Dua gönülden olunca dua olur zaten. Dil isteyip, kalp olacağına inanmazsa kabulü de zor olur. Öncelikle hayırlı şekilde isteyin, hayırlı değilse bile hayırlı olup nasip olsun ömrünüze.
İki selavat arasında edilmeyen dualar göğe çıkmaz, yerle gök arasında kalır derler. O yüzden önce euzü besleme sonra selavat sonra Rahimsin Rabbim gafursun, affedicisin affetmeyi seversin bizleri de affet deyip duanızı en içten şekilde isteyin ( ben duamı ederken isimlerinin arasında sakladığın o gizli ismin hürmetine nasip et Allahım diye dua edip dua bitince Rabbimim isimlerini okuyorum her gün bu şekilde bütün isimlerini de ezberlemiş oldum ) dua bitince tekrar selavat getirin duayı bitirin.
Bir de şuna inanıyorum, bazen sabah namazını kaçırıyorum o zamanlar dua etmeye utanıyorum, ben huzuruna gitmedim bugün nasıl O'ndan bir şey isteyebilirim diye düşünüyorum, namaz kılmıyorsanız bu isteğinizle namaza da başlayın eminim ki en güzel dönüşü alacaksınız. Düşünsenize komşunuz, sürekli sizden bir şey istiyor ama sizi mutlu etmek için bir şey vermiyor. Namaz da bizim için aslında Rabbimin namazımıza ihtiyacı yok.