+1 oy
100 göst.
Diğer kategorisinde (338 puan) tarafından
Gebelim boyunca şeker sıkıntı çeken dogumu gerceklesenler yazarmisiniz lutfen

8 Cevaplar

0 oy
(642 puan) tarafından
Kızıma (ilk çocuğum) hamileyken son 3 ay kala şekerim vardı. Diyetle kontrol altına girdiği için iğne kullanmadım. Başta suyum fazlaydı sonra normale döndü. Doğumum 40+4 de normal oldu. Bebek vê bendê gayet iyiydik. Doğumdan 2-3 ay sonra tekrar şekerime bakıldı. Bir sıkıntı çıkmadı.

İkinci çocuğumda hiç gebelik şekerim çıkmadı ama. 
(338 puan) tarafından
Sizinki gebelik şekeri demek canım bnm 3 aylık sınırda çıktı takibe alındım şimdi dahiliyeye yinlendirildim ama duymadığım kalmadi şuan 8 haftalık karnında şeker yakar olur ölü doğum olur kafayı yedim oldum
(642 puan) tarafından
Gebelik şekeriniz var diye mi bu ihtimalleri söylediler?
önce (338 puan) tarafından
Yok ben şeker hastası olarak hamile kalmışım gebelik başından öğrendim
-Reklam-
0 oy
(10,302 puan) tarafından
Gebelik şekerim vardi 4 5 ay insülin kullandım. Sezeryan doğum yaptım doktorun verdiği tarihten 1 hafta önce suyum geldi o şekilde 38 de doğum yaptım. Sekerdne dolayı diyet yaptığım için bebek küçük kalmıştı o yüzden doktor anne karnında kalabildiği kadar kalsın diyip 39+4 e gün vermişti 
0 oy
(4,354 puan) tarafından
Endokrinoloji doktorum uc gun olcum yaptırdı seker olcum cihazi aldik. Diyetisyene gerek yok kendin halledebilirsin dedi. Pirinc vasmati ekmek cavdar aburcubur her zaman degil bol su vs oyle boyle atlattik. Acikinca salatalik yerdim bol bol. Yine haftada bir cips yerdim. Bebegimin kilosu da iyiydi benim icin de dikkat etmek iyi oldu sadece iki bucuk kilo aldim :) ben sezaryenle dogum yaptim 38+3te
(338 puan) tarafından
Çok sevindim ins bende i günleri göreyim ve benm gibi olan herkes görsün ins çok stresteyim
0 oy
(748 puan) tarafından
Bende de ilk gebelikte şeker yoktu ikinci gebelikte şeker çıktı ayaklarım falan sisiyordu çok sıcak basıyordu onun dışında diyet yaptım doktorum istedi sıkıntı olmadı çok şükür 
(338 puan) tarafından
Beni dahiliyeye yönlendirdi şimdi 3 aylık 6. Çıktı oda sinirmia Galiba
(748 puan) tarafından
Benim 160 dı doktor çok yüksek demişti bilmiyorum o kadar canım ama dikkat et hamur işlerinden tatlılardan uzak dur pirinç makarna yeme
0 oy
(1,005 puan) tarafından
Gebe kalmadan önce şekerim vardı insülin kullaniodum gebelik boyunca  da sürekli ölçtüm elimden geldiğince dikkat etmeye çalıştım sıkıntı olmadı çok şükür sezeryanla doğum yaptım 38+4 de 
(338 puan) tarafından
Rabbim ömür versin ins darısı basimiza
(1,005 puan) tarafından
Stres yapma canım paketli gıdalardan uzak dur bide hamur işlerinde dikkat et meyvelerden sonra yoğurt tüket güzel geçer inşallah güzel düşün güzel olsun saolsin canım
0 oy
(318 puan) tarafından
İki gebeliğimde de şekerim vardı diyetisyene yönlendirildim ona rağmen şekerim yüksekti ilk gebeliğimde 35+3 sancım tuttu hastaneye gittik açılman var dediler santimini hatırlayamıyorum şekerim yüksek diye tehlikeye girmemi istemediler 13 saat suni sancı aldım açılma ilerlemedi en son doktor şeker bebeğe vurmuş olabilir risk almayalım sezeryana alalım dendi kabul ettim doktorun dediği çıktı bebek şekerden şişmişti doğum sonrası 2 gün hastanede kaldım her ihtimale karşı ama doğumdan hemen sonra şekerim normale inmişti bebeğim 13 gün küvezde kaldı şekeri normale indi ikinci gebeliğimde dahiliyeye yönlendirildim insulin kullandım gününde sıkıntısız doğdu. Korkutmak değil amacım yengeminde gebelik şekeri vardı 9 aylık bebeğini ölü doğurmak zorunda kaldı dikkat edin şeker diyip geçmemek gerekir doktorunuzu harfiyen dinleyip dediklerini uygulayın
(338 puan) tarafından
İşte banada dediler ya şeker bebegi yakar yada ölü doğar yada doğum sonu ölür diye valla kafayı yedim oldum inanki Allah esirgesin inşallah
(318 puan) tarafından
Stres yapma canım sadece herşeyin riskinin bilincinde ol takip altında olursan sıkıntısız atlatırsın süreci yengem zamanında şeker yüklemesi yaptırmadı ölü doğum raporunda çıktı ben yaptırdım iki bebeğim çok şükür yanımda biri 3 yaşına basacak 1 ay sonra diğeri 11 aylık sende sağlıkla alırsın kucağına inşallah
0 oy
(2,515 puan) tarafından
Şeker bebeği yakar diyenler hangi cahil cühela kesim acaba. Bende de gebelik şekeri vardı dikkat ettim yediğime ictigime sana diyet listesi verecekler omu uygula inşallah hoc bir problem yaşamazsın. Takma sen kafanı kimseye. Gebelik şekeri ile doğum yapan milyonlarca anne var.
0 oy
tarafından
Gebelik şekeri çıktı bende de, 7 aylıkken falan fark ettik, o ara suyum bı tık fazlaydı. Kontrollü gitmeye çalıştım elimden geldiği kadar, standart şeker takibi yapıldı, 38+3te normal doğum yaptım 27 gün önce. Kan şekerim sınırda usa sınırın bi tık altıyla üstü arasında gidip geliyo normale dönemedi henüz. (Yada belki döndü ama ben düzenli ölçüm yapmadığım için farkında değilim bilmiyorum)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 97 göst.
7 Ekim 2024 Diğer kategorisinde _GuRbET_ (14,128 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 35 göst.
22 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cansuklns (499 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 98 göst.
0 oy
2 cevap 54 göst.

408,405 soru

12,270,222 cevap

37,573 kullanıcı

Kategoriler

...