0 oy
135 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,014 puan) tarafından
Aşkolar kuşkular selamünaleyküm nasılsınız iyi misiniz vaktiniz hayrola balık alma veya haftada kaç gün balık yeme Alışkanlığız var en çok hangi balıkları tercih ediyorsunuz ve de en çok hangi pişirme tekniğini kullanıyorsunuz teşekkürler iyi akşamlar canlar 

12 Cevaplar

0 oy
(3,165 puan) tarafından

Ve aleyküm selam canım. En çok dışarıda yemeyi seviyorum eve girmezse aramız iyi eve girince uzun süre yemek istemiyorum ızgara ve kızartma :)

(1,014 puan) tarafından
Cano vallahi balığı hiç ızgara da yemedim tadını merak etmedim değil şimdi ben hep kızartma türü tüketiyorum da hamsi çinekop istavrit ve levrek dışında da bir balık türü bilmiyorum
(3,165 puan) tarafından
Bence denemelisin imkan varsa dışını tuzlayıp pişiriliyor hem hafif hem lezzetli. Çeşitleri ben de bilmem ilgim yok mevsim balıklarını araştırırım sadece
-Reklam-
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Izgara severim lüfer ve çinekop bu sene daha hiç yemedik ancak babamlara gidersek orda mangal yakıyoruz.

Firinda da severim 
(1,014 puan) tarafından
Nilüfer dediğiniz balığın tadı nasıl çinekop’u biliyorum bak onu beğeniyorum ama o diğerini bilmiyorum Çok kılçığı var mı
(4,173 puan) tarafından
Lüfer yagli bir balık eti lezzetli irisi epey lezzetli olur kılcigi cinekop gibi ortada kalın tek seferde çıkıyor
(1,014 puan) tarafından
Aklımda  bulunsun onu da deneyeyim canım teşekkür ettim
(4,173 puan) tarafından
Rica ederim
0 oy
(1,288 puan) tarafından
misir unuyla yapmani tavsiye ederim unun icine tuz karabiber kimyon pulbiber. ekle cok guzel oluyor bende cipuraciyim ayda 1 olsa da alir yaparim 
(1,014 puan) tarafından
Bu bahsettiğim balık türünün de bilmiyorum ben genelde mısır unuyla yapıyorum ama baharat eklemiyorum bunu da denerim teşekkürler Asko
0 oy
(4,286 puan) tarafından
Ben soslu bir şekilde fırında patates soğanlı seviyorum bence daha hafif ve çok lezzetli oluyor
(1,014 puan) tarafından
Somon için diyorsun galiba ben somonlu sadece patatesli ve soğanlı biliyorum bir de levrek onun dışında fırınlama da balık nasıl olur
(4,286 puan) tarafından
Annem hamsiyi bile yapar çok güzel oluyo
0 oy
(3,123 puan) tarafından
Aleyküm selam genellikle her hafta alırım kızıma ve bana istavrit çinekop yada bako mezgit alırım en çok eşim bize aldıklarımızdan yemek istemezse  onada hamsi alırım buğulama yaparım deniz levreği bulursam güzel uygun onuda tercih ederim fırında yaparm
(1,014 puan) tarafından
Fırında yaptığın zaman sonraki yaptıklarında koku oluyor mu ben fırında balık yapmaya çok cesaret edemiyorum koku olur diye
(3,123 puan) tarafından
Bir kapın içine su koyuyorum Yarım limonu sıkıyorum  ve limonun kabuğunuda koyup fırını çalıştırıyorum 15 dk yada biraz daha fazla sonrada beyaz sirkeli su ile siliyorum koku kalmıyor
0 oy
(15,632 puan) tarafından
Biz haftada en az 1 kere yeriz mutlaka. Levrek, somon, palamut. Artık ne bulursak onu yeriz ama genelde büyük balık tercih ediyoruz. Fırında soğan ve patatesle pişiririz yada tavada kızartırız. 
(1,014 puan) tarafından
Somonu neyle tatlandırıyorsun ya da ben somon ona şöyle yapıyorum güzel oluyor dediğim bir tarif var mı genellikle somon için saman gibi oluyor diyorlar ayriyeten de fırında pişirdiğinde sonraki fırın yemeklerinde balık kokusu oluyor mu ya da fırındaki balık kokusunu neyle gideriyorsun
(15,632 puan) tarafından
Somonu dediğim gibi fırında patates, soğan ekleyerek pişiriyorum. Hiç saman gibi değil somon çok yağlı oluyor genelde. Şöyle söyleyim balik pişen firin kabı aşiri geniş olmamalı. Yoksa balik kuruyor. Fırını hemen temizlerim  fanı açıp birde boş çalıştırırım. Hiç koku kalmaz.
0 oy
(739 puan) tarafından
Genelde çupra ve levrek alıyoruz fırında pişiriyorum harika oluyor 
(1,014 puan) tarafından
Çupra’nın tadı nasıl Asko levrek tavuk tadında güzel seviyorum
(739 puan) tarafından
Çupra çok lezzetli kuzum denemeni tavsiye ederim eti de bol doyuruyor güzelce
0 oy
(17,239 puan) tarafından
Ayda 2 kere falan yeriz. Eşime kalsa her hafta. Temizleme pişirme çok sıkıntı kış ayında ev kokuyor. O yüzden fazla yapmam. Yapınca damda yaparım ev kokmasin diye. Genelde istavrit, hamsi, palamut ve kefal alır.  Pişirme olarak da una bulayıp tavada kizartiyorumm. 
(1,014 puan) tarafından
Vallahi Asko ben haftada iki kere ayda 12 kere pişiriyorum hemen hemen yani bazen haftanın üç günü doğuyor değişiyor yani hafta bölümüne ama ay 12’yi buluyor fırını dip köşe temizlerim mutfağın içini dişini temizlerim perdeleri yıkarım öyle balık lokum olmaz erinmem de yani severim
(17,239 puan) tarafından
Ay asla o kadar yapmam. Hem benim balıkla pek aram da yok zaten eşim seviyor alıyor. Ben hiç aramam
0 oy
(567 puan) tarafından
Vahşi somon, levrek en çok yaptıklarım. Hamsi ve alabalıkta fırında yaparım. Hiç balık sevmezdim eskiden şimdi hastası olduk. Çocukken severdim zehirlenince tiksinmiştim. Ondan sevmezdim. 
(1,014 puan) tarafından
Alabalık bizim orada meşhurdu ben de köyde çok yerdim bizim oranın alabalık tesisleri var harici İstanbul’da da eşimle eşim gilin vasıtasıyla tanıştım balık çeşitleri ile sevdiklerim de oldu sevdiklerim de ama genel anlamda
(567 puan) tarafından
Alabalık yağlı bi balık değil. Gerçekten norveç yani vahşi somon tavsiye ederim. Sosuda tuz limon suyu zeytin yağı kekik karabiber pulbiber sarımsak rendesi.
-süper
0 oy
(2,168 puan) tarafından
Aleyküm selam canım benim eşim tutuyor tuttukca yiyoruz 
(1,014 puan) tarafından
Tutunca da güzel olur ya taze taze öyle şeye denk gelecek mis gibi
0 oy
(13,095 puan) tarafından
Haftada bir levrek çipura gibi büyük balıklar fırında yağlı kağıda sarıp kendi buharıyla
(1,014 puan) tarafından
Fırında yapınca koku oluyor mu
(13,095 puan) tarafından
Yok canım yağlı kağıt ile sar balıkları tek tek olmuyor
0 oy
(577 puan) tarafından
Bizde somon yenilir. Buharda pişiririm.  Airfrayer da pişiririm. Bazen bizimkini viskili pişiririm. Bazen yemek gibi sebzelerle yemek gibi pişiririm
(577 puan) tarafından
Haftada en az bir mutlaka pişer
(1,014 puan) tarafından
Hangi türden Pişirmek daha lezzetli oluyor somonu somon için saman gibi diyorlar da

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 306 göst.
8 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Seri (2,049 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 147 göst.
20 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (877 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 394 göst.
7 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Kaynanasizgelin (795 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 220 göst.