0 oy
93 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (91 puan) tarafından
Arkadaşlar merhaba lahmacun içini nasıl hazırlıyorsunuz ben soğani robotta çekiyom sonra yıkiyorum  pek tadi güzel olmadı siz nasıl yapıyorsunuz püf noktaları 

7 Cevaplar

+1 oy
(1,330 puan) tarafından

Soğanı yıkıyorum sonra da iyice sıkıyorum kaynanam sıkmadığı için teal deriz biz yani acı oluyo.

Ben kendi damak tadıma göre yapıyorum Antep Urfa adana hepsi karışık :D

Soğan robottan çekilir yıkanır suyu sıkılır kırmızı ve yeşil biber robottan çekilir domates vs sarımsak beraber çekilir maydanozu elimde doğruyorum  sarımsak da abartmadan büyüklüğüne göre bikaç tane 

Salçası yağı kıyması zaten yağlı olucak kuyruk yağlı baharatta pulbiber karabiber kimyon isot hepsini ekliyorum ben ama isotu Urfalılar kadar çok değil yani hiçbişey bişeyin önüne geçmiyor ama herşey var bn böyje seviyorum :D

-Reklam-
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Ben soğanı soyup yıkayıp robotluyorum suyunu sıkıyorum.

Domates biber maydonoz hepsini robotluyorum ben hatta bir tanede patates ekliyorum robotluyorum.Kiymasini ve bütun sebzeleri elimle karıştırıyorum bolca sivi yağ ekliyorum sonrada baharatları ve tuz.

Karıştırıp fırına yolluyorum eşimle.
0 oy
(17,239 puan) tarafından
Robottan çekince sulu oluyor soğan. Ve ben hiç soğanı yikamam dogradiktan sonra. Öyle pek bir püf noktası yok bana göre. Yağlı olunca daha güzel oluyor. Ve biz bol soğanlı yaparız. Soğan piştikten kayboluyor zaten. Domatesi az koyarız hamuru yumusatmasin diye
0 oy
(6,941 puan) tarafından
Soğan kırmızı biber maydanoz robottan geçip süzgece koyuyorum suyunu iyice veriyor sonra karabiber zeytinyağı biber salçası tuz kıyma ile karıştırıyorum 
(91 puan) tarafından
Ben 1450 gram kıymaya 1.5 kilo soğan koydum  karabiber 1 tatlı kaşigi  kimyon 1 tatlı kaşığı az mı
(6,941 puan) tarafından
Soğan fazla olmuş sanki canım ya gerçi nasıl sevdiğinize bağlı karabiber biraz daha ekle bence
0 oy
(91 puan) tarafından
Yorumlarınız için teşekkürler ❤️ 
0 oy
(795 puan) tarafından
Ben suyunu verecek kadar cektirmem biraz diri kalıyor sona kıyma ve diğer malzemelerle güzelce yoğurup içine sıvı yağ ve biraz su katıyorum yoguryorum
0 oy
(3,452 puan) tarafından
Mazemeri direk firina veriyoruz onlar dogruyolar cnm 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 184 göst.
0 oy
2 cevap 90 göst.
+1 oy
2 cevap 54 göst.
0 oy
8 cevap 198 göst.