0 oy
138 göst.
Diğer kategorisinde (5,965 puan) tarafından
Kızlar altımızda a 101 var hiç seçenek yok ya bimdede öyle mesela kıyma , tavuk taşlik ,bütün tavuk mesela makarna pilav bulgur hazır çorba  hep byle seyler hiç seçenek yokmu yaa başka  yemeklik ne aliyorsunuz mesela pazar olsun market olsun pazarda da ıspanak ,dolma biber ,bide yeşil fasulye ? Mantar varsa öyle yapıp yiyorim odur bska seçenek yok yaa hep aynı şeyler neler alablirim 

5 Cevaplar

0 oy
(3,187 puan) tarafından
Tarif sitelerinden farklı yemekler bulup ona göre malzeme alabilirsin. Pazarda baya şey var şu an bence pancar karnabahar brokoli kabak patlıcan kemer patlıcan bal kabağı pırasa 
(5,965 puan) tarafından
Saydıklarında sadece karnıbahar aliyoriz patlıcan çok nadir ama a 101 de falan hep aynı şeyler var yemeklik olarak pazarda alıyoruz ama eşim pek sebze yemeği yemiyor ya
(3,187 puan) tarafından
Alınacak çeşitler zaten belli markette en fazla ne olabilir ki. Dediğim gibi yeni tarifler keşfetmek en güzeli çeşitlendirecek olan biziz
(5,965 puan) tarafından
İnterneten bakım yine çok saol cnm
(5,991 puan) tarafından
a 101 in kiymasi tavugundan bimin kiyma tavugundan ne hayir gelirki:)   zaten oralarda ocaga koyup pisirmelik birsey satilmiyorki. paketli gidalar satiliyor bakliyat o bu . kahvaltilik . oyle sebzesi meyvesi zaten pörsuk porsuk yani  hic taze gormedim ben bim a101 de olan meyve sebze hem cesit az hemde kalit e kotu
(3,187 puan) tarafından
Oraya hiç girmedim ben bakliyat bile almıyorum pirinç bulgur dışında. Bi ara nugget severdim onu da yemez oldum diğer etleri hiç almadım
-Reklam-
0 oy
(3,137 puan) tarafından
Yazdan bezelye barbunya taze fasülye koyuyorum buzluğa dolma biberi kurutuyorum bunları kışın pişiriyorum çeşit oluyor ıspanak kereviz brokoli pırasa  karnıbahar alıyorum lahana alıp sarıyorum nohut yeşil mercimek kuru fasülye yapıyorum evde herkes herşeyi yediği için çeşit çok oluyor
(5,965 puan) tarafından
Ne güzel aslında fazla alıp koymak lazım yazın eşime okdr dedim o yemiyor iki uc hfta bir yeşil fasulye varya karnıbahar ıspanak byle yani lahanada aliyoriz bugün yaptım mesela benim eşim sebze işte yemiyor
(3,137 puan) tarafından
Yemeyen insana yemek yapmak zor herşeyi yese bu kadar zorlanmazsın
(5,965 puan) tarafından
He ya bı ıspanak bide lahana dolması mantar karnıbahar yer sebzeler tek bunları yer hep kuru şeyler yer
(1,061 puan) tarafından
Mesela ıspanak yemeği yerıne böregi yap ıspanaklı yumurta ile kahvaltı tarzı yap akşama çay demle bol bol yap yiyin
Lahana ile sarma yerıne kıymalı kapuska dene harıka oluyor
Karnabaharı yemek yerıne kızart yada fırjnda mucverı oluyor bırcok cesıdi var bak güzelce yap
Mantar ile soslu makarna vs yapabilirsin
0 oy
tarafından
Sebze ıspanak pirasa olur yeşil fasulye madımak olur
(5,965 puan) tarafından
Madımak ne
0 oy
(13,567 puan) tarafından
Aldıklarınla farklı tarifler yaratmak sana kalmış bisi canım mesela yufka ile yemek yapabilirsin. Bunun için internetten yardım alabilirsin.

Malzemeler aynı olsa da bunları karıştırarak pişirme tekniklerini değiştirerek degisik şeyler yapabilirsin
0 oy
tarafından
Bacjm Allahn gonderdigi sebze meyve sonucta yazin yazlik olanlar cikiyo kisin kislik olanlar et sut urunleri secenekler tabiki ayni olacak bi suru nimet sen onlarla farkli tarifler yapcaksin mesela biber dolmasi yazmissin lahana al birazda ondan sar yanina gecen gordum pirasa dolmasini denemek istiyorum soganin yokmu hasla sar sogan dolmasi olsun mesela taze fasulye mi aldim birundd sade pisir biribde etli birinde kavurmasini yap yumurta kir al sana farkli tarif patates patlican kabak bunlardan dunya kadar yemek cesiti cikiyo bi kavanoz garnitur alsan 2 kez yemek yaparxin birinde icine tavuk gogsu dogra birinde misket kofte yap birinde kiymali yemegini yaparsin birinde firina sur guvece koy olmadi rus salatasi yap yani bizde ayni seyler aliyoruz farkli seyler yapmak senin elinde ac dolabini bak curumeye bozulmaya meyilli ne var onu cikar youtube yaz ornek veriyorum karni baharla farkli tarif yaz kiymali yemegi olabilir havuc brokoliyle salcali yemegi olur etli kiymali guvec yapabilirsin borcama dizersin icine sarimsak koyar salcali sosla firina surersin olmadi corba yaparsin yanina bi gun bulgur bi gun pirinc bi gun makarna yaparsin mis gibi olur 
(5,965 puan) tarafından
Haklısın eşim hiç sebze yemez ben yiyorim dye öyle arada üç dört çeşit alsa almazsa hep pilav bulgur makarna sulu patates tavuk varsa dediğin gbi tavuk sote kizart öyle hep kuru şeyler hiç öyle garniturmus brokoliymis  hiç hayatımda bile yemedim kereviz yemeği de varmış ilkez burda duydum hiç yemedim denemedim tek bikere soğan bide pırasa dolması yaptım evet tadı güzel ama çok midemizi yakıyor tavsiye etmem lahana dolması sararim karnıbahar alır mantar alır dolma biberide bna alıyor kndisi yemiyor ıspanak yer sadece bukadr bska hiç sebze olarak yemeklik almaz a 101 dede bir tavuk oda küçücük bir iki yemeklik te hemen btyor mercimek kuru fasulye blmem ne bunlarda yeni doğum yaptım bebeğe gaz yapyor kıyma da dedin gbi bı sulu köfteye bide kizartyorim patlıcan alsa karnıyarık almazsa öyle iki çeşit yaparım btyor yani :(
tarafından
Canim esin hergun ete para yetiriyosa alsin etli yap sende o zaman bi tabak sebze yemegi kendime yaparsin mesela ya da etli yapsan yemez mi dolmaya kus basi dograsan bence guzel olur valla benim esimde etcil cok sever ama hergun ete para yetistiremeyiz senede bi kere kurban keserim elhamdülillah onu da paya dagit bayramda pisir kalani napiyim kavurma yapar yemeklerin icine birer avuc eklerim cocuk vitamin alsin diye bak bayram geceli ne kadar oldu daha gecen gun bi ksvurma pilav yaptim ayda bi pakette tavuk alir bu kadar

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 424 göst.
7 Kasım 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 103 göst.
0 oy
6 cevap 126 göst.
0 oy
1 cevap 61 göst.

408,434 soru

12,271,450 cevap