0 oy
102 göst.
önce Diğer kategorisinde (715 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Kızlar oğlum 6 yaşında ben ona sadece Allah var bizi yaratan o falan diye aşılıyordum ama sorgulama aşamasını ona biraktim aklı erdikce bisileri farkına varmasını sağladım 

İki gündür sorgulamaya başladı 
Sürekli bana değişik sorular soruyor bende tıkanıyorm Ona doğru ve anlayacak şekilde bilgi vermek istiyorum hangi yollar izlemeliyim youtubeden Allah'ı anlatan vidolari hocaları izletmek ağır gelir mi napmam lazim

Mesela bana Allah bizi nasıl görür izler diyor ben ona anlayacağı şekilde nasıl aciklayabilirim

6 Cevaplar

0 oy
önce (715 puan) tarafından

En İyi Cevap
Mesela Allah bizi evreni sonsuzlugu dünyayı güneşi herşeyi yaratandır diyorum yaratmak ne demek diyor nasıl oluyor diyor 
önce (548 puan) tarafından
Yaratmak var etmek mesala güneş niye var gece ay niye doğuyor net anlatabilmek için internetten bakabilirsiniz tikaniginizda sorulara soruyla cevap verin diyolar sence sen ne düşünüyorsun bu konuda gibi
-Reklam-
0 oy
önce (85 puan) tarafından
Her şeyin yaratıcısı veya yaradan olarak anlatıyorum.Görünmeyen ama bizi koruyan olarak bahsediyorum.onunla konuşabilecegini işte Allah'a şükür, Allah'ım seni korusun  gibi ifadelerle sürekli adını geçiyoruz zaten.
İşte ben bunları anlatıyorum ama çocuk soyut kavramları anlamıyor sorguluyor onun anlayacağı sekili bulmakta zorlanıyorum icerigi okudunmu canım
0 oy
önce (2,902 puan) tarafından
Çocuklar için çekilmiş video varsa izletebilirsin diğerleri olmaz tabi ki. Bununla ilgili kitaplar görmüştüm istersen bir araştır hoşuna giden olursa alırsın yardımcı olur
önce (2,902 puan) tarafından
Bir de daha basit bir dil kullanmaya çalış
Kitap alıp okumak daha mantıklı sanki
0 oy
önce (20,487 puan) tarafından
Poyraz mi soruo kanka
He kanka
0 oy
önce (11,098 puan) tarafından
Koca koca insanlara anlatamadik ki cocuk nasil anlasin bende bilmiyorum nasil anlatirim sorgulama asamasinda benim oglum 2 bucuk yasinda e yasindan beri biseyler ogretmeye calisiyorum zaten mesela babasini ise gonderirken paramiz kalmadi baban bi ise gidecek valisacak Allah babanin cebine para gonderecek o da sana ozmo alcak diyorum bak ellerini Allah yaratti sana hediye gonderdi diyorum biz babanla evlendik Allaha dua ettik o da seni bize hediye gonderdi karnima koydu buyudun buyudun dogdun diyorum ne kadar dogru yapiyorum gende bilmiyorum tek yaptigim dogrunun su olduguna inaniyorum bisey yaparken dogru degilse Allah gunah yazar Allah kizar falan demiyorum Allah cok uzulur o bizi vok seviyo bak bize busuru hediye gondermis onu uzmeyelim annecim diyorum bu sekilde 
İşte benimki büyük onlara inanmıyor mantığını sorguluyor
önce (11,098 puan) tarafından
O kadar haklisin ki grcen gun 23 yasinda kardesimle tartistik resmen tobe hasa Allahi sorguluyo neymis burda biz islamiyeti biliyoruz hadi hiristiyan da biliyo yahudi de biliyo onunde ornegi var dogru yolu seçebilir dagin tepesinde elinde mizrak g tunde yaprakla dolanan adam nerden ogrenecek islamiyeti Allahi peygamberi diyo bana gel de acikla simdi
Çocuk sorguluyosa herkes sorgular
0 oy
önce (15,538 puan) tarafından
Ay benim kizimda Allah bizi yarattı peki Allah'ı kim yarattı diye soruyor. İlk kim vardı diyor. Ben çok fazla tıkanınca cevap vermiyorum ve kuran kursundaki öğretmene gidiyoruz o cevap veriyor bu tarz sorularina. 
Bizde öyle bir hoca yok

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 498 göst.
3 Haziran 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 123 göst.
6 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde El1997 (2,005 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 337 göst.
13 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Portakallltohumum (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 406 göst.

407,229 soru

12,223,731 cevap

36,824 kullanıcı

...