0 oy
127 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,620 puan) tarafından
Oğlum 4 buçuk yaşında herşeyi defalarca tekrar ederek yapıyor. Bu da beni aşırı yoruyor. Mesela sabah yataktan kaldırıyorum öyle duruyor tuvalete gidiyor öyle bekliyor yemek yerken ağır ağır yiyor veya bekliyor. Bunların dışında oyun oynarken gayet aktif. Sürekli hadi hadi demekten bıktım yoruldum. Kendi haline bıraksam onu da denedim saatlerce duruyor tuvalette her yeri buz gibi oluyor. Saat aldım koluna taktım biraz zamanı kullanmayı öğrenir diye yine aynı. Kreşte ki öğretmeni de dedi yemek yerken  hep en sona o kalıyormuş o da bitirse yine gam yemicem. Bana fikir verin kızlar 

4 Cevaplar

0 oy
(2,481 puan) tarafından
10yasindaki kizim surekli boyleydi ve hala ayni.yani bazi cocuklsrin kendj has ozelligi olabiliyor buna bisi yapamazsnzki canm.benm kizimda ayni sizin anlattgmz gibj ama is oyuna gelince valla gayet iyi demek kendisj boyle diyip kabullendim.ayakkabi giymesine kadr miy miy ama olsn diyorm  bukadr kafaya takmiyorm canm.kimisj agirdir atiktir kimiside yavastir yanj bunu degistiremezsnki 
(3,620 puan) tarafından
Ama sürekli okula geç kalıyoruz. Veya evin içinde onun yavaşlığı hepimizi etkiliyor. Misal babasıyla oyun oynamak istiyor yemekten sonra ama yemeği saatler sürdüğü için pyuna vakit kalmıyor bu sefer yatma saati geliyor yatmak istemiyor veya uzun uzun süren zaman sonrası yatışa hazır oluyor sonuç zincirleme kaza gibi
(2,481 puan) tarafından
Ozmamn ona gore yemek saatini biraz daha erkene alabikirsnz canim.uyku saatinden biraz erkenden hazrlamaya baslayabikirsnz.bu durumu bende yasadim tabi kizimdan suan yemek yemesi duzeldi gayet normal hizda yiyor ama hareketleri hala ayni yavas hatta doktor tembel demisti.yani biraz yemek yada uyku saatinerkene alimca bis orun olmaz canm.buna care varmi bilmem ama ona gore devam etmek zorundasin canim.
(3,620 puan) tarafından
Yemek saatimiz 5 5 buçuk uyku saatimiz 8 buçuk 9 gibi ama yavaş yavaş olduğu için yetmiyor
(4,350 puan) tarafından
Kum saati filan alsan sure icin. Gorsel olarak zamanin azaldigini daha iyi kavrayabilir
(3,620 puan) tarafından
Kolunda saati var aslında süre kavramını öğrensin zamanlama yapsın diye ama işe yaramıyor
-Reklam-
0 oy
(717 puan) tarafından
Sizin yapmanıza alışmış ya da defalarca söylenmeye alışmış olabilir.Süreleri sizin  kısaltmanız gerekiyor onun yemesine göre uzatmak değil yemrk saati bitiyor diyip uyarıp kaldırmak gerekir sonra da yemek yk alışması lazım.Sen süreyi kısaltmaz ona göre uzun tutarsan çoçuk buna alışır herşeyin bir zamanı olduğunu bilmeli ona göre hareket etmeli.Ben uyku öncesi yemek vermiyorum misal.Dün birşeyler yemek istediler tam giyinip yatma zamanı dedim yemek bitti artık sabah kahvaltı yapıcaz.Zorlamadılar bile ki benim 5 yaşındaki kızım inatçıdır o bile alıştı.Kontrol anne babadadır.Sen bunu öğretmezsen çoçuk öğrenemez iyi düşünüyoruz yesin doysun ya da yavaş brkleyelim vs ama diğer yönden kötülük yapıyoruz çoçuk nede plsa bana göre hareket ediyorlar diyip düşünmesine gerek kalmıyor bırakın birax zorlansan aç kalsın da düşünüp acele etmesini öğrensin.Bilgiler öğrenmeler direkt kafaya koyamazsın deneyim tevrübe ve yaşanmışlık gerekir.
(3,620 puan) tarafından
Evet işte bende sizin gibi düşünüyorum. Dün bi kural koyduk zaten özellikle yemek konusunda bakalım daha istikrarlı olarak devam etmeyi düşünüyorum. Eşimle de konuştum çünkü yaşı büyük bunu ayarlayıp anlayacak yaşta.
0 oy
(1,652 puan) tarafından
Canım kızının huyu bu malesef benm kızımda aynı böyleydı zamanla yemek yemesi bizimkine uydu ama yürümesi odasını toplaması falan hala yavas ve ben asırı sinir oluyorum çünkü onu izlerken ben yoruluyorum o derece 
0 oy
(11,818 puan) tarafından
Kızım 10'yasinda aynı hiç degismedi

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 75 göst.
0 oy
1 cevap 47 göst.
0 oy
2 cevap 119 göst.
0 oy
22 cevap 393 göst.