0 oy
164 göst.
Diğer kategorisinde (92 puan) tarafından
Kardeşim skalyoz amelyatı geçirdi yani omurga eğriliği sırtında şu an 28 vida 2 tane uzun demir var çok şükür atlattık 1 yıl önce ileri derece ast tehşisi konuldu

Yani son evre kalp deliği amelyat oldu size sormamı istedi fikirlerinizi merak etti doktora gidecek tabiki evlilik aşamasında bu amelyatlar sizce doğum yapmasına engel mi haberlerde sosyal medyada görmüşsünüzdür kadın da kalp deliği amelyatı olmuş geçmişte estetik amelyatında ölmüş ondan çok etkilendi sizin fikirleriniz neler? 

9 Cevaplar

0 oy
(833 puan) tarafından
canım benim bunu en iyi doktoru bilir 
(92 puan) tarafından
Evet gidecek ama taktı kafaya herkeze sorası var
-Reklam-
0 oy
(7,450 puan) tarafından

O halde hamile kalabilecek mi acaba . Yada vücut kaldırabilecek mi 

(92 puan) tarafından
Bu zamana kadar hiç aklında yoktu böyle şeyler ilerde kayınvalidesi olacak kadın nasip olursa oğlana bu kız hamile kalabilecek mi diye sorunca çocukta buna anlatmış annesinin dediğini kardeşim takmaya başladı
(7,450 puan) tarafından
En iyi doktor bilir bunu .ama kardeşine şimdiden üzüldüm. Eğer doktor gebe kalma derse evlat hasreti çeker..ve insanların kötü sözüne maruz kalır
(1,105 puan) tarafından
Öyle bir şey olsa doktor derdi çocuk sahibi olamazsın,  doğum yapamazsın, çok tehlikeli vs diye.
(92 puan) tarafından
Amelyat eden doktor taburcu ederken ileriki hayatında hiçbir sorun yaşamayacaksın demiş
(1,105 puan) tarafından
Benimde kalp kapakçığımda çürüme var.  Hafif kan kaçağı var doğumdan önce kontrole gittim. Normal doğum yapabilirsin bir sorun yok demişti. Hamilelikte de bir sorun yaşamadım. Gerekli önlemler alınarak gebe kalabilir bence.
Örnek ne kadar doğru olacak bilmiyorum ama şöyle düşün nasıl ki meme kanseri birine doktor 5 yıla kadar yumurtaliklarini dondurmamiz lazım zarar görmesin diye , 5 yila kadar çocuk yapamazsın diyorsa risklerini de en başından söylerdi. Ki tüm doktorlar en kötüyü söylüyor. Öyle bir riski olsaydı en başından derdi.
0 oy
(1,853 puan) tarafından
Sezaryende benim kalbimde ve başımın sol tarafında ağrı olmustu başımda bekleyen hemşire anestezi ilacindan demişti. Kadın doğum ve anestezi uzmanı ile görüşmesi lazim 
(92 puan) tarafından
Dikkate alacağız canım teşekkürler
0 oy
(171 puan) tarafından
Bunu biz bilemeyiz iyi bir doktora sormanız lazım bız olur deriz doktpr olmaz der bız olmaz deriz doktor olur der yanı bunu biz bılemeyız cnm sorduğun sey zor bır soru inşallah sorun olmaz da oda anne olur
(92 puan) tarafından
Yok canım gidecek doktora tabiki ama birinim ağzından çıkacak iyi bir kelime duymak istiyor abla sorsana belki çevrelerinde görmüş geçirmişler vardır dedi onunkide bi umut
(171 puan) tarafından
Canım benim ya inşallah doktpr olumlu konuşur iyi bir özel kadın dogum doktoruna götürün
(92 puan) tarafından
Kendi doktoruma götürecem ona çok güvenirim
(171 puan) tarafından
Öyle yap canım
0 oy
tarafından
İnşallah hamileliğe engel olmaz ama çok zor gbi duruyor normal doğum belki çok zor ama sezeryan olabilir Allah yardımcısı olsun ya çok üzüldüm Rabbim şifa versin doktordan iyice bı bilgi almali
(92 puan) tarafından
İnşallah canım onu zor toparladım bu süreçte doktor kötü birşey derse mahvolur
tarafından
İnşallah ya güzel seyler der doktor
0 oy
(21 puan) tarafından
Hangi belirtiler vardı kalple alakalı nasıl teşhis koydular bilgi verir misin canım 
(92 puan) tarafından
Valla canım doğuştan varmış hiç mi bir allahın kulu doktor anlamadı inan aklım almıyor 20 yaşında doğuştan bu yana son evreye gelmiş doktor fark etmeseydin bi köşede kalp krizi geçirirdirdin dedi nasıl anladık bir gün kardeşimle aynı yatakta yattım hamileydim yatak titriyor ama nasıl bebek tekme atıyor sandım bi kaltım kardeşim yüz üstü uyuyor kalbi öyle bi atıyor ki yatağı titretiyordu bide biraz yol yürüyünce nefes nefese kalıyordu gün geçtikce arttı doktora gittik son evreye gelmişti avcumun içi kadar büyük bir delik olmuştu kalp pompaladığı kanı vücuda yeterinde yollayamadığı için delikten kilo alamıyormuş kimse bu amelyatı yapmadı yaşadığımız şehirde kalp çok yorgun masada kalır dediler ankaraya gönderdiler orda yaptırdık bu şekilde
(21 puan) tarafından
Bana da öyle bi ihtimal var kalp zarı ince dendi kamerayla bakmak istediler boğazdan anesteziyle ben kabul etmedim korktum
(92 puan) tarafından
Keşke baktırsaydın canım ya
0 oy
(134 puan) tarafından
Cnm sunu diyim allahım bilir dr bilir dr bilse yanılan bilir kader bu. Kalbimde kalp kapakcıgı kalınlasması ve üfürük vardı oglumda 5 aylık hsmile iken ögrendim doguma kadar carpıntı oldu. Kalbimde hiç sorun yoktu 5 aylık hamile iken ögrendim . Hsmilrligimden 2 ay önce Kalbimde hiç bir sorun yoktu. Doguma girmeden kalpte muane olup dogum için oynay kağıdı aldım. Simdi ikinciye hamileyim.  Ve dr kontrolü altındayım. Bana göre ufak bir rahatsızlık . Dr ileride ne olur bilemeyiz dedi. . 3 ayda dr kontrolüm var. Doguma yakın kontrol ve onay alacagım. Ben bu halimle 3 doğumu düşünmüyorum eşim ile ortak kararımız. Cünkü ufacık stres hamilelik hormonu kalbi cok tetikliyor. Bunu 1 dr dryil cnm 5 6 dr gidip bilgi alması lazım. Hamilelik demek kolay deyil. Oglumds 7 düşük tehlikesi atlattım . Bir abla kalbi delik oldu için 7 bebeğini kaybetmiş tedaviden sonra 2 kızı olmuş. Gibi bir cok örnek var fakat ben cok dr gitmesini 1 dr iken deyil 4 5 dr bilgisi almasını tavsiye ederim tek dr deyil 4 ayrı dr gittim .
(92 puan) tarafından
Rabbim yardımcın olsun canımm çok haklısın tabi tek doktorla olmaz fikirlerin için çok teşekkür ederim
0 oy
(4,174 puan) tarafından
Şahsi deneyimim yok 

Ama annemin bir kuzenin eşinin kalbi delik 3 çocuğu var evlenmeden önce varmış şuan 50 li yaş civarı ,cocuklarida saglikli
(92 puan) tarafından
Kardeşim amelyatını oldu şükür iyi yazdığın biraz olsun ferahlattı içimi teşekkür ederim
0 oy
(325 puan) tarafından
Allah yardımcıniz olsun skolyoz ameliyatı çok zor, 10 sene önce komşumuzun 14 yaşındaki kızı olmuştu ileri derece skolyozdu. Kalp konusuna gelince onu doktor söyler ama benim arkadaşım 30 yaşında şuan, 10 yıldır evli 3 sene önce açık kalp ameliyatı oldu tam ne için bilmiyorum doğurması hamile kalması yasak. Liseden de bir arkadaşımın ablası doğuştan kalp hastasiydi hamile kalması yasaktı. Hamile kaldı ve doğum da vefat etti malesef. İnşallah sizin kardeşinizde hamile kalması tehlikeli vs.gibi durumlar olmaz. Allah yardımcıniz olsun 
(92 puan) tarafından
Ya deme inşallah güzel şeyler duyarız teşekkür ederim yorumun için
(325 puan) tarafından
Allah korktugunuza ugratmasin

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 437 göst.
12 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Kirazebru (598 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 75 göst.
0 oy
3 cevap 177 göst.