Merhaba , Ben 3 buçuk aylıkken kucağımda oturtmaya başladım yavaştan. Kendi başına oturamıyor daha. Yavaş yavaş kollarının altına önüne ve arkasına yastık koyar öyle oturtmaya başlarım. 6. aya doğru inşallah desteksiz oturmaya başlar ve katı gıdaya geçiş kolay olur.
Cingirak veriyorum eline, uzanmış pozisyondayken ellerinden tutup yavaşça oturtmaya çalışıyorum. Dönmesi için bacaklarını yukarı kaldırıp kalcasina destek vererek dönmesine yardımcı oluyorum ( benimki biraz tembel bu arada :) )
Bol bol güldürmeye çalışıyorum zaten artık sesli gülüyor. Beni taklit ediyor. Öksürük, dil çıkarma gibi. Bende onun agulamalarini, çıkardığı sesleri taklit ediyorum ve çok hoşuna gidiyor. Tummy time yapıyorum ( karın üstü egzersizi. ) boyun kaslarıni geliştirmek için. Ellerini ağzına götürüyorsa engel olma , yavaş yavaş diş kaşıyıcı verebilirsin. Oyun halısı aldim daha yeni yatırıyorum. Bir de bol bol konuş, her şeyi anlat. Mesela mama yaparken ağladığında bile " sabırlı ol kızım, soğuması lazim" diyorum. Ayna karşısına çıkan kendi ile tanışsin kendini görünce konuşuyor sjshsjs
Ben banyosunu yapamıyorum tek başıma. Yoksa suda da oynardım. Benimki suyu seviyor.