0 oy
80 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (31 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bebeğim dogdugunde 38 hafta Ve 3450 gram doğdu şuan 5 aylık 5 günlük ve 10  gün once kilosu 5 buçuk  kilo civarıydı  doktor kilo almamış dedi  tahliller yaptı alerjisi çıktı kan tahlilleri  de  ek gıdaya başladık  yoğurt arı mama  SMA mamada  veriyorum ne yapıyorsam almıyor sürekli kusuyor   sütte veriyorum sütüm yetmiyor oğlum da kilo alımı iyidi anne sütü ile büyüdü hiç mama kullanmadim kızım sütüm yetmiyore sütte veriyorum MAMA ek gıda hiç alım yok doğduğundan beri günde 8  7 defa kusuyor 3 haftadır yumurta tuketmiyorum alerjisi olduğunu öğrendik kan tahlilierinde ama çok üzülüyorum ayda en az 700 gram alması gerekirdi ne yapmam gerekiyor fikir verin lütfen 

Alerji maması kullandık onu icemedi  Bebelac da içmedi auan SMA mama veriyorum 

4 Cevaplar

0 oy
(11,367 puan) tarafından
Alerjisi varsa nasıl mama kullanıyorsun alerjik bebekler için mamalar var bide arı mama diyorsun cici bebe diyorsun Bebeğine en büyük zararı sen veriyorsun 5 aylık daha 
(31 puan) tarafından
Alerji sadece yumurtaya çıktı alerji namasj aldık prebiyotikli olan onu icemedi doktor ek gidaya başlayabilirsin dedi yeni basladik herşeyi az veriyorum Bebelac kullandık iyi gelmedi sma kullanıyoruz o biraz iyi geldi  arada ek gıdayi veriyorum doktorumuz önerdi
(11,367 puan) tarafından
Cici bebe ve arı mama ben 1.5 yaşında kızıma bile vermiyorum sen sebze ve yoğurt yedir madem ek gıdaya başladı
-Reklam-
0 oy
(148 puan) tarafından
Canım O çocuğun sindirim sistemini cicibebe ile arimama mahveder ya 

Ek gıda dediğimiz şey öyle bir şey değil yani 

Ona kendin hafif çorbalar yapacaksın patates havuç kabak bunları önce 3 gün kuralı ile tadım yaptır alerjisi var mı yok mu baktıktan sonra hepsini yarım yarım doğra içine bir buçuk su bardağı su 1 yemek kaşığı kadar da irmik koy güzelce kaynat sonra blenderdan geçirip hakiki zeytinyağı ekle bir çay kaşığı kadar içtiği kadar zorlamadan içir yavaş yavaş 

Sabahları iki yemek kaşığı yoğurt küçük muzun yarısı büyük muzun dörtte biri kadar blenderdan iyice geçirip verebilirsin 

O zaman ilerledikçe tadımlarda artacaktır tabii ki ama şu an aramama falan çocuk için hiç iyi değil öyle şeyler verme canım
0 oy
(724 puan) tarafından
Alerji sadece yumurta yememekle olmuyor çok katı bir diyet yapman lazım. Arı mama diyosun cici bebe diyosun  bebeğe hiç yararlı birşey vermiyorsun ki

Süt dediğinde inşallah inek sütü değildir 

Sma falan kullanılmıyor mama alerji mamaları var onlardan kullanmanız lazım

Kilosu alt sınırdan dusmus, bebeklerin 5.ayda kilosunu 2 ye katlamasi beklenir yani seninki şuan 6900-7 kg civarı olmalı. Bu persentilde çok düşük yüzdeli olduğundan bebeğinize raporlu mama verilmesi gerekir diye tahmin ediyorum vermedi mi doktorunuz. Ek gidayla kilo almaz bu ayda bebek. Bu yanlisi sakin yapmayın. 1 yaşına kadar anne sütü veya mamadan kilo alir. Katı gıda tam tersine bebeğe uzun süre tokluk verir. Önce emzirip arkasından hemen ek gıda verin. Şuan Max 6 tatlı kaşığı yer. Fazlasıyla birde kabız edersiniz çocuğu Allah korusun
(31 puan) tarafından
Kanlı kaka varsa raporlu mama verebilirim dedi çok şükür kanlı kaka olmadı hiç  doktor gastroenteroloji ve alerji doktoruna yönlendirdi  kilo aliminaz diye onlar baktı alerji az birşey alerji çıktı yumurtaya dedi doktor anne sütü veriyorum onda varmı alerji dedim yok sadece yumurta gastroenteroloji doktoruna dedi başlayabilirsin ek gıda azar azar ver diye ben herseydn az veriyorum kaşıklık yani büyük tabaklar değil cnm kızım biberon tutmayı bilmiyorum mamada zor içiyorum 2 3 kaşık kadar az içiyor günde o yüzden ek gidada doydugunu hissediyorum ablacm eczasi kendisisi getirdi raporlu mama verdim icmedi kustu bende şuan sadece mama olarak sma veriyorum bide kendi sütüm arada ek gıda bide teşekkürler yorumun için ben o zmn cici bebe vermeyecem artk yoğurt muz papates bide vereym
(724 puan) tarafından
Anladım canım geçmiş olsun gastroenteroloji zaten sizi daha iyi bilgilendirir. Verdiğin ürünleri 3 gün dene alerjisi var mı görmüş olursun
(31 puan) tarafından
2 haftadır yemiyorum yumurta ve içeren herşey kusmuyor kusması durdu çok şükür
(724 puan) tarafından
Oh maşallah kiloda alır kusması durduysa, sağlıkla büyüsün
(31 puan) tarafından
İnşallah canım bakalım inslh alır bilseydim ilk aydan beri yumurta yemezdim
0 oy
(7,714 puan) tarafından
Reflü olabilir mi ?
(31 puan) tarafından
Zaten reflü dedi doktor raporlu mamada icemedi
(7,714 puan) tarafından
Reflü için tedavi vermedi mi mama ne alaka anlamadım önce ki cocgunda sütun kilo yapıyormuş zaten senin sıkı bir diyet yapman lazım sadece löp yumurta değil içinde yumurta olan poğaça kurabiye tarzı hic bir şeyi yememelisin
(31 puan) tarafından
Hicbirsey yemiyorum canım ne kek  nede  dediğin gibi poğaça yumurta içinde olan herşey dediğin gibi yumurta içeren birşey yemiyorum doktorda dedi yumurta içeren birşey yeme şuan bildiğin diyetteyim yeterki sağlıklı olsun
(7,714 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun çok zor bir durum acaba gebelikte yumurta ile ilgili bir şey mi yaşadın

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 195 göst.
27 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Elif. Zehra (254 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 139 göst.
6 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 148 göst.
29 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Misafirrrrrr (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 602 göst.