+1 oy
156 göst.
Diğer kategorisinde (3,339 puan) tarafından
Sadece benimki böyle diye düşünüyorum artık ya 3 4 çocuk bakanlara özeniyorum ben bir taneyle zor uğraşıyorum ya 

mesela süpürgeyi açıyorum arkamdan ağlayarak koşup geliyor kapat diye, dil döküyorum kızmak istemiyorum beraber yapalım diyorum hemen bitiyor diyorum yok yok, en sonda bağırıyorum gidip oturuyor ağlıyor o ara süpürüyorum.

Oyuncaklarla tek oynamak istemiyor hep paçamda mız mız, yemek yedirmesi ayrı dert uyumatmasi ayrı.

Canı sıkılınca babaabesine ağlıyor , yemek yapmam bile zar zor onu da dahil ediyorum cok çabuk sıkılıyor.

Ya sizinkiler de böyle mi allah askina etrafimdaki çocuklar hiç böyle değil, biz mi çok şımarttik acaba 3 yaşında olmak üzere bu arada 

10 Cevaplar

0 oy
(2,206 puan) tarafından
Tam 3 yaşında bizimki de, bu konularda olmasa da o da zorluyor zaman zaman bizi. 1-2 aydır asabiyet var mesela. Eskiden bu kadar sinirli değildi. Kendince kızıyor, bizi odasından çıkarıyor yalnız kalmak istiyorum diye. (5 dakika sonra da hiçbir şey olmamış gibi oyununa devam ediyor) İstediği olmayınca tartışıyor çatır çatır sanki mahalle kavgasında :/ Yemek seçer oldu 2-3 haftadır. Güç bela yiyor bazen. Bebekken löp löp yediği şeyleri şimdi ıy berbat çok sağlıksız diye itiyor.

Sizdeki durum sanki çocuğun her dediği yapılmış ve bağımsız kalması için fırsat verilmemiş gibi görünüyor. Her ağladığında kucağa alınmış, her isteğine onun gönlüne göre yanıt verilmiş gibi. 
(2,257 puan) tarafından
Bu benim kızım ya.. Valla..
(2,206 puan) tarafından
Napcaz biz bu 3 yaş terörünü :D
(2,257 puan) tarafından
Geçecektir herhal :D
(3,339 puan) tarafından
Evet malesef dediğiniz doğru her istediği değil de her ağlamasına yanıt verdik sakinleştirdik şimdi böyle oldu bunlar sadece birkaç örnek
-Reklam-
0 oy
(630 puan) tarafından
Benim kızımla aynı yaştalar. Onunda tutturduğu, sebepsiz ağlamaları oluyor. Kardeşi olmadan önce bütün işi bırakır tüm gün beraber oynardık. İşimi de akşam o uyuduktan sonra. Kardeşi olduktan sonra yine gündüz az çok bir şeyler yapabiliyorum ama nasıl yapıyorum. Yarım saatlik iş 2 saate bitiyor. Ya bana sarıyor, ya kardeşine. Bazen de çok iyi geçiyor. Bizimkinin biraz uykusuyla da alakalı. Sabahları vê öğlenleri iyi uyuyunca daha keyifli oluyor. Uykusuz olunca oradan oraya... Havalar soğuduğundan berî dışarı çok sık çıkmıyoruz önceki gibi, ama gerçekten kardeşi ile bir tık rahat geçiyor. Tek çocuk olunca biraz daha fazla sıkılmaları normal. 
(3,339 puan) tarafından
Of bilmiyorum ya ben sanki 2 taneye yetemem gibi hissediyorum bizimki bide gündüz uykusunu birakali 1 yildan fazla oluyor tüm gün tepemde
(630 puan) tarafından
İki çocuğun güzel yanları var ama çok kolay diyemem. Ama öğlen uykusunu bırakması kötü olmuş. Benim kızım da çoğu kez uyumuyor ama ben yine de her gün yaklaşık aynı saatlerde yatağına koyuyorum. En azından kendi de biraz dinlenmiş oluyor, ben de aynı şekilde.
0 oy
(38 puan) tarafından
Canm nerdeyse aynı durumdayız diyebilirim hani ev süpürmeme veya yemek yapmama karışmaz ama her şeye ağlar ve kendi kendine oyun oynamaz şu an 4 yaşına girmek üzere ara ara 40 yılda bir canı isterse oynar bide ağlamaları birazda olsa dindi onunda sebebi artik ağlayarak istediği şeyleri yapmıyorum sınır koydum ağlamadan işte yapıyım diyorum hala ağlıyor ama eskisi kadar değil 
(3,339 puan) tarafından
Bende artik sınır koyuyorum çünkü iyice şımardı
0 oy
(3,172 puan) tarafından

Benzer sorunlar yaşıyoruz. Bi kaç gündür fazla sinirli. Dün akşam kaos çıktı ben de adet olacaktım zaten üst üste geldi. O uyudu ben yumurtalıklarımı aldıracağım diye ağlıyordum ama geçti şükür :) Sanırım her yaşta her şey güzel gitse bile böyle şeyler yaşayabileceğimizi kabullenip sakin kalmayı öğrenmeliyiz. Sakin kalınmazsa inat artıyor

(3,339 puan) tarafından
Haklısın ama bazen çok zorluyorlar ya sanki eskiden cocuklar da böyle değildi
0 oy
(26 puan) tarafından
Az önce bende buna benzer post açtım sadece benimki böyle zannediyordum ama değilmiş bizde sürekli ağlama hâli istediği olmayınca vuruyor birde benimki sonra özür diliyor ama yapıyor yani 
(3,339 puan) tarafından
Bizimde vurmaya çalıştı ama ben kesin bir dil ile olmaz dedim kesti çok şükür yere atma kaldı bakalım ne zaman geçeçk
0 oy
tarafından
3.5 yaşında aynı öyle durum. İnat yani yapma dediğimi yapacak ağlayacak saldıracak
(3,339 puan) tarafından
Evet maalesef ya bebeklikten de daha zormuş bu durumlar şu an kafam zonkluyor tüm gün sinir ile geçti ama sabır sabır
tarafından
Evet gerçekten de daha zor. Bı de hamileyim dogurunca napicam bilmiyorum
0 oy
(2,620 puan) tarafından
Bundan bi tanede bizde var. Herşeye karışır herşeye ağlar. Namaz kılıyorum kılma diye ağlıyor namazın ortasında eteğimi çekiyor çıkar şunu beğenmedim diyo. Tek başına asla oyun oynamıyor beraber oynayalım diyor oynayınca da bir dakka Sonra kalkıp gidiyor. Ev işi yemek yapmak hak getire zaten sürekli bacağıma yapışıyor bende yapacam diye. Tezgaha çıkınca da üstü başı bütün mutfak batıyor. Sabır diyorum derin nefes alıyorum ama günde 50 kere kriz yaşayınca benimde sabrım taşıyor bağırıyorum. 
(670 puan) tarafından
Birde kardeşi doğacak yetememekten korkuyorum
(2,620 puan) tarafından
Ben tövbe ettim kardes mardes istemiyorum. Tek başına büyüsün. Bi çocuğu daha kaldıracak psikoloji yok bende
(670 puan) tarafından
Bende tövbeliydim baktım atanamıyorum en azından kardeşi olsun dedim ama sanki yetememe korkusu sarmış içimi
(2,620 puan) tarafından
Hamile misin daha
(670 puan) tarafından
Evet 7 aylık olduk
0 oy
(5,318 puan) tarafından
Herseye agliyoruz bizde  cocuk gorunce cildiriyoruz oynamak istiyor ama bogusmali oyunlar falan oyuncak paylasmak istemiyor ne yapcam bende bilmiyorum hava soguk diye kac haftadir parka cikmiyoruz hep buyuklerde sıkılıyorlar haliyle
(3,339 puan) tarafından
Yani onları da anlıyorum evin içinde sıkıcı ki ben soğukta olsa 1 saat kadar cıkartmaya çalışıyorum ama bukadar da olmaz ya olur olmadık yerde ağlıyor boş şeyler için
0 oy
(14,128 puan) tarafından
Boyle seyleri yok ama inanilmaz.inat sinirli ve eli.masali ne konussam.dinlemiyor umarim.durulur
(3,339 puan) tarafından
Benimki normalde çok akıllı sakin ama bazı anlar oluyor kendi çocuğumu tanıyamıyorum
(14,128 puan) tarafından
Simdikilerin hepsi cok akilli masallah laflarina yetisemiyoruz:) ama buara iste eli masali benimkide donemseldir insallah
0 oy
(11,372 puan) tarafından
O bahsettiğinden iki tane var bende allahım ben temizlik yapmayayım benden önce giderler ne süpürmeme ne silmeme izin veriyolar kuru vileda veriyom yok ıslatcaklar illa
(3,339 puan) tarafından
Ben ona da razıyım veriyim diyorum yok bırak gel yanımda otur diyor hadi vileda falan tamam bırakabilirim ama süpürmeden olmaz yani hem hijyen acısından hemde ben rahatsız oluyorum

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 137 göst.
26 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Sessiz1_i (1,127 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 182 göst.
0 oy
16 cevap 288 göst.

408,355 soru

12,268,299 cevap

37,528 kullanıcı

Kategoriler