0 oy
94 göst.
Diğer kategorisinde (3,339 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızım 3 yaşında olmak üzere en basit bir şey için bile inatlaşma başladı ve ben bu durumda nasıl davranacağımı bilmiyorum cocuktaki otoritemi kaybediyor gibi hissediyorum 

Mesela az önce ki olayı anlatıyorum, kendisi çiş ile üstü ıslattı, bende dedin ki normal olarak gel seni yıkayayım  (poposunu)  başladı hayır diye ağlamaya, normalde olsa ısrar ederim o da hayır diye ısrar eder bende aman ne yapıyorsan yap artık uğraşmıyorum diyip bırakırım, ama bu sefer bende banyoda oturdum ağlamasına izin verdim yıkamadan olmaz, gel bak 1 dk bile sürmez hemen koşup cıkarız dedim, o tabi ağlıyor beni kaldırmaya çalışıyor bende hayır dedim son noktada artık yıka dedi ama yıkarken çok daha fazla ağladı bu şekilde de hoşuma gitmiyor, beni dinlememesi de hoşuma gitmiyor bilmiyorum artık. Bu sadece bir örnek 
Bide sizinkiler de öyle mi bu yaşta artık kanmıyor da kendi dediğinden şaşmıyor  
Sakinleşince güzel bir konuşma yaptık söz verdi artık dinleyeceğim seni dedi anne ama bakalım ne zamana kadar bu söz 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Valla onun inadına benim inadım anca söküyor 
(3,339 puan) tarafından
Ya bende çok inadım ama işte ağlatmak istemiyorum aramızdaki bağ zedelensin istemiyorum
-Reklam-
0 oy
(19,483 puan) tarafından
Böyle olması çok normal. Sen doğru olanı yapmaya devam edeceksin. O istemese de . Bu dönemden tüm çocuklar geçiyor. 
(3,339 puan) tarafından
Evet ama işte o da çok ağlıyor bana da iyi gelmiyor o şekilde sanki bağımız zedelenir
(19,483 puan) tarafından
Çocuk ile anne bağı pamuk ipliğine bağlı değildir. Sen ona sınirlarini ogretmezsen çocuğun için asıl kotulugu o zaman yaparsın. Psikolog Cihan çelik var Instagram'da. Takip etmeni tavsiye ederim.
(19,483 puan) tarafından
Çocuk istemediğini ağlayarak belli ediyor. Bu onun dili. Biz ona doğruyu öğretmek ve uygulamakla gorevliyiz. Her zaman en doğruyu yapamayız. Yanlış da yaparız. Ama elimizden geldiğince doğruyu yapmaya çalışmak vazifemiz
(3,339 puan) tarafından
Haklısınız zaten sonrasında tekrar konuştuk sarıldık vs demek ki sınır koymam gerekli ben çok elden bıraktım üzülmesin diye
0 oy
(14,742 puan) tarafından
Seçim yaptırmaya çalışsan daha az inatlaşıyorlar 

Mesela ben mi yıkayayım yoksa sen mi vb.
(3,339 puan) tarafından
Dedim hayır diyor hatta lavaboda mı duşa kabinde mi bile dedim
0 oy
(10,302 puan) tarafından
Şubat'ta 3 yaş olacak hep inatçı bir çocukdu ama bu ara Zirve yaptı. Dun isim vardı kaynanama bıraktım alt katta oturuyo. Ben evde tek kalicam demiş çıkmış kapıda oturmuş kapının önü soğuk diye kaynanam açmış evi kaynanamı eve almamış seni sevmiyorum git ben tek kalicam demiş kadın içeri girememiş. Zor bela kayınpeder ikna edip girmiş eve. Bu akşam da cisi var sallanıp duruyo git diyoruz gitmivem diyo hafif kaçırdı onu ıslandı kalk diyorum yok babası diyo yok inat kendi gitmek isterse gidecek miş biz dedik diye gitmiyo delirmeme.ramak kaliyo. 
(3,339 puan) tarafından
Aynen benimki de şubat ta 3 oluyor aynı dediğin gibi daha çok babasına ve bana inat yapıyor babaannesi ve dedesine yapmıyor ben ona da sinir oluyorum
(10,302 puan) tarafından
Bizimki babasına bana ananesine babaannesi ne abisine herkese onun dediği olmazsa öyle bir ağlıyor ki gören işkence ediyorum sanır

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 91 göst.
30 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Bir anne (466 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 226 göst.
30 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (5,316 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 110 göst.
16 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Mrvgul (3,393 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 92 göst.