+2 oy
184 göst.
Diğer kategorisinde (70 puan) tarafından
Kızlar 1 kızım var 4 yas 2. Ye hamileyim herkes iki cocuk zor oluyor diyolarlar ve kızım biraz kolikti geceleri uyumuyordu sanki 2. Bebeğimle de aynı şeyleri yaşayacak gbi şimdiden psikolojimi bozcm.  Bazen diyorum artk tecrübeliyim bu 2. Bebeğim.  Ama ilk bebeğimi hatırlayınca uykusuzluk yorgunluk bide 2 cocuk olacak diyorum cevremn de etkisi var 2 cocuk zor olur diye . Sizin düşünceleriniz neler 

16 Cevaplar

+3 oy
(2,177 puan) tarafından
Kız ztn hamilesin yeni zor olur mu olmazmı derdine düşmee şimdiden bozma moralini her çocuk farklı mizaçta doğar mizacı nasılsa öyle olcak ztn
(70 puan) tarafından
Düşüncenizi sordum zaten canm :))))))
(2,177 puan) tarafından
Benim ikinci yok canım anca böyle cevap verebildim sory :(
(264 puan) tarafından
Bende aynı şeyi yazacaktım zaten hamilesin çok zor çok kötü falan filan desek ne yapacaksın aldıracak mısın geçmiş bolu pazari derler canım
(70 puan) tarafından
Evet canm aldircm 37 haftalik şuan çokta gec sayılmaz.
Şaka mısınız ya sizin görüşlerinizi sordum sadece
-Reklam-
+2 oy
(4,228 puan) tarafından
Kızımla oğlumun arasında 21 ay var oğlum.gece sabaha kadar ağlardı nerdeyse 2 yaşına kadar doğru dürüst uyuduğumu hatırlamam gündüzleri yorgunluktan ağlardım kızım doğdu o da gündüz hiç uyumuyo doğduğundan beri o kadar mızmiz ki sürekli agliyo artık sinirlerim hopluyo tahammülüm kalmiyo zorluğu tam olarak uyku sıkıntısı diğer türlü yine hersey yolunu aliyo
(70 puan) tarafından
Bnide uykusuzluk bitiriyor . Ck seviyorum uyumayı :D
(4,228 puan) tarafından
İkinci çocukta uykusuzluğu pek hissetmedim vücudum artık hem yorgunluğa hem uykusuzluğa alışmisti. Mesela ev düzenim tek çocuğa göre şimdi daha iyi günlük yemek temizlik yapabiliyorum ama ilk çocukta perişandım
+2 oy
(182 puan) tarafından

Geç olmadı mı bu soruyu sormak icin:D

26 yaşındayım. Büyük oğlum 1. Sınıfa gidiyor 6 buçuk yaşında. Küçük de 4 yaşında. Hala kafama huni takip da geziyorim evin içinde :D Allah yardımcın olsun ne diyeyim

+2 oy
(19,379 puan) tarafından
Bizimkilerin arasında 3 yaş var. Evet tecrubelisin. Diğerine göre daha sabirliyim. Ama evet daha zor bence. Ama çok güzellikleri de var. Birbirlerini çok seviyorlar. Bugün oğlum okuldan geldi. Küçük kızım abisini kapıda karşılayıp bir öpüşü var ki. İnsan eriyor resmen görünce. 

Birbirleriyle oynamaya başladılar bizimkiler biraz. Büyük 4.5 yaş küçük 18 aylık. 

1 çocuk hiç çocuk lafına sinir olurdum. Ama doğruluk payı var. 

Benim ilk cocugum kolikti bu arada. Kızım hiç kolik değildi. Arada gazdan dolayı ağlardı. O da abisine göre hiç gibi geliyodu bize. 
+2 oy
(1,786 puan) tarafından
Valla her çocuk bir olmuyor canım. Benim ilk bebeğim o kadar çok uyuyordu ki doktora göturuyordum çocuğumun bir şeyi mi var diye. 6 aylıktı mamasını yapıp eline veriyordum gece kendi içip uyurdu sonra kendi kendine gazını da çıkarır yatardı. Diş desen sessiz sedasız çıkardı. 1 yaşında park yatagina girip üstünü örtup uyurdu. Bana gram zorluğu olmadı. Hiç ağlamazdi. 2. Bebem doğdu şuan 2.5 aylık ben bu çocuğumda anne oldum resmen. Uykusuz günler geçiriyorum. Gaz sancısı ne şimdi ögrendimm. 2 3 saatte bir emzir falan. O kadar ağlak ki... Tam zıtlar seninki de öyle olabilir
+2 oy
(1,161 puan) tarafından
Bazen zor bazen kolay geçen günler olur illaki bak bir nasıl zor diyorsun 2 olunca eksik değil fazlası olacak illaki birden 2 olacaksb güzel yanı da çok 
+2 oy
(1,153 puan) tarafından
2 buçuk yasinda oğlum var şuan 2 aylık bebeğim var tabiki zorlukları var senin kızın büyükmüş yine bana nazaran . Oğlum kolikti benimde kızım kolik değil ama asla uyumuyo sabaha kadar oturuyoruz daha ilk aylar düzene girmedi  biliyorum ama uykusuzluk çok zorluyo ilk başlarda şuan alıştım yani 
+2 oy
(4,193 puan) tarafından
Bence zor degil ama cokta kolay degil. Duzenini iyi oturtursan ki senin buyugu neredeyse 5 yasinda cokta sikinti olmaz. Benimde iki cocugum arasi 5 yas zorlanmadim.
+2 oy
(1,563 puan) tarafından
Yaş aralıkları iyi olmuş birbiriyle ortak nokta bulabilirler. İlk senen biraz zor geçer ama büyüğü yavaş yavaş kendi işini kendi görür hâle gelir. Her türlü geçer gider keyfini çıkarmaya bak. Benim gibi 10 sene sonra sıfırdan başlamaktansa böyle daha iyidir . Ha tabiki 1 çocuk 2 çocuk farkı oluyor, ihtiyaçlarının çakıştığı birinin isteğini ertelemek reddetmek zorunda olduğumuz anlar oluyor ama işin doğası bu onlar da alışacak bu düzene 
+1 oy
(478 puan) tarafından
Aradaki yaş farkı güzel büyük kendini kurtarmış onun sana zorluğu olmaz. Ama bebek ne kadar sakinde olsa gazsız normal bir bebekte olsa yorucu oluyor tabii ki. Saat başı emzirmen gerektiği için uykusuz kalıyorsun. Kolay diyipte seni kandıramayız ama gözünü de korkutma Rabbim bir şekilde kolaylığını dayanma gücünü veriyor. 
+1 oy
(734 puan) tarafından
Çok zor valla ne diyeyim . Aslında her çocuk her bebek de aynı değil . Benimde kızım 4 buçuk yaşında oğlum 3 aylık oldu kafayı yiyecek gibi oluyorum bazen. Benimde kızım bebekken kolikti çok ağlardı. Oğlum da gazlı ama kolik değil öyle 
+1 oy
(1,619 puan) tarafından
Ben ikide elendim huniyi de taktım Allah üç ve fazla cocuklulara yardım etsin 
+1 oy
(14,582 puan) tarafından

Tecrübe olarak nasıl bakacağını biliyorsun ama 2 çocuk tek çocuk gibi kolay değil :)

Yine senin ilk çocuk büyük biraz daha kolay olur :)

+1 oy
tarafından
Ben iki kizmda yaşadım geceleri uyumzlardi biri ,4 yasnda diğer 5 buçuk yasnda 2 aylikda bebeğim var Rabbim sabrıni veriyor merak etme canm 2 aylık bebeğim yeni yeni geceleri uyumaya başladı çok şükür 
0 oy
(889 puan) tarafından
Canım benim hem ilk gebeliğim hemde doğumdan sonrası çok zordu ne uyumak kalmıştı ne bişey 1 çocuk olmasına rağmen ikincisine hamile kaldigimda hem korktum hamileliğim ilki gibi zor geçer diye şükür rahat geçti doğumdan sonrası da hiç çocuk buyutmemisim gibiydi sanki iki tane olmalarına rağmen rabbim güç kuvvet veriyor maşallah senin kız da büyükmüş benim ki 2 yaşındaydı doğum yapmıştım 
0 oy
(7,266 puan) tarafından

Gelip geçici süreç ama yaşamaya değer 

Bnmde 2 çocuğum var .

İlgili sorular

+1 oy
0 cevap 11 göst.
+1 oy
12 cevap 374 göst.
20 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Yildizsumeyye (1,033 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 158 göst.
0 oy
0 cevap 34 göst.

407,870 soru

12,245,402 cevap

37,059 kullanıcı

...