+1 oy
284 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (811 puan) tarafından
Ben İsviçre Finlandiya veya Norveç

21 Cevaplar

+10 oy
(7,464 puan) tarafından

Adalet olan ülkede desem ......

(811 puan) tarafından
Evet evet evet
(7,936 puan) tarafından
Bak bu çok iyiydi.
(7,464 puan) tarafından
Türkiyemi seviyorum ama yönetim şekli kötü maalesef
-Reklam-
+6 oy
(7,195 puan) tarafından
Ben yaşadığım yerden memnun ve mutluyum:) başka bir yerde yaşayabileceğimi sanmıyorum. Rabb'im bununla sınamasın inşallah. 
(5,171 puan) tarafından
Bende,kendimi ait hissedemem ,boğulurum ben, millet nasıl yurtdışına heves ediyor anlam veremiyorum,herşey maddiyat değil,mutsuz olduktan sonra yabancı memlekette zengin olsam nolur
(7,195 puan) tarafından
Kesinlikle canım. Gezmek için vs gidilebilir ama benim için bu yurttan başka yaşanılacak bir yer yok:)
(881 puan) tarafından
Ay gezmek için eyvallah ama yaşamak dersen aynen katılıyorum düşüncesi bile boğuyor insanı
(2,196 puan) tarafından
Amin. Aynen
+3 oy
(2,258 puan) tarafından
Türkiye'siz kalmak zorunda kalırsam İtalya. Ben güney insanıyım Akdeniz gerek :) 
(792 puan) tarafından
Mükemmel bir seçim. Böyle yurt dışını gezmiş Ülke Ülke gezen insanların ilk tercihleri de İtalya oluyor . Irkçılık yokmuş mesela orada yaşam standartları da yüksekmiş :) ama hırsızlık olayları çok oluyormuş
(2,258 puan) tarafından
Aslında kuzey Avrupa ülkelerine göre biraz daha Türkiyemsi bir ülke ama Türkiye ile ortak bir denizi var ya illa orası cazip geliyor :) Bir de Fatih Sultan Mehmet ömrü olsaymış rahmetlinin sonraki gayesi Roma imiş. O yüzden de İtalya bir cazibedir bende :)
(792 puan) tarafından
Hiç gitmedim o kadar da genel kültüre sahip değilim ama ülkeleri gezen yorum yapan insanların videolarını izlemek çok hoşuma gidiyor umarım benimde bir gün imkanım olursa ben de gezip görürüm :)
+2 oy
(792 puan) tarafından
Valla bilmiyorum gerçekten. Kendi Ülkemi  seviyorum aslında çünkü bizdeki yardımlaşma dayanışma ahlakı bence hiç bir Ülkede bulunmuyor. Kimse kimsenin umrunda değil. Ha bizde de var yok değil ama genel olarak birbirimize bağlı bir Ülke olduğumuzu düşünüyorum . Millet olarak sorunumuz olmadığını düşünüyorum ama ekonomik durumumuz adaletin işleyişi artık insanların psikolojisini bozuyor. Elini sallayan bir o kadar da istediğini yapıyor . Bir gün gelsem mesela seni sebepsiz öldürsem 5 ayar yatarım paranı öder çıkarım. Her şey para olmuş her şey zenginlere güzel . İtibarlı biriysen yatmazsın bile… 

İnsanlar açlıktan intihar ediyorlar çocuklarına bakamıyorlar psikolojiler bozuluyor aile katliamı  oluyor huzur kalmadı ülkede. Değiştirmekte kendi elimizde ama işte maalesef hala aklı başına gelmeyen bir sürü insan var çok yazık . Öyle bir içimi döktüm :S 
+1 oy
(1,292 puan) tarafından
Allah ülkemize zeval vermesin ama Singapur da yaşamak isterdim :))
+1 oy
(2,045 puan) tarafından
Azerbaycan........
+1 oy
(953 puan) tarafından
Türkiye'de kalıp her ülkeyi gezip ülkeme geri dönmek isterdim 
+1 oy
(129,442 puan) tarafından
suan kankam isvicrede tatilde heidi koyune gitti efsana fotilar atiyo ben ulke olarak kanada ve arabistan 
+1 oy
(12,615 puan) tarafından
ben de o tarafları isterim. hem özgür hem gelişmiş miss
+1 oy
(14,612 puan) tarafından

Heidi izliyoruz tam da kızıma dedim oralarda yaşasak diye :)İsveç :)

image

0 oy
(3,989 puan) tarafından
Ülkem güzel ama şartları kötü, eğitimi kötü, adelet desen hak getire. Ama İsviçre'de de olmak isterdim, ben yeşil ağaç çim hastasıyım. Beni yeşil doğaya sal yemek su da istemem. 
0 oy
(262 puan) tarafından
Yaşadığım yerde mutluyum bin şükür. Çalışıyoruz çabalıyoruz rahatça geçiriyoruz 
0 oy
(1,111 puan) tarafından
Türkiyeyi seviyorum fakat sonu son değil maalesef :( o yüzden İskandinav ülkeleri olabilir :) 
0 oy
(712 puan) tarafından
Ille de vatanım ille de vatanım:) eğer olmasaydı Norveç:)
0 oy
(3,843 puan) tarafından
Adalet ve geçim derdi olmayan kadınlara çocuklara ve hayvanlara değer verilen bir ülkede ..
0 oy
(6,240 puan) tarafından
Kendi ülkemi seviyorum ama sadece gerçekten kadın ve çocuklara yapılan eziyet ölümler son bulursa daha değer alacaktır diye düşünüyorum 
0 oy
(1,076 puan) tarafından

Yani bir kaç ay İsveç Norveç kalmak isterim fakat Cânım Türkiye'm çok güzel bülbülü altın kafese koymuşlar illâ vatanım demiş. Hiç bir yer doğup büyüdüğümüz yere benzemez ki. Gezme tatil amacı ile gidilir lâkin tamamiyle Türkiyem'den başka yerde yaşamak istemem. Rabbim de öyle gurbet ile sinamasın.

Birde kronik sinüzitim olduğu için Hatay , Adana , Antep o taraflarda yaşamak isterdim. 
0 oy
(8,010 puan) tarafından
Güney Kore isterdim 
0 oy
(3,137 puan) tarafından
Ülkemi seviyorum ama başka yer olsaydı italya Galler yeni Zelanda'da yada katar da yaşamak isterdim
(1,329 puan) tarafından
Yeni Zelanda çok güzel evet herşey var ülkede ilk gideceğim yer hobbitlerin evi olurdu herhalde
(3,137 puan) tarafından
Ülke hem çok güzel hemde maddi sıkıntı çeken yok herkes refah içinde yaşiyor
0 oy
(1,329 puan) tarafından
Ben Yeni Zelandada yaşamak isterdim ülkemden de Karadenizde yaşamak istiyorum keşke oraya gitsek

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 382 göst.
25 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Melisa2000 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 242 göst.
0 oy
12 cevap 310 göst.
7 Mart 2021 Diğer kategorisinde Defne21defo (800 puan) tarafından soruldu

408,434 soru

12,271,324 cevap

37,599 kullanıcı