+1 oy
189 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (99 puan) tarafından
Çocuk doktorumuz 27 aydan önce bebek bezinin bırakılmasını uugun görmüyor. Bebeklerinin bezi kac aylıkken birakti? 

18 Cevaplar

0 oy
(4,096 puan) tarafından
30 aylıktı bıraktığında 2 yaşı geçmişti yani
-Reklam-
0 oy
(3,631 puan) tarafından
Nisan sonu 3 yaşına gircek nisanda ögreticem ramazan  bayramı biter bitmez 
0 oy
(2,257 puan) tarafından
2 2,5 bu iki yaş arası bence ideal. Çocuk konuşuyorsa biliyorsa kendini hazır olduğu an hemen başlanmalı. 3 yaş tam bir inatlaşma dönemleri oluyor. 
0 oy
(2,773 puan) tarafından
Kizim 2 yas 2 aylikken bıraktı oglum 3 yaşında bıraktı 
0 oy
(5,499 puan) tarafından
30-36 ay arasi oneriluyo. 

Ben ilk 32 aylikken denedim. Anlamadi,olmadi. Cis yaptiginin farkinda bile degildi. Daha sonra geri bezledim. 

34 aylikken tekrar denedik ve 2 gunde ogrendi. 
0 oy
(519 puan) tarafından
33 aylıkken bı kaç günde öğrendi. Öncesinde denemistik idrak edemediği için birbirimizi yipratmistik. 
0 oy
(3,935 puan) tarafından
32 aylıktı ögrendi onun öncesinde deneme yaptık hazır değildi. 
0 oy
(17,916 puan) tarafından
32 aylıkken bıraktık çocuk ne zaman hazırsa o zaman erken birakmasının ne sakıncası varmış ki 
(99 puan) tarafından
27 ay oncesi kaslar hazır olmuyor dedi. Yani 22 23 ayliken biraktiranlar var ama nadir dedi
(17,916 puan) tarafından
Ya çocuk hazırsa bırakılır diyenler var ama ben ne oğlumda ne kendimde o hazır olmayı görmedim
0 oy
(1,983 puan) tarafından
23 aylıktı bıraktı 5 günde 
0 oy
(13,709 puan) tarafından
Tam 2.5 yaşında, kalktı tuvaletini istedi, o günden berı bağlamadım ne gündüz ne gece her gün dişarı çikarız şükür pek kaçırdığı olmuyor
0 oy
(2,071 puan) tarafından
Ben kızımda 23 aylik iken biraktirdim  doktor  1 ayı kaldığını söylemişti 24 aylik olmasına   yani tam 2 yaşında bırakması  gerektiğini 
0 oy
(13,567 puan) tarafından

Ben 25 aylikti biraktirdigimda.  Şuan 31 aylık hiç de zorlanmadim. Uzmanlar çok da bilgili değillermiş demekki  :)

0 oy
(11,376 puan) tarafından
24 ayken bıraktı doğum gününün hemen ardından. Daha önce de 20 aylık denemiştim  Herşey yolunda giderken çevre baskısıyla tekrar bez bağladım maalesef ki. Yani bu çocuğa bağlı tamamen
0 oy
(766 puan) tarafından
1 yaşını doldurmuştu bıraktığımda galiba hemen bıraktı beni zorlmadi.  Diğer küçük kızım baya zorlandık onda 2 yaşında falan bıraktık 
0 oy
(3,031 puan) tarafından
3 yaşı geçmişti bıraktığında bezi ilk gün haystımızdan tamamen çıkardık nd kadar bilinçli olsa o kadar rahat 
0 oy
(252 puan) tarafından
2 2 bucuk yaşında bıraktı oğlum 10 günde alisti şuan 38 aylık kızımda 14 aylik bakalım kızımda süreç nasıl ilerleyecek 
0 oy
(2,586 puan) tarafından
Tam iki yaşına girdiği gün bıraktık bezi Zor olmadı bir hafta sıkıntılı geçti sonrasında öğrendi zaten bence bebekler kendini ifade edebildikleri zaman zaten belli ediyorlar yani en azından kızım öyle yaptı bezinden rahatsız oluyordu 
0 oy
(1,038 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

21 aylıkken birakti benim kızım ama her şeyden önemlisi çocuğun hazir olması ve benim kızım hazir olmasa yapamazdım benimki çiş çiş diyordu kaka gelince bezi istemiyordu ben klozete oturunca ilk o oturmaya cesaret edemedi ama sonra bisey olmadığını görünce zamanla klozete tuvalete yapmak istedi 1 Ay içinde tamamen halletmistim ben çok şükür şimdi 6 Ay olmuş maşallah zaman nasıl hızlı akıyor 

Her neyse iş bebekte bitiyor hazir değilse mumkunati yok o çocuğu çişe hazirlayamazsin bi de senin gayretin de önemli çişe alistirmadan önce şarkılar vidyolar ne bileyim kendin göster şöyle anlat ben bunları çok yaptım belki onların faydası oldu gerisi sadece sabır alışana kadar işiyor çünkü takip çok önemli ha bi de konuşması da önemli benimki rahat ifade ediyordu kendini cümle kurmasa bile 

Ha bi de kaslari gelişmedigi doğru katılıyorum benimki tutabildigi için değil tutmaya fırsat kalmadan tuvalete götürdüğüm için onun idrakina vardı mesela 2 3 Ay arasında sıkışsa da kaçırmıyordu ama ilk ayda illaki oldu kaçırmalar 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 15 göst.
0 oy
1 cevap 67 göst.
0 oy
2 cevap 53 göst.
19 Ekim 2024 Diğer kategorisinde SL (1,142 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 67 göst.
30 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Defneee (557 puan) tarafından soruldu

408,402 soru