+3 oy
240 göst.
Diğer kategorisinde (2,250 puan) tarafından
Bir şeyi can-ı gönülden istediğinizde nasıl dua ediyorsunuz?

Gönülden geçenin olması değil de gönülden geçenin hayırlı olması için nasıl dua edersiniz? 

11 Cevaplar

+3 oy
(4,068 puan) tarafından
Dua gönülden olunca dua olur zaten. Dil isteyip, kalp olacağına inanmazsa kabulü de zor olur. Öncelikle hayırlı şekilde isteyin, hayırlı değilse bile hayırlı olup nasip olsun ömrünüze. 

İki selavat arasında edilmeyen dualar göğe çıkmaz, yerle gök arasında kalır derler. O yüzden önce euzü besleme sonra selavat sonra Rahimsin Rabbim gafursun, affedicisin affetmeyi seversin bizleri de affet deyip duanızı en içten şekilde isteyin ( ben duamı ederken isimlerinin arasında sakladığın o gizli ismin hürmetine nasip et Allahım diye dua edip dua bitince Rabbimim isimlerini okuyorum her gün bu şekilde bütün isimlerini de ezberlemiş oldum ) dua bitince tekrar selavat getirin duayı bitirin. 

Bir de şuna inanıyorum, bazen sabah namazını kaçırıyorum o zamanlar dua etmeye utanıyorum, ben huzuruna gitmedim bugün nasıl O'ndan bir şey isteyebilirim diye düşünüyorum, namaz kılmıyorsanız bu isteğinizle namaza da başlayın eminim ki en güzel dönüşü alacaksınız. Düşünsenize komşunuz, sürekli sizden bir şey istiyor ama sizi mutlu etmek için bir şey vermiyor. Namaz da bizim için aslında Rabbimin namazımıza ihtiyacı yok. 
(2,250 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim, çok güzel detaylar. Yazan ellerine sağlık. Ben hiç detay vermeden hayırlısı neyse o olsun derdim hep. Bu sefer gönlümden gerçekten bu işin olması geçiyor ve nasıl isterim bilemedim :(
(4,068 puan) tarafından
Rabbim en hayırlı en güzel şekilde tez zamanda nasip etsin inşaallah ♥️
(567 puan) tarafından
Çok beğendim yorumunuzu Allah razı olsun
(4,068 puan) tarafından
Rabbim hepimizden razı olsun inşaallah ♥️
-Reklam-
+2 oy
(1,865 puan) tarafından
İnanarak dua ederim. .. Allah ınn bir şeye ol diyorsa olduracağını bilirim çünkü
+1 oy
(13,105 puan) tarafından
Sen gönlündekini hakkımda hayırlı eyle derim. Korunmam gereken bir şey ise daha olduğunu görmedim hep de elhamdülillah olmadı dedim 
+1 oy
(3,135 puan) tarafından
Dilek duaları okurum tespih çekerim önce güzelce boy ve namaz abdesti alırım namaz kılarım arkasından da dua ederim bide bir kaç kişi var etrafımda duasına inanandığım onlarada derim bana şu konunda dua edin diye 
+1 oy
(59 puan) tarafından
İnanarak en hüzünlü olduğun yada içinden biranda dua etmek geldiği anda içtenlikle edersen kabul olur bide her anını dua ile geçir ben markete ekmek almaya giderken bile dua ederim sürekli Allahla konuşurum 
0 oy
(811 puan) tarafından
Teeccüd namazı kıl canım ardından iste isteyebildiğini
(2,250 puan) tarafından
Sırf bu isteğim için kılınca da üzülüyorum. İşim düşmüş de yapıyormuşum gibi :(
(811 puan) tarafından
Biz kuluz yani y.üzsüzüz. Sen yine git huzuruna
0 oy
(9,926 puan) tarafından
Ben Kenzül arş duası okuyorum önce 2 rekat namaz kılıp suremi okurum. Namaz sonrası içten ederim. Rabbim kabul ederse dünyan mutlusu olurum etmezse ve olmazsa hayırlısı değilmiş derim 
(2,250 puan) tarafından
Teşekkür ederim öneri için, yapabilirim
0 oy
(267 puan) tarafından
İsmi Azam duası ile dua ederim. Hamdolsun ne istediysem verdi Rabbimm. 
(4,694 puan) tarafından
Detay verebilir misin
0 oy
(4,912 puan) tarafından
Ben hep gönlümden geçenin olmasını niyet eder ve her ezan okunduğunda Rabbimden isterim. Kuvvetli niyet dua hükmündedir. Israrla onu isterim dilimle olmasa bile içimden geçiririm sureklı.. Şu istediğim ne varsa büyük, küçük, rengine kadar diyeyim Rabbım nasıp etti. Hatta esim der sen isteyip dua edince Rabbım hmn  veriyor :) yeterkı vazgeçilmesin duadan, er ya da geç nasıp oluyor. Yada daha iyisi oluyor. Hakkımızda kolay ve iyi olanı versin Rabbım. Hayırlısıni istemek evliya duasidir. Senden gelen herseye razıyım demektir.. Biz bunun altından kalkabilecek maneviyatta değiliz maalesef . O yüzden hakkımda olanın iyisini ve kolay olanını bana nasip et demek daha doğru olur.. Rabbım gönlündekini nasıp etsin inşallah 
0 oy
(3,186 puan) tarafından

Resulullah efendimize okunan dua, yani salevat kabul olacağı için, kabul olmuş iki dua arasında edilen dualar da, kabul olur. Duaların ve herhangi bir amelin kabul olmasının şartları vardır. Bunlar, kişide iman, ilim, niyet, ihlâs olması ve kul hakkı bulunmamasıdır.

Genelde estağfirullah çekip salavat okuyarak başlarım dualarıma. Duymuştum kabul olur diye, internetten de buldum 
(2,250 puan) tarafından
Ben de estağfurullah ile başlarım çünkü bildiğim bilmediğim bir sürü kusurum vardır. İnsan olduğum için. Ondan sonra dua etmeye yüzüm olur
0 oy
(2,257 puan) tarafından
Ya bilmiyorumda ben sürekli bir Allahla muhabbet içersindeyim konuşurken kabul oluyor genelde zamanı gelince hepsinin. 

İlgili sorular

+4 oy
26 cevap 421 göst.
+1 oy
10 cevap 135 göst.
22 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Derya z05gni (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 290 göst.
0 oy
12 cevap 416 göst.
28 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,416 soru