+1 oy
292 göst.
önce Aile kategorisinde (20 puan) tarafından
Kızlar buda bir dertleşme postu olsun şu an yazarken ağlıyorum o kadar kötüyüm kiii bir yaşında kızım var eşimden ayrıyım  altı aylıkta gebeyim kızımı her zaman tek başıma büyüttüm tek başıma baktım hastalık geçirdi tektim doğuma tek gittim hani eşimden hiçbir zaman destek görmedim. Annemlere sığınıyordum peki günlerdir annemin yaptıkları sizce normal mi sanki beni ve kızımı bir yük olarak görüyor evinde laf atıp duruyor  ama ben ne yapabilirim yani bosaninca ayrılınca aile evine gitmeyip nereye gidebiliriz o kadar çaresiz hissediyorum ki kızımı sağlık ocağına götürdüm bugün anneme dedim ki bebek arabam yok üstelik gebeyim kız kardeşim benimle gelsin bana yardımcı olur hayır dedi hergün işimiz gücümüz yok seninle sağlık ocağında koşturalım kızlar bu cümlesinin etkisinden çıkamıyorum peki dedim anne ben kızımı alır giderim ama banka kartım yok size nakit olarak otobüse basacağım parayı versem bana kartınızı verir misiniz otobüse basayım kart kayıp dedi. Beni öylece O durumda çaresiz bıraktı neyse dedim ben tek başıma hallettim her zaman hallederim aldım kızımı çıktım durağa kadar taşıdım  durakta Bir bayandan rica ettim bastı benim için. Böyle bir zamanda konu sağlık iken annemin yaptığı doğru mu gerçekten yükte olmamaya çalışıyorum elimden geldikçe eşimin yanındayken bir miktar para biriktirmiştim esimin yanından ayrılıp geldiğim günden beri o para ile karsiladım kizimin eksiklerini en fazla bir sefer annem kızıma cici bebe almıştır onun dışında sütünü cici bebesini bezesini her zaman kendi cebimden aldım. Ama yine de batıyor bu konu annemlere ne yapacağım gerçekten çaresiz hissediyorum ağlamaktan gözlerim şişti Artık. Az önce annemle dedim şu an  gebe olduğum için hiçbir iş yeri  beni almıyor ve çalışamıyorum. Ama dedim Allah'ın izniyle doğum yapayım sen kızıma bakarsın ben çalışırım  hem çocuklarımin ihtiyacını alırım hem size yardımcı olurum bana diyor ki ya bu yaştan sonra nasıl çocuk peşinde koşturayım senin kızın 1 yaşında hareketli durmuyor ben baş edemem falan filan yani kızlar çözüm de sunuyorum kırmasın diye beni ama boş çok kırıldım gerçekten

14 Cevaplar

+1 oy
önce (5,437 puan) tarafından
Yani canim eski postlarina baktim simdi. İlk bebegin 40 gunlukken baba evine kusmus gitmissin ve resmi nikahin yokmus ! Sen bu yasananlara ragmen bu adamdan 2.cocugu mu yaptin. Yazik degil mi o bebeklere boyle bi hayata mahkum ediyosun. Sadece cocuklarina cok uzuldum. 

Hala resmi nikasin da yoksa nafaka da alamazsin heralde.
-Reklam-
0 oy
önce (2,310 puan) tarafından
Madem sorunlarınız vardı ne diye ikinciyi yaptın? 
Sorununuz olmasa da 1.bebeginiz hala cok kucuk ve size muhtac. 2.cocuk icin cok erken davranmissiniz. Tabi korunmaniza ragmen olduysa ona diyecek bi lafim yok.
önce (2,310 puan) tarafından
Korunmamm rağmen hamile kaldım lafları da yalan oluyor bazen
Evet bende evlendim 3 sene korunduk istedigimiz zaman hamile kaldim. Simdi cocuk 3 yasinda yine korunuyoruz bi kaza olmadi. Zaten suan hamile kalsam bile yas araligi uygun oluyo. Tabi ben 2.yi dusunmuyorum o sebeple 2 yontemle korunuyoruz.
önce (2,564 puan) tarafından
Eski postunu okudumda bu adam zaten en başından böyleymis. 18 yaşında evlenmişsin resmi nikahın yokmus. İlk çocuğun olduğunda yine baba evine gitmişsin çocuğunu ailen istememis baban bez aldığı için laf etmis. Balık baştan kokar derler ya o hesap. Zaten kötü giden bir evliliğe ikinci çocuğu getirmissin.
önce (20 puan) tarafından
Evet o yüzden kendimi suçluyorum
0 oy
önce (266 puan) tarafından
Eşinle tekrar bir araya gelme ihtimalin var mı ? Özel değilse neden ayrılıyosun ortada büyük bir sorun yoksa hiç durma annenin yanında ikinci geliyomus birde annenin yanında hayatta sığamazsın 
önce (266 puan) tarafından
Ee madem amacı neymiş direk açık açık söylese ya ne seni yorsun ne kendini kimse kimseye mecbur değil sonuçta. Ama madem seni istemiyo o zaman neden ikinci çocuğu yapıyo ki. Bence eşin ne istediğini bilmiyo destek alması gerekiyo aile terapistine gidin birlikte. Birde eşinin ailesi ne diyo bu duruma ayrılın yada barışın? Arayıp soruyolar mi seni
önce (203 puan) tarafından
Esin mi seni gönderdi yoksa sen mi gittin sen gittiysen eşine şu şekilde bir mesaj atmamalı ve aramamalıydın onun peşinde koşuyormuş gibi oluyor. Seni geri kazanmak için herhangi bir çaba sarf etmeyecektir bu şekilde senin geri geleceğini düşünüyordur
Ablaları istiyorlar barışmamızı zaten eşimle beraberken de sürekli alttan al lütfen idare et. Elbet o da düzelir yüzünü yuvasına döner deyip beni tutmaya çalışıyorlardı
Ben gelmiştim ve sanırım nasıl olsa bana döner zaten bensiz yapamaz coxuklari için illa yazacak kafasında olduğundan bu kadar rahat
Aldatma ve şiddet yoksa ve eğer dönmek istiyorsan bir süre hic iletişim kurma. Seviyorsa kendi kurar. Allah yardımcın olsun.
0 oy
önce (19,279 puan) tarafından
Çok üzücü gerçekten. Ama orası sadece annenin evi değil.senin de evin. Öyle doğurup evlendirince iş bitmiyor. Sen şuan güzelce çocuklarını büyüt. Para derdine Girme. Nafaka da bağlanır. Bı sure onunla idare et. Çocukların 3 4 yaşına geldiği zaman gir bı ise çalış. Para biriktirip kendi düzenini kur. O zamana kadar da annenden bisey bekleme. Allah'ım yardımcın olsun 
Çok sağ ol canım Allah razı olsun ama bilmiyorum nefes almakta zorlanıyorum keşke diyorum ikinci çocuğu yapmasaydim bari sonra neyse diyorum Rabbimin zoruna gider. Allah büyüktür ama inan çok zor
önce (19,279 puan) tarafından
Olan olmuş dostum. O yavrunun da dünyaya gelmesi gerekiyormuş. Hepiniz birbirinjze destek olursunuz inşallah.
0 oy
önce (1,058 puan) tarafından
Ah be guzelim Allah yardımcın olsun annenle işin zor seni yük goren cocuklarini da yük görecek her zaman. Eşinden biriktirdiğin para bitince ne yapacaksın kızınin ihtiyaçları bebeğin ihtiyaclari derken iyice artacak .baban varmı peki onun tavrı ne bu durumda.senin çalışman şuan için 1 seneye kadar zor görünüyor.Eşin iyi bir nafaka öderse biraz rahatlarsin belki.

Keske annen kardeşin biraz manevi destek olsa bu haldeyken sana yardımcı olsa .bebek doğun ca da çok ihtiyacın olacak desteğe .Eşinden niye ayrıldın demiyorum bu durumda geldiğine göre geri dönülmez birşey olmuştur 
Allah razı olsun babam çok pasif genelde annemin sözü geçer il dışında çalışıyor eve dahi pek gelmiyor. Eşimle ayrıldık çünkü beni değil heveslerini istiyordu ve ben bunu öğrenince duramadim
önce (1,058 puan) tarafından
Allah kolaylıklar versin canım zor günler olacak belki ama geçer gider çocuklarında büyür bir şekilde sonuçta mecbursun su anda annenin gönlünü yapacaksın mecbur
Allah razı olsun sağ olun
0 oy
Ne diyecegimi bilemedim canim. Allah yardimcin olsun. Keske 2.cocuk bu kadar hizli olmasaydi ama olan olmus. 

Eger becerin falan varsa cocuk uyuyunca aksamlari falan el isi yap sat cevreye falan. Hazir para cabuk biter ve 2.bebek dogunca ihtiyaclariniz daha da artacak. 
Keşke bilsem örgü fln el işi şeyler çok iyi olurdu hem kızıma bakar hem bir miktar para kazanırdım ama hiç yapmadım bilmiyorum
0 oy
önce (464 puan) tarafından
Çok üzüldüm. 

Minnak bir yorum yopmış. Resmi nikahın yokmu gerçekten?  Ona göre yorum yapacağım
0 oy
önce (4,937 puan) tarafından
Çok üzülüyorum gercektem benım de kardwşim boşanmıs bu yazılanı görse yatar kalkar anneme sarılır öper yani bu ne demek ya. Bası vicdanı el veriyor. Evlenmeden öncede mi bu sekil di. Maddiyatlaeı gwrcekten mi yetersız annen cimri mi
Maddiyatları gerçekten sıkıntılı ama ben olsam ne olursa olsun kızıma bu hâlde bu şekilde davranamazdım
önce (4,937 puan) tarafından
Hayır kesınlıkle hak vermiyorum ama onun gergınlıgı falan dye mi düşündüm
Evet anladım sizi belki de geçim sıkıntısı gerginliğidir
0 oy
Bulunduğunuz ilde kiralar ne kadar 
Valla canım 15-16
0 oy
önce (270 puan) tarafından
Diger konunuzu okudum anladigim kadariyla daha 20 yasindasin 1 yaşında bebek ve 6 aylık hamilelik resmi nikah yok. Seni bu hale düşüren ailenken çocuklarınla kabul etmeyen yük gören yine onlar. Esim dedigin adam sorumsuz,bencil vicdansız...Allah hepsinin kalbine merhamet duygusunu koysun. 20 olsan da sen de daha çocuksun, belki de 18 den önce verdiler seni o herife. Bu yüzden seni suclayamam neden 2.cocuk, neden şu, neden bu... diyemem en büyük suc senin annenin babanın. Çocuklarına ayrı sana ayrı üzüldüm kardeşim. Bu durumda devletimize mi sığınsan acaba? Diğer bebeğin doğunca daha da zor olabilir işler. Rabbim seni ve yavrularını korusun.
Allah'ım o kadar duygulandım ki bu yorumu bu yazıyı postu attığımdan beri bekliyordum ilk defa beni yargılamayan ikinci çocuğu neden yaptığımı sormayan birisi. İlk kızımdan sonra çok sözler verdi yeminler etti Ben de kızım için ve elbette ki yuvam dağılmasın diye gittim ve inandım iyi oldu düzelmeler de oldu sonra ikinci çocuk oldu ama adam yine özüne döndü beni istememeye elde görmeye başladı
0 oy
önce (147 puan) tarafından
Ne diyeceğimi bilmiyorum gerçekten üzüldüm canım eğer dönebilme şansın varsa dön evine ne yaşandı eşinle aranda bilmiyorum ama can taşıyorsun küçük bir çocuğun var 2. Neden yaptın falan demeyeceğim olmuş bir kere eşinde sorumluluk alsın annene de anlam veremedim nasıl biri yani aldatma lafı gördüm yorumlarda çok zor ama geri dönersen en azından çocukların biraz büyüsün karı koca hayatı değil de evlatların için büyüyene kadar evinde kalsan dayanabilirsen eğer affet diyemem ama belli ki ailen de yanında olmuyor kocan baksın size çocuklarına madem o arada birikim yaparsın kendine toparlarsın kendini ama gittikten sonra da annene tavrını mesafeni koy şuan şu durumda sarıp sarmalaması gerekirken birde böyle yapması çok kötü insan evlatları için yaşıyor tırnağına taş değse dünyaları yakar ya yaşın kaç olursa olsun sen hâlâ onun biricik evladısın senin için evlatların nasılsa onun içinde sen öyle olmalısın Allah yardımcın olsun bol bol dua edeceğim sizin için Rabbim yolunu açık etsin rahatlık versin 
Ne demek canım bir çoğumuz sorunlar yaşıyoruz zamanında bende yaşadım ama tabi ailem her zaman arkamdaydı ama gerçekten sığmıyorsun evin düzenin en azından sana ait kocanla da çok muhatap olmazsın evinin masrafını karşılasın çocuklarına baksın ele muhtaç etmesin taaa ki çocukların büyüyene kadar canım bunları söylüyorum biliyorum böyle ömür geçmez zaten ölene kadar da katlan demiyorum en azından birikim yap kendini toparla cesaretlen kendini hazır hissettiğin zaman boşanmak istiyorsan boşan yine de Allah'ım kocana merhamet vicdan versin evine sana çocuklarına bağlı olsun belki düzelir hatasını anlar bilemeyiz ki ama sana diyeceğim tek şey muhatap olma evin çocukların ihtiyacını söyle evet hayır ama kavgaya laf dalaşına girme yok gibi davran o sana bulaşmadıkça kötü bişey şiddet vs. Olmadıkça yaşa o evde o yokmuş gibi bir zamana kadar bilmiyorum dayabilirsen öyle yap eşinin ailesi ne diyor bu konu da senin yanında olmazlar mı
Haklısın gerçekten öyle düşündüm bende şu süreçte eşimin ailesine gelecek olursam annesi babası hiç evlenmemişiz ya da küs değiliz gibi umurlarinda değil ablaları istiyorlar barışmamızı
Eşinin ailesiyle bir sorunun yoksa onlara normal davran ama eşinin davranışlarını anlatma bir yerden sonra onlarda kardeşlerini savunur sen sakin bir şekilde eşinle konuş evine dön ve düşündüğün gibi yap geçenlerden birine de söyledim lütfen çocukların ve kendin için güçlü ol toparlan herşeye rağmen yaşadıklarına inat gül üzme kendini çocuklarının sana ihtiyacı var sen iyi ol ki onlar da iyi olsunlar asla ama asla değmiyor hiçbir şey için senin ve çocuklarının sağlığı daim olsun gerisi bir şekilde yoluna girer gül eğlen çocuklarınla bol bol vakit geçir eşini umursama lütfen giyin kuşan seviyorsan hafiften makyaj yap aynadan kendine bak çık gez eşin her para istediğinde veren biriyse iste alışverişe git kendin için yap zamanla eşinde sendeki degişimi fark eder hep güzel konuş herkese karşı ama ezmeye çalışanlara karşı da tok sözlü ol inan çok daha iyi olacak için daralırsa abdest al namazını kıl bol bol dua et rabbine bırak herşeyi o en güzelini verir sana
Aynen öyle yapacağım gerçekten tavsiyeleriniz iyi geldi bana inşallah hayırlısı ile dönmek nasip olurda dediginiz gibi olur
İnşallah canım
0 oy
önce (1,509 puan) tarafından
Sana kıymışlar bir de 2 bebeğe aynısını yapıyorlar. Yazık üzüldüm. Annene merhamet versin Allah. Adama yazıp ne yapican. Bebek doğar gene hamile kalma riskin var adamın korunma derdi yok ki? Annene karşı mahcup olma, seni başından atmışlar onlar suçlu ve bedel ödesinler Bi zahmet. Ettiği laflara da takılma 
Anneme mahcup olma gibi bir şansım yok çünkü ablamla konuşuyor ablam soruyor kardeşim nasıl yeğenim nasıl
O da nasıl olacak diyor kocasına dönse o da rahat etse bizde ev küçük masraf çok bilmem ne söylenip duruyor
0 oy
önce (548 puan) tarafından
Çok üzüldüm canım ben ayrılıp gitsem benim annemde istemez alalha şükürled olsun o durumda değilim rabbim kimseye muhtc etmesin seninde yolunu açsın inşallah kendim yasoyormusum gibi üzüldüm merhamet versin Allah o annenin kalbine
Amin canım Allah razı olsun. Rabbim hiçbir kadını( anneyi) bu duruma düşürmesin içtenlikle diliyorum bunu.
0 oy
önce (493 puan) tarafından
32 senelik omrumde ilk defa annemi dogumdan sonra aradim 4 bucuk yasinda kaybetmistim o zamandan bu zamana yoklugunu hissetmemistim ta ki anne olana kadar lohusalik donemimde cok aradim keske bi annem.olsaydi da kimseye muhtac etmeseydi diye su an bu okuduklarim karsisinda ne diyecegimi bilemiyorum kiminin varligi kiminin yoklugu allahim.seni sahipsiz kimsesiz hissettirmesin insallah .hakkinizda hayirlisi olsun umarim bi an once feraha kavusursunuz 
Canım benim Rabbim mekanını cennet eylesin inşallah. Güzel duan içinde çok sağol Allah razı olsun

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 348 göst.
0 oy
7 cevap 163 göst.
0 oy
4 cevap 323 göst.
12 Mayıs 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 131 göst.
13 Ekim 2024 Aile kategorisinde _Masal0211 (548 puan) tarafından soruldu

407,230 soru