0 oy
42 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,611 puan) tarafından
Kızlar bebeğim ishal ve sıvı alımı için çorbalar yapıyorum et ve tavuk suyu kullanılabilir mi? Kayınvalidem kullanılmaz diyor nette araştırdığım da ise iyi gelir diyor. 

3 Cevaplar

0 oy
(5,153 puan) tarafından
Et tavuk verme ama çorbası yapıla bilir bende yaptım kizima
(1,611 puan) tarafından
Suyunu kullanacak sadece canım?
(5,153 puan) tarafından
Birşey olmaz cnm bende yaptım ama yemedi iştah sıfırdır sadece şekerli yoğurt muz yedi ishali kesildi çok sukur
(1,611 puan) tarafından
Yaaa elhamdülillah. Darısı bize inşaAllah
(5,153 puan) tarafından
İnşallah
-Reklam-
0 oy
(286 puan) tarafından
Bebek 6 ay üzeri ise bence ilikli kemik suyu el yapımı et ve tavuk suyu kullanabilirsiniz bence ben kullandım hazır vermeyin gelişim bozuklulugu yapar. Bol bol su verin ve muz ishal kesicidir muzu ezin yoğurtla güzelce verin . 1 yaş altına bal yumurta fındık fıstık gibi ve egzotik orman meyveleri önerilmez. 

Önerim gidin gelin su verin muz verebilirsiniz . 

Yeni kaynatilmis tavuk suyu bence bisey yapmaz et suyu da aynı şekilde ben oğlum 8 aylıkken mercimek çorbası yayla çorbasına ilikli kemik suyu katardim. 

Hala ds katarim. 1 yaşından beri de hergun sarımsağı güzelce ezerim yoğurda katar bi tatlı kaşığı yediririm arkasından bol su bağışıklık destekler hastalıkları rahat atlatır bun tarz konuları hekime sorun içiniz rahatlasin .arada kalmazsınız.  Yani eskiler herseyi herzaman bilemezler 2 aylik çocuğa eline wkmek veren corba içirmeyi defalarca teklif eden insanlar görüyorum iş tuzlama buzlamaya kadar uzar gider orası ayrı 
(1,611 puan) tarafından
Diyecek bir söz bulamadım çünkü her şeyi anlatmışsın eline sağlık. Malesef ki bizim anneliğimize güvenmiyorlar ama bizde onlara.. et tavuk suyu konusunda da kararsız kaldım valla dünden beri ishal olunca korkuyorum artık. Üstüne bir de boğaz enfeksiyonu ateşi falan ahhh ahhh annelik..
(286 puan) tarafından
Sakin ol hepsi geçici sadece doğru zamanda doğru uygulama birazda ilgiyle hepsi gecicek merak etme bak benim çocuğumda kan enfeksiyonu çıktı  okadar atese yönelik müdahalelere rağmen havale nöbeti geçirdi 9 saat acilde kaldık yani babasına uyup goturmesem acile daha kötü sahneler olacaktı bisey olacaksa oluyor malesef ama burda bize düşen olacak olacak evet ama bunu nasıl ucuz atlatırız tabiki doğru müdahaleyle.sen kendini dinle başkası ilgilendirmez seni . Ateşi kontrol altına al beslenmesine ağırlık ver emiyorsa bol bol emzir sakinlestir hergun güzel çok sıcak olmayan kısa duslar aldır.  Hava aldır ona evini bol bol havalandır soğuk deyip acmamamzl8k yapma camları oda mutlaka sirküle olsun. Zaten enfeksiyon tedavisine hekim başlamıştır.  Korkma en riskliyi kontrol altına al gerisi kolay zamanla geçer:) çocuklar böyle böyle buyucek. Enfeksiyona da maruz kalmak bakterilere de sonuçta yüzde 100 steril tutamayiz aksi durumda bağışıklığı nasıl zırhlariz dimi :)
(1,611 puan) tarafından
Haklısın, Allah sana bir daha o anları yaşatmasın canım. Dediklerini uygulayacağım inşaAllah
(286 puan) tarafından
Amin , kimse yaşamasın inşallah yaşadığım gecelerin en zoruydu diyebilirim.  Geçmiş olsun
(1,611 puan) tarafından
Şuan benim için de öyle.. inşaAllah daha kötüsü olmaz
0 oy
(3,927 puan) tarafından
İshalde yağlı yiyeceklerden uzak durmasi lazım et ve tavuk suyu ekstra yağlı olduğu için çorbasına katma canim doktor bana yağlı yemekler verme demişti 
(1,611 puan) tarafından
Kararsız kaldım bende canım üzerindeki yağını sıyırırım diye düşündüm de koymadım şu anlık
(3,927 puan) tarafından
Koyma canim iyileşince verirsin daha iyi.
(1,611 puan) tarafından
Tamamdır canım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 234 göst.
0 oy
8 cevap 346 göst.
21 Mart 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 27 göst.
0 oy
4 cevap 93 göst.