0 oy
88 göst.
Diğer kategorisinde (320 puan) tarafından
Neler verebilirim

8 Cevaplar

0 oy
(99 puan) tarafından
Ben de aynı durumdayım şu an 7,5 aylığız çok katı şekilde yapıyor Ben genelde zeytinyağı katıyorum her şeye rahat sindirebileceği yiyecekler veriyorum ve çok az veriyorum miktarını ama yine de kabız
(99 puan) tarafından
bu arada bir öğün veriyorum bazen geceleri uyumadan az yoğurt o kadar onun dışında anne sütü çok muzdaribim dr gittim bi sorun yok dedi bana testler tahliller yapıldı film çekildi bi sorun yoktu ama yavrucağızımın kabızlığı neredeyse 40ından sonra başladı
(99 puan) tarafından
bende sıkım yapıp aldırıyorum doğal ama çok ağır bir yağ biz bile hergün tüketmemeliyiz en fazla bir hafta ara ile
(140 puan) tarafından
Benim kızım beyaz kan üreme sorunu var
(724 puan) tarafından
Alerjik olabilir dediğim gibi. Erken başlamış uzun süredir devam ediyor. Gastroenteroloji gördü mü bilmiyorum ama bir onların görmesi şart. 40 ında başlamış halen devam ediyorsa kroniklesmis
(724 puan) tarafından
Endişe edecek birşey değilde dulcosoft gibi kabızlık giderici bir süre ilac kullanımı onerebilirler
-Reklam-
0 oy
(1,096 puan) tarafından
Katı gıdaya geçiş yanlış olmuş büyük ihtimalle. Yiyecek listesini tekrar guncellemende fayda olur. 
(320 puan) tarafından
Ne geçirir peki
(1,096 puan) tarafından
Öncelikle süt ağırlıklı besle ve su miktarını biraz arttır. Makarna , pilav , muz gibi yiyecekler veriyorsan biraz kesmelisin. Meyve ve sebze ağırlıklı besle. Genelde kabak , elma , yulaf ezmesi gibi . Eğer daha yeni kati gıdaya geçtiyse tam öğün verme , tadımlık vermelisin ve tatlı kaşığı baz alıp ver
0 oy
(724 puan) tarafından
Muhtemelen çok besliyorsun maksimum 6 tatlı kaşığı tek öğün vermelisin bu ayda. Fazlası kabız yapar. Zeytinyağı kabızlığı tedavi etmez ama sindirime yardımcı olur. Probiyotik verebilirsin kefir tarhana da doğal probiyotik. Önce emzirip sonra ek gıda vermelisiniz 9. Aydan sonra tam tersi önce ek gıda sonra emzirme. İki iç günü geçerse yapmaso doktor görsün 
(724 puan) tarafından
Merhabalar Hande hanım doktorunuz daha güzel bilgi verir ama bizim doktorun bize verdiği listede 8.ayda 2 ana 1-2 ara öğün vardi ben 2 ana 2 ara öğün veriyordum bir ara öğünü yarım meyve veya meyve suyu sade yoğurt gibi veriyordum. Mesela sabah kahvaltı öğlen çorba veya meyve, muhallebi, mücver vs gibi 3-4 gibi bazen organik bebe bisküvisi bazen meyve akşamda sebze, et veya tavuklu yemek veriyordum. Bebeğine göre sekillendirirsin canim doktorum öğlen yemek verip akşam sade yoğurtta verebilirsin demişti. Dr Yelda mumcu var onu takıp edebilirsin ay ay ne kadar beslenmeli nasıl yedirikmeli nasıl planlanmasi gerekli hepsini paylaşıyor sana 8.ay örnek menuyude atayım. 9.ay gibi 3 ana 1 ara öğün yapmaya başladım. 11 aylık gibi de 3 ama 1-2 ara öğün yapmaya başladık şuan 13 aylık 3 ana 2 ara öğün yapıyorum canim
8.ayds halen tadım zaten 2 ana 2 ara öğün verebilirsin diye düşünüyorum bu ay kuzu kıymaya vermediysen baslayabiliyorsun
(724 puan) tarafından
Özel mesajdan fotoğraf iletemedim canım ama Yelda mumcu 8.ay beslenme yazarsan çok güzel ayrintili yazmış
(567 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Şuan 2 öğün veriyorum hiç ara öğün vermiyorum. Kabızlığı yenemedim. Devlete doktora gidiyorum önemsemiyorlar zeytinyağı ver siyip geliştiriyorlar sağlık ocağına gidicem. Bunaldım biraz bu kabızlıktan. Kefir de işe yaramadı çok, içmedi de sevemedi. Erik veriyorum yüne pek faydalı olmadı. Ek gıdayı kesip en baştan başlamayı düşünüyorum. Akşam biraz daha osman gönülalı dinlicem... Çok teşekkür ederim öğün hakkında yardımcı olduğunuz için.
(724 puan) tarafından
Estağfurullah canım, şurup veriyorlar aslidna dulcosoft falan. Bir aile hekimine sor o bile verir. Çok geçmiş olsun probiyotik kullanmiyorsan ona acil basla
(567 puan) tarafından
Yarın doktordan özellikle isteyeceğim. Teşekkür ederim
0 oy
(12,583 puan) tarafından
ek gıda miktarını düşür, zeytinyağı ekle. su teklif et. kefir, balkabağı gibi şeyler var. uzarsa doktora götür. makat çatlağı falan olur. maksimum 3 gün içinde yapmalı kakayı, tabi o kaka normal kıvamda olmalı 
0 oy
(140 puan) tarafından
Ben çörek otu yağı veeiyordum 
0 oy
(1,611 puan) tarafından
Hindistan cevizi yağı yedir.
0 oy
(5,316 puan) tarafından
Neler verdin canım biraz ara ver suan zaten anne sutu yada mama agirlikli beslenmesi lazin tadimdasin daha 
(1,096 puan) tarafından
Ara verirse reddedebilir
(5,316 puan) tarafından
Bir kac günden birsey cikar mi ki kucuk sonucta  kabizlik zor sonucta
0 oy
(4,248 puan) tarafından
Benim kızımda aynı durumda doğduğundan beri bagirsaklari tembeldi zaten büyüdükçe daha da kötü oldu 3 gündür kakasını yapmadı daha

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 68 göst.
12 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde SehribanGorel (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 129 göst.
21 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Tugceee (324 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 91 göst.
0 oy
8 cevap 120 göst.

408,339 soru

12,267,602 cevap

37,511 kullanıcı

Kategoriler

...