+1 oy
172 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (21 puan) tarafından
Kızlar oğlım 9,5 aylık. 6 mart ta 1yaşına giricek ama hala oturmuyor. Oturmakla ilgili çabası bıle yok  oturtmaya çalışıyorum kafasını geri ye doğru yapıyor hemen düşüyor  .. Eltim oyın yapıyor annesi uzanmak kolayına geliyor diyor da  ne yapsam oturur. 

Sağlık ocagımda kontrolü  vardı, hemşire sordu oturuyormu diye hayır dedim. Oda dedıkı oturtmaya calış yoksa fizik tedavi görmesi gerekir dedi

Geçen ay doktora götürmüştüm kalça utrasyonu çekildi. Bi sıkıntı çıkmadı ama doktorda dedi. Oturmazsa fizik tedavi  ye gitmesi gereke bilir dedi 

Ne yapmalıyım 

İlk oğlum 5  6 aylıkken oturmaya başladı  

Hani her çocuk bir değil ama   yinede canım sıkıldı 

Bu arada son olarak dişleride çıkmadı

13 Cevaplar

+2 oy
(892 puan) tarafından
Canım oturtma oturakları var onlardan var ismi aklıma gelmedi. Öyle öyle güçlenir çocuk 
(21 puan) tarafından
Bugün benimde aklıma o geldı
-Reklam-
+1 oy
(941 puan) tarafından
En güzeli mama sandalyesi. Kenarlarına yastık koyun. Birde arkaya atsa bile kendini oturtun desteksiz arkasına yastık koyarak böyle böyle alışır. Önceleri düşer ama alisir. Sizde üstüne düşün sürekli oturtun. 6-8 ay desteksiz oturma dönemi. Bir tık geç kalmıs ihmal etmeyin 10 aylık olunca yine bir götürün görüş alın. Bu bir gelişim basamağı. O yüzden beceride geç kalınmışsa fizik tedavi alması sizin için daha iyi
(21 puan) tarafından
Ya ben  başta oturtmaya çalıştım oturmuyordu
2 aylıken kalça geriliği vardı.  Korse taktı 2 ay sonra konseyi çıkartık6 aylık ken ben hep ona bagladım dedim belki kalçası  yeni gelişiyor ondan dir  işte doktora götürdüm. Çok şukur kalçası düzelmiş  . Doktor dedi bir sıkıntı yok ama oturtmaya calış yaşına kadar oturmasa fizik tedaviye gidiscek dedi
+1 oy
(816 puan) tarafından
Kendi bacak aranıza oturtup, önüne dikkatini çeken bir şeyler verseniz oturmaz mı acaba? Ben mama sandalyesinde başlattım sayılır oturmaya. Yemek verirken hep sandalyedeydi. Bu da oturmasını kolaylaştırdı. Oğlum 10 aylık. 
(21 puan) tarafından
Ben yemek yedirirken kucagım da oturtuyorum   üst giydirirken oturtuyorum ama ben oturtmaya çalıştıkça o kafasını arkaya atıyor  
Yastık koyuyorum yinede geri düşürüyor kendisini
(816 puan) tarafından
O zaman mama sandalyesinde (sırt destekli olanlardan) deneyin. Kendini geriye atmak istese de atamaz. Eline de bir şeyler verir, bir iki derken alışır belki.
+1 oy
tarafından
Hiç birşey olmaz genel olarak durumu iyiyse bunları takmayın her bebeğin bi gelişim süreci var birbirinden farklılar benim oğlumda hâlâ tam olarak oturmuyor 10 aylık olacak dişleri de çıkmadı ama bunları takmıyorum iyi olsun yeter ki illaki bi zamanı vardır hepsi zamanı geldiğinde olacak sağlıkla büyütün inşallah 
+1 oy
(589 puan) tarafından
Benim kızım 1 yaşında ilk dişini çıkardı hiç kafana takma. Gayet normal. Oturtma aparatları var onlardan dene mama sandalyesine oturt kemerle bağla bir de kafasını tutabiliyor mu önemli olan o. Kafasını dik tutabiliyor ama oturuyorsa alıştırabilirsin
+1 oy
tarafından
Günaydın benimkide 11 Mart'ta girecek yaşına nerdeyse aynılar benimkide tam destek siz oturamiyor hatta 3 hafta önce biraktigimda hiç durmuyordu kollarından tutunca basmıyordu dizlerini bukuyordu kızım bu ayda emekliypr oturuyordu ama dişi 7. Ayda çıkmıştı oğlumun 5.5 ayda çıktı ilk dişi şuan 7. Dişi çıktı yani 2 haftadır desteksiz bırakınca 10 20 saniye oturabiliyor ben acikcaci oğlumda göz tansiyonu var asla darbe olmaması gerek o yüzden birazdan da geriden aldım çok egzersiz falan uzerine gitmedim sende oturma minderi sen sandalyesi onlardan biraz faydalanmaya çalış mama sandalyesinde uzun süre oturuyor artık orumcekte hareket ediyor ama bunları 2 haftadır yapıyor sende endişe etme bence bir iki hafta bak eğer devam ederse mutlaka götür 
+1 oy
(435 puan) tarafından
Bence zaman kaybetmeden çocuk doktoruna götür seni daha doğru yönlendirir belkide hiç sorun yok ama için rahatlar yada basit bir yöntemle çözüm bulunur, şimdiye kadar benim tahminim oturması gerekiyor, ne kadar erken götürürsen o kadar iyi bence tabi , inşallah hiç bir şey yoktur 
+1 oy
(283 puan) tarafından
Dis 1 yaşına kadar 1 tane çıkarması gerekiyor.benim kızım da geç oturdu 10 aylikken oturdu canim
0 oy
(29,204 puan) tarafından

Hicmi dışı cikmadi 

Oturma aparatı var onu al içine koy eline birşeyler alışsın öyle öyle 

(21 puan) tarafından
Hayır hiç dişi yok   
Çok fazla salya akıtıyor diş eti de şişlik var  ama çıkmadı hala
0 oy
(2,526 puan) tarafından

Etrafına yastık koy otursun ya da oturaklar var onlardan al

Diş için de şunu söyleyeyim yeğenim 11 aylık ilk dişini çıkardı 12 aya kadar bir diş çıkarsa yeter deniyor ha şunu da söyleyeyim bazılarında d vitamini eksik oluyor o yüzden çıkarmıyormus ona bak istersen 
(21 puan) tarafından
Bak  d vitamini  dikkat etmiyordum yarından sonra verim
(2,526 puan) tarafından
Eğer doktor kullanın diyorsa aksatmayin kullanın kışın özellikle ihtiyaçları oluyor yengem de vermiyormuş belki o da o yüzden geç çıkardı ben kaç kere söyledim vermemiş sonra vermeye başladı kız diş çıkardı dediğim gibi bilmiyorum belki onun da d vitamini eksik diye geç çıkardı
(21 puan) tarafından
Ola bilir teşekkürler
0 oy
(1,805 puan) tarafından
Kucakta tuttuğunda falan ayaklarının üstünde duruyorsa sıkıntı yoktur. Oğlum da tutunup kalkmaya başlamıştı ama oturmayı bilmiyordu, oturmadigindan boylu boyunca düşüyordu ondan sonra öğrendi oturmayı. Dediğim gibi vücut direnci iyiyse ayaklarının üstünde duruyorsa sıkıntı yoktur inş. Dış meselesine gelince kızım daha yeni çıkardı yaklaşık 10 aylık olacaktı alt dişi elime geldi şimdi 11 aylık 2 diş ile devam ediyoruz. Her ay kontrole de götürüyorum sıkıntı görmedi doktorlar bu aylara kadar sarkması normal 
(21 puan) tarafından
Elinden tutunca dimdik duruyor  hata geçen annem evin içinde yürütüyordü  ama oturma hiç yok sanki 4 aylık bebek gibi hop düşüyor
(1,805 puan) tarafından
Bence kafaya takılacak birsey yok. Oğlum oturmadı ama 10 buçuk aylık yürüdü hep te çok hareketli dirençli güçlü bir çocuktu
0 oy
(7,968 puan) tarafından
AA bnm oğlumda martin sonunda doğdu 9 aylik suan.  

Dişleri çıkmadı ama damagi baya sertleşmiş 
0 oy
(1,668 puan) tarafından
Benim oğlum da geç oturdu yanlış hatırlamıyorsam sanırım 9 ayı geçmişti tamamen tembellik ama sen ne yap et oturtmaya çalış hiç peşini bırakma ben mesela diyordum aman canı istemiyor naapim ama kaynanam her fırsatta oturtmaya çalışti inatla ısrarla sonra oturdu işte yavaş yavaş el mecbur iste yeter ki peşini bırakma. Dişlerde 13 14 aylıktı sanırım öyle geç çıktı sende söylüyorsun her biri farklı oluyor ilgilen peşini bırakma ama sıkıntıda yapma yani 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 253 göst.
30 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 79 göst.
5 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 151 göst.
21 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 268 göst.