) çok büyük pişmanlık bu kadar yas aralığı .
Seninki ideal bence şimdi sıkıntı çeksen ileride çok iyi arkadaş sırdaş olacaklar yaşları yakın diye
0 oy
(11,367 puan) tarafından

Kızların erkeklerden farkı yok canım benim kızlar  benim burnumdan getirir kız evlat diyince akla süslü püslü uslu cicili bicili kızlar geliyo ama geneli demiyim de bazı kızlar fena sağlıkla kucağına al canım :)

(1,142 puan) tarafından
Aynen süslü püslu giydirmek bende isterdim heves ederdim de yalan değil ama oğluma da belki çok yakın arkadaş doguruyorumdur. Oğlum çok kendini ifade edemiyor dil anlamında değilde ürkekliği var okulda vs belki onun açılmasına sebep olacak birbirlerine iyi gelecekler. Rabbim en iyisini biliyordur. Bize de hayırlı evlat olsyn inşallah
(11,367 puan) tarafından
Emin ol çok iyi geliyor kardeş. Elindekini paylaşmamak için aslana dönüştüğü günleri görürsün :D benim kızlar birbirini yiyor evde survivor yarışındayız sanki her dk olay
(1,142 puan) tarafından
Neyse ki bı erkekler Survivor yarışında olmuyormuş bana çok güzel teselli verdiniz valla teşekkür ederim :)
0 oy
(580 puan) tarafından
Kuzenimin iki erkek evladı  var çocuğu ana kucağına koyar saatlerce otururduk uyurdu bebek saatlerce iki erkeği var maşallah o kadar uslular ki bi kızım var kolikti ağlak biraz büyüdü aşırı hareketli bi sn bi yerde bişiy unutmıym asla gözünden kaçmaz hemen el atar uykuyu asla sevmez yemek yediririm elime vurup döker v.s yani bunun erkeği kızıyla hiç alakası yok. Allah bağışlasın sağlıkla sıhhatle dünyaya gelip büyüsünler inşallah ☺️
(1,142 puan) tarafından
Yaa Allah razı olsun içim şu mesajlarla az rahatladı. Galiba ben hamilelik psikolojisinede büründüm
0 oy
(831 puan) tarafından
hamileyken bu düşünce çok geliyor akla ama inanki doğduktan sonra öyle olmuyor senden önce abisi onu sahiplenecek emin olabilirsin
(1,142 puan) tarafından
Gerçekten mi. İnan ki ağladım ben böyle bişey nasıl düşünürüm diye. Rabbim yanlış anlamaz mi diye. Karnımdaki bebeğime haksizlik değil mi diye. Kız olsa mutlu olsam yarın hayırsız olsa daha mı iyi diye bile dedim( kız hayırsız manası demiyorum yanlış anlaşılmak istemiyorum, Rabbim evlat acısı kimseye göstermesin sadece Rabbimin verdiği her şeyde bir güzellik vardır o manada diyorum) ... Allahım sağlıkla kucağımıza alalım inşallah hayırlı evlat olsunlar bizlere
0 oy
(672 puan) tarafından
Benimde bı oğlum var şuanda ikinciye hamileyim valla ne yalan söyleyim gönlüm bı de kız istiyor ama erkek olursada oğluma arkadaş olur benim için 3 çocuk fazla geliyor o yüzden bı kızım bı oğlum olup ikisinide yatmayı çok isterim ama maalesef hiç umudum yok evlat evlattir ayrım yapilmaz sağlıklı sıhhatli nasip etsin inşallah 
(1,142 puan) tarafından
Ben de aynı ikisinide tatmayi isterim diye siz gibi söylüyordum içimden canım. Sonra kendi kendime bunu bile vicdan yaptım Rabbimin gücüne gitmiş mıdır bu dediğim diye. Halbuki o niyetle demiyoruz ama hamilelik psikolojisi mi farklı oluyor anlamadim ki niye böyle olduğumu bianda alıngan gibi
(672 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Bende öyleyim malesef bu arada belirtileriniz neydi
(1,142 puan) tarafından
İlk gebeligimde 9. Haftada bulantım başlamıştı 4 hafta gibi sürmüştü geçmişti canım. Bunda daha hamile olduğumu bilmeden çıkartıyordum 14ncu haftaya kadar da çıkardım. İlk oğlumda tatlı ağzıma alamazdin sürekli ekşi yerdim,bunda ikisinide yiyorum . Hiç alakasi yokmuş belirtiyle onu anladım
0 oy
(9,916 puan) tarafından
Benim kardesimindr 2 oğlu var 5 yaş ile 7 yaş masaAllah Rabbim nazarlardan korusun çok iyi anlaşırlar tabikide her evde kavga olur ama benimkilere göre çok iyiler benim kız 8 buçuk yaşında oğlan 5 yaşında asla ama asla yarım saat kavgasız durmazlar sürekli kavga şikayet bak benim bir kız bir erkek  olmasına rağmen böyle yani kısaca alakası yok 
(1,142 puan) tarafından
Yaa Allah razı olsun bu tarz mesajlar içimi rahatlattı inanır mısınız. Biraz hamilelik psikolojisine girdim galiba o yüzden böyle oldum . Yapamayacak mışım beceremeyecekmişjm yetersizmişim gibi hissettim kendimi . 2nci çocuk korkusu da yüklenmiş olabilir belki kız erkek değil de gün yaklaştıkça. Ya da hormon cidden :)
(9,916 puan) tarafından
Korkma ya baksana benimkilere ben üstüne 3 üncüye hamileyim ama daha 10 haftalık:) yaparsın ya millet her sene doguruyo
(1,142 puan) tarafından
Valla cidden öyle dediğiniz gibi herkes her yıl doğuruyor bende iki çocukla konusmalarıma silkeleniyim azcık :)
0 oy
(142 puan) tarafından

Rabbim acılarını göstermesin sağlıcakla kucağına al inşallah. Erkekler yaramaz lafına pek katılmıyorum valla ben bir oğlum bir kızım var ama oğlum sakindir kızım abisine göre daha hareketli daha yaramaz daha dilli :D şimdiden gücüm yetmiyor ona smdi yine hamileyim inanki kız erkek hiç farketmiyor sağlıklı olsun abisi gibi uysal olsun diyorum 

(1,142 puan) tarafından
Zaten ilk evladimizda da hiç cinsiyet dememiştik hep hayirlisini dilemistik bunda da aynı şekilde. Ben mesela bunda bazen bı oğlum var kızım olsa diye heves etmisligim olurdu yalan değil ama ah vah gibi de asla değil,sadece  içinden bı cinsiyet geçer ya o sekildeydi. Kızım olsa evet çok sevinirdim ikisinide tattım diye ama buna da sevinmedim diye bir şey asla diyemem saçının teline bişey gelmesinden korkarım Allahım esirgesin.. bugün eşime hastanede şakayla diyorum kız olsaydı iki çocuk da kalacaktim ama üçüncüyü bu gidisle ben bı denerim diyorum. Eşimde dalgaya vuruyor bu seferde hadi bakalım üçüncüyü ben istemiyorum diye,ya da hadi o da erkek olursa napacaksin ya diye.duracam o zaman pes diye diyorum :) Allahım hayırlı evlat olsunlar canım annesinin babasının kardeşinin kıymetini bilen evlatllsunlar insallah
(142 puan) tarafından
Aynen canm onların tırnağı kırılsa bizim canımız yanar Rabbim acılarını göstermesin. Eşine de normalde erkekler çocuk diye diretirbu sefer ben diretiyorum :)) Rabbim iki meyveyide tattırsin inşallah canm sana da ♥️
0 oy
(107 puan) tarafından
Allah tamamını erdirsin
0 oy
(4,091 puan) tarafından
2 oğlum var aralarında 2.5 yaş var zor ama inan kız olsa da farklı olmayacaktı canım kıskançlık, paylaşamama her türlü olacak. 
0 oy
(836 puan) tarafından
Cnm arallarinda yas farki  var bnce buyugu  daha oturaklaşır 2 erkeklede ilgisi yok kızım 4.5 yaşinda oglum 2.5 canımı çıkartiyolar kiz daha yaramaz gbi
0 oy
(4,248 puan) tarafından
Bi kızım Bi oğlum var o kafa her halükarda yiyiliyo o yüzden kimseye kulak asma sağlıklı olsunlar canları sagolsun yeter 
0 oy
(720 puan) tarafından
Allah'tan Kız çocuk veya erkek çocuk istemek günah değil canım . Sadece dua ederken eksik etmeyin yeter. Allah zaten sizin kalbinizden geçenleri biliyor 
0 oy
(19,483 puan) tarafından
Bir oğlum bir kızım var. Ben de yiyorum kafayı. Merak etme çocuk olunca her türlü yeniyo o kafa. Doğan çocuğun fıtratı nasıl olacak biz bilemeyiz. Bildiğim tek şey var. Evlat her türlü sevilir. Yetemezsen yettiği kadar anne olursun .herseyimizle mükemmel olamayız. Elimizden geleni yapmak vazifemiz . 
0 oy
(1,178 puan) tarafından
2 erkek annesi olarak aklım hala kız bebesinde hergun cinnet gecirsemde erkek annesi olmayı da ayrı seviyorum :D özellikle diyen arkadaşlarımda var erkek annesi olmanın bana yakıştığını böyle şeylere gülüp geçiyorum çokta takma sağlık problemi yoksa neler yaşadım 2 de ben millet cinsiyet i soruyordu ben kaybetme korkusu yaşarken sağlıkla gelsin bebis 
0 oy
(4,248 puan) tarafından
Iki oglum var, senin gibi arasi 5 yas. Bende ikinci de cinsiyet aramadim ama kiz olsaydi iyi olurdu diye dusunmustum. Cunku baska cocuk yapmayi dusunmuyorum. Ama simdi iyi ki erkek olmus diyorum. Hem arkadas oldular, ilerde de olacaklar. Ayrica kiz olsa evde gurultu patirti olmuyo mu? Valla biz iki kizdik kavgalarimiz bitmezdi kardesimle hemde sac bas :D yetistirme ve ilgi alaka ile ilgili bu durumlar. Benim buyuk oglum asiri sakin, kucugu suan hareketli ama idare ediyoruz. Gelib muhabbetine gelince, benim kayinvalideminde iki oglu var. Cok sukur biz cok iyi anlasiyoruz. Kayniminda sevgilisi var uzun zamandir onla da anlasiyoruz. Biraz iki tarafinda tavrina bagli bu durumlar. Damat olsa gelipte ayaklarimi yikamicakti.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 165 göst.
3 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bermal gb (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 875 göst.
28 Haziran 2022 Diğer kategorisinde seda21k (117 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 385 göst.
30 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Deryaaaa23 (51 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 509 göst.
15 Eylül 2021 Diğer kategorisinde ikbal (51,324 puan) tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,554 cevap

37,508 kullanıcı