+2 oy
238 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,253 puan) tarafından

image

Kac dakikadır keşfetimde denk gelen bu haberi izliyorum. Cocuk diyip geçiyoruz ama kimi cok acımasız. Birçoğu aileden gelen şeyler. Kiminin de içinde olduğunu düşünüyorum. 

12 Cevaplar

+2 oy
önce (147 puan) tarafından
Katılıyorum yeni nesil çocuklar çok zorba 
önce (3,253 puan) tarafından
Hem de nasıl bacım
-Reklam-
+1 oy
önce (954 puan) tarafından

8 yaşında ben de intihar etmek istemiştim sonra  günah olduğunu öğrenince vazgeçtim. Beni de çok zorbalık yaptılar bazen rüyalarıma dahi girer. Brakiyal pleksus rahatsızlığım var. İri bebek olduğum için doğum anında annemin çatalından geçemiyorum. Ebe de çıkarmaya çalışırken omzundan zorluyor ve kas zedelenmesi oluyor. Bu yüzden %70 engelliyim. 

Okul hayatımda öğretmenler bir kere dahi 23 Nisan da halk oyunları oynatmadilar. Niye hem haraketleri yapamıyorum hem de kıyafetleri alacak durumumuz yok diye. 

Arkadaşlarım kolum yüzünden hiç oyunları arasına almadı. Teneffüslerde hep bir yanlizlik içindeydim. Yanlarına voleybol oynamaya gidince git sen fakir ve sakatsın demeleri üzerine arka bahçeye gidip zil çalana kadar intihar etmeyi düşünürdüm. 
önce (570 puan) tarafından
Bende ilk okul 1 den orta sona kadar zorbalık yaşadım her gece ağlıyordum aileme söylemiştim ama çok üstünde durmadılar hala etkisindeyim
Çok üzülüyorum zorbalık gören çocuklara. :(
önce (278 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
Yasadiklariniza cok üzüldüm Rabbim sabrınızın kalp güzelliğinizin mükafatını versin inşallah. Ben de sönük bir tip olduğum için okul hayatım boyunca hep dışlandım oyunlara alınmadım. Baska bir seÿ daha söyleyeceğim konu dışı olacak kusura bakmayın.ilk hamileligimde son haftalara doğru bebeğim 4 kiloydu.  karın bölgesi daha da kilolu oldugu icin normal doğumda omuz çıkması vs.sorun olabilir sezaryen yapacagiz dedi doktor. Cevremden neden sezaryen, omuz çıkması ne alaka tepkisi aldım.Hala sezaryene ne gerek vardi?  kadın doktora gittin, doktorun normal doguma cesaret edemedi sezaryen yapti, çocuğun alerjik oldu, yok şöyle yok böyle diyorlar. ben de bunlari duydukca ameliyat parası için mi bana sezaryen dediler boşuna mı sezaryen oldum diye üzülüyordum ama simdi yazdıklarınızı okuyunca doktoru anladım. Allah hepimizin yardımcısı olsun kardeşim.
önce (126,928 puan) tarafından
☹️☹️☹️ canim hocam
önce (954 puan) tarafından
Bebeğim ben de normal doğum yaptım çok kolay geçti elhamdülillâh doğum fakat benim de oğlum alerjik astım. Diğer yorumlara da cevap vereceğim oğluma bir çorba içireyim.
0 oy
önce (17,676 puan) tarafından
Çocuk merhameti de merhametsizliği de görüp öğreniyor maalesef iyi çocuklar iyi nesiller yetiştiremiyoruz 
Nesil çürüyüp gidiyor bacım acı ama gerçek:(
0 oy
önce (4,191 puan) tarafından
Cocuk ailede ne gorurse onu yapiyor. Eger bir cocuga insanlarin bazi durumlari olabilecegini gosterip sizde bu durumlari normal karsilarsaniz cocukta eziyet etmiyor. Bizim anasinifimizda otizmli bir cocugumuz vardi, biz cocuga normal davraniyoduk ve seviyoduk cocuklarda ayni sekilde davraniyo ve seviyodu. Ve en onemlisi evde zorbalanan cocuklar bunu cok yapiyo. Malesef biz yetiskinlerden ogreniyolar bu kadar acimasiz olmayi.
Keşke herkes sizin gibi düşünse. Öyle üzülüyorum ki olana bitene. Çürüyüp gidip biten nesile
0 oy
önce (2,443 puan) tarafından
Kizimin gittigi okula bende gityim benden oncede babamlar falan gitmis dusun canm nekadr uzun sureli bi okul.ve gecen sene toplantiya gittgmde kizimin sinifi icin gelmis gecmis en berbat bi sinif dediler.gecmisden gelseler utanirlardi bunlarim davranslarimdan harektlerinden vesaire.şom oldum.okadr acimaszlarki size anlatamam.kizim hep diyoki anne ten rengim guzel bende guzelim yirtiyorm yoksa herkezle dalga gecip dovuyorlar dedi bu arada 10 yasinda.simdiki cocuklar gercekten cok acimasiz.ve buna dur diyemiyorz.
Gerçekten doyumsuzlar, öğretmen değeri bilmiyorlar çok değişti nesil çok maalesef
0 oy
önce (9,820 puan) tarafından
Çocukların suçu değil ki annen babanın suçu ne yapılsa ne edilse özgüveni kırılmasın diye diye bu hale getirdiler eskiden biz kötü birşey yapınca annemiz popumuzaa vururdu. Kızardi şimdi sen oyle birşey yap bak bakalım nasıl seni kötü vicdansiz merhametsiz anne ilan ediliyolar. Ben okul seminerjne katıldım çocuk pedegoglari pskoloklari fln gelmişti ve bunu açıldı. Onlar bile bazen çok kötü bir şey olduğunda popusuna vurun dedi. Ben bunları yazdım diye beni linç edip cocuklarini dövüyor demesin kimse ama mesela geçen oglum arkadaşını okulun tuvaletinde itmiş çocuğun kafası duvara çarpıp şişmiş oğlum 5 yaşında ve oğlum tuvalete girmeye calisiyo arkadaşı ondan önce davranıp itip kendisi giriyo oğlumda kızarak sert itiyo. Eve geldi öğretmen aradı konuştum gülüyor neden diyorum gülüyor güzellikle anlatıyorum hala gülüyor kızdım bir tane popusuna vurdum bir daha aynı şeyi yapmasın diye çocuğun gözü tuvaletteki muslugada gelip patlayabilirfi yada kafası yarilayabilirdi. 
önce (7,886 puan) tarafından
En son baktık bunun ardı arkası kesilmiyor Müdürle konuştuk dilekçe yazdırdı bize ailesini falan çağırmış. Şuan kızım dövüyor falan demiyor.
Ben küçükken öğretmenlerden çok dayak yediğim için korkardım. Kızım benim gibi olsun istemedim.
Bende okulda çok zorbalığa uğradım bir gruptu amca yeğen kuzen grup şeklindeydi ben 7 yaşında birinci onlar 12.13 yaşında onlar benim sinifimda sürekli doverdiler tahtaya çıkıp sıralarına geçince öğretmen görmeden kafama vurup inkar ederdi ogretmende onlara inanırdı esylarimi çalardı. Babam kaç kez konuştu olmadı en son evlerini bastı kaç kez en son sınıf değişikliği yapıp kurtuldum
önce (7,886 puan) tarafından
Her şey ailede bitiyor. Herkes duyarlı olsa bu kadar çocuk zorbalığa uğramaz. Biz bunları yaşadığımız için daha iyi anlıyoruz.
Her şey aile. Bazen de pırıl pırıl yetiştirilen çocuklar yine acımasız olabiliyor. Aile ne dese de uyarsa da. Gokefram keşke herkes senin gibi duyarlı olsa bacım. Cocuk bu yapabilir dese inan her şey cok daha güzel olacak. Yüreği güzel anneler ❤️
Vala bizim annelrrimiz böyle yetiştirdi gayete toplum tarafından parmakla gösterilen biriyler olduk. Annemin çocukları hep örnek çocuk olmuşlardır bence iyi yetiştirilen çocuk kotu olmaz. Benim kızım 8 buçuk yaşında masaAllah öğretmen hep kızımın ahlaki terbiyesi için teşekkür etmiş abla böyle bir çocuk yetiştrdigin için teşekkür ederim demiş. Bu benim görüşüm iyi terbiye verilen insan kötü olamaz tabiki ergenlikte arkadaş kurbanı olanlar var oda istisnalar hep var
0 oy
önce (2,020 puan) tarafından
Bizim sınıfta 3 cocuk vardı onlar hep dişlanirdi hareketleri huyları konuşmalarından dolayı ama ben hep normal konuşurdum onlarla sınıfa yeni biri gelse dislanirdi gene ben yanında oldum sonuç sınıfta dislananlarin arasına bende girdim ama hiç oralı bile olmadım sonuçta bir gün bitecek hepsi gidecek diye diye kandırdım kendimi gerçekten hersey ailede başlıyor o yüzden kızımın yanında konuşmamıza dikkat ederiz kızım herkesle konuşsun sosyal olsun diye oyun alanlarına parka götürüyorum ama kızım kendisi çekingen olduğu için kimse ile muhatap olmaz kendi halinde takılır 
Keşke herkes senin kadar duyarlı olsa bacım keşke ❤️
0 oy
önce (1,953 puan) tarafından
Bunu bende yaşadım ölmek çok istiyordum yüzüm ve dişlerimden dolayı ama sonrası zamanla yüzüm düzeldi benleri aldırdım dişlerim kaldı inşallah en yakın zamnda onuda yapacam ama hala etkisi altındayım sınıfta iki kişi çok dalga geçerdi hiç unutmam asla
Çok güzelsin bacım. Bazen çocuklar çok acımasız. ❤️
önce (1,953 puan) tarafından
Aynn öyle teşekkür ederim ♥️♥️
0 oy
önce (4,142 puan) tarafından
Ben çoğunluğun öğrenilmiş davranışlar olduğunu düşünüyorum.
Herkes anne baba olamıyor bacım ya da Herkes evlatta olamıyor hakkıyla
önce (4,142 puan) tarafından
Bu sadece anne baba değil komşu yakin akraba tv telefon pek çok yerden gözlem ile öğreniliyor. Anne baba ilk iletişimde önemli ama diğerlerinin etkiside pek yabana atılır cinsten değil.
0 oy
Zorba nesiller yetişiyor ve önünü alamıyoruz. Öğretmen öğrenci konumuna düştü. Kimi öğretmenler boş yere azar isitir oldu. SAYGI BİTTİ.
0 oy
Ben yaşadım kızımı düşünüyorum o yaşarsa diye kendimi kaybederim galiba 
Yaşamaz inşallah canım benim:(
İnşallah canım ☺️❤️
0 oy
önce (5,467 puan) tarafından
Cocuktur ,kucuktur diyoruz. Ama bazi seyler yapisal,fitratla alakali. Maalesef bazi cocuklar kotu oluyo. 

Kuzenlerim var 2 kiz 1 yas var aralarinda. Ayni donemde,ayni sekil yetistirdiler. Birisi bebekliginden beri cok acimasiz,kiskanc ve kotu bi cocuktu. Hala da ayni devam ediyo. 

Anne-baba tabi ki duzgun yetistirmeli. Dogruyu yanlisi ogretmeli. Ama gunumuzde de anne -babalara cok yuklenildigini dusunuyorum. Bazi cocuklara naparsaniz yapin kotu oluyolar. Buyuduklerinde de kotu birer birey oluyolar.
Aynen öyle. Bazen derler ya 7 sinde neyse 70 inde de o diye. Aynen katılıyorum
önce (5,467 puan) tarafından
Evet canim maalesef bazi insanlar boyle doguyo.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 113 göst.
29 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Ht (2,141 puan) tarafından soruldu
+3 oy
21 cevap 516 göst.
4 gün önce Aile kategorisinde Esra0202 (44 puan) tarafından soruldu
+2 oy
17 cevap 346 göst.
31 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde mvlude.97 (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 135 göst.