+1 oy
246 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,678 puan) tarafından

Onlar dible  der biz ordulular bulgurlu deriz

image

9 Cevaplar

+2 oy
önce (2,023 puan) tarafından

Eline sağlık, afiyet olsun. 

Bir dönem Karadeniz'de bulunmuş biri olarak maalesef balık dışında sevemedim Karadeniz mutfağını. Çünkü mutfağı yok :/

Et yok, kebap yok, zeytinyağlı hak getire, salata sıfır. Sadece balık çok iyi ama onun da mezeleri çok zayıf. Bir de fırın işleri fena değil :)

önce (307 puan) tarafından
Valla öyle bir sıralamak yapmak hiçbir mutfağın veya kişilerin haddi olmaz. Her bölgenin ayrı ayrı değerleri, yemekleri var. Sıraya dökemezsiniz. Biri balık konusunda öndedir biri zeytinyağı. Zeytinyağımız var derler karadenizli çıkar bizde de fındık yağı var der
önce (12,414 puan) tarafından
valla bu sıralamaları ben yapmıyorum. Dünya çapında yapılan sıralamalar mevcut. anketler ortada. her bölgenin çok çok iyi olduğu yemekler vardır, e haliyle çok çok kötü olduğu yemekler de. işte bunun sayısı önemli.
önce (1,678 puan) tarafından
Biraz buzluk hazrligi yapmaya giddim etti öttü derken heba olacaksiniz :D
önce (2,023 puan) tarafından
Hahaha :) Sohbette Adanalı varken bence el öpüp dağılalım :) Saygılar Gözde bacım :)
önce (1,678 puan) tarafından
El elden üstündür el öpmeye gerek yok herkes birbirine saygı duysun dagilalim....
-Reklam-
0 oy
önce (658 puan) tarafından
Ben de giresunluyum ama ne diblesi onu çözemedim. Siz öyle mi yapıyorsunuz bilmiyorum da bulguru çok olmuş sanki. Ellerine sağlık bu arada :) 
önce (1,678 puan) tarafından
Bu benim tarzım :Dbulguru çok bu kadar iyi yapdim yine iki bebekle millet kendini cereze veriyor :D
0 oy
önce (6,851 puan) tarafından
Rize'de tazefasulye olanını yemiştim ama pirinçliydi ve baya azdı bu pirinci pilav gibi mi oluyor bu tarif 
önce (1,678 puan) tarafından
Pirinçle yada bulgurla yaparlar kişiye göre değişir pirinç yada bulgurlu oluşu miktarı genelolarak ordulular böyle yapar
0 oy
önce (4,351 puan) tarafından
Afiyet olsun. Eşim giresunlu onlar fasulye turşusu dan yaparlar. Ben sevemedim bir türlü kaynanamin tarafı çok seviyorlar
önce (1,678 puan) tarafından
Demekki sen giresunli değilsin birde kuyruk yağı ile yapıyorlar giresunlulardan bende yedim ama sevemdim pek..
önce (4,351 puan) tarafından
Yok ben Kastamonuluyum :)
0 oy
önce (7,236 puan) tarafından

Dünden kalma pilavı değerlendirmek amacıyla yapıyoruz bu yemeği biz :)

önce (1,678 puan) tarafından
Bulguru çok kalmış dünden kaldıysa yemezlerse aç kediler var onlara veriyorum ben..
0 oy
önce (4,029 puan) tarafından

Dibleyi bilmem ama turşu kavurması olsa çok güzel olurdu . Arkadaşımın annesi çok güzel yapardı  aaah ahh ne güzel günlerdi :happy:

önce (1,678 puan) tarafından
Tursuda var yersen...:D
önce (4,029 puan) tarafından
Ne güzel olurdu :)
önce (1,678 puan) tarafından
Olsaydın olurdu  yoksun yok:D
önce (4,029 puan) tarafından
Hahhah evet olaydım iyiydi :)
0 oy
önce (10,230 puan) tarafından
Annmede yapar bunu kara lahana yada mancar la gerçi ikisi aynı şey sanırım :D oda bulgurlama der yada mancar aşi :) Sinopluyuz
önce (1,678 puan) tarafından
Sinpu bilmiyorum gitmedim Giresun ve Ordu'da adı değişiyor genel hatlarıyla yemek bu
0 oy
önce (1,339 puan) tarafından
Dibleyi bilmiyorum ama Bulgurlu herşeye bayılırım çok severim limon sıkıp yiyesim geldi:))
0 oy
önce (307 puan) tarafından
Biz dible deriz. Bulguru çok olmuş sizin tabirinizle bulgurlu olmuş cidden :-) 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 107 göst.
23 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 139 göst.
31 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,214 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 158 göst.
28 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Biroglanbirkizannesi (553 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 360 göst.
6 Ocak 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu

407,736 soru

12,240,068 cevap

36,999 kullanıcı

...