+1 oy
540 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (259 puan) tarafından
Kızlar eşim bir hafta önce abisine ruhsatsiz silahla arabasına ates etti şimdi cezaevinde abisi şikayeti çekmem diyor 28 gün sonra mahkemesi var şikayet geri çekilmezsin bile eşim çıkabilir mi lütfen yardımcı olun avukat hakim eşi olan da sorabilir mi iki bebeğimle yalnız kaldık gurbette çok kötüyüm iki gün önce görüşmesi vardı gitti perişan haldeydi çok pişman ama abisi yine çekmem diyor kaç ay yatar sizce ilk mahkemede çıkabilir mi

13 Cevaplar

+7 oy
(4,374 puan) tarafından
Yanlış anlama da bugün arabaya sıkan yarın başkasına sıkar cezasını çeksin aklı başına gelir geçmiş olsun 
(259 puan) tarafından
Eşim haksız biliyorum ama çok pişman çocuklarım perişan hep baba diye agliyorlar
-Reklam-
+2 oy
(13,071 puan) tarafından
Abisinin arabasına sıkacak kadar ne yaşandı acaba canına kastetmiş çekmemekte haksız değil sanki. Ceza alır muhakkak diye düşünüyorum inşallah paraya dönebilecek ya da şartlı bırakılacak bir durum olur bu inşallah kısmını da sadece sen ve bebeklerin için söylüyorum 
(259 puan) tarafından
Eşim çok haksız biliyorum ama çok pişman ilk mahkemede çıkma ihtimali olur mu
(13,071 puan) tarafından
Dediğim gibi canım daha önce sabıkası var mı olayın gidişatı vs bir sürü şey etkiler. Salınsa tekrar olur mu bu durum o kısım da var mahkeme bunları değerlendirir silah da ruhsatsız diyorsun üst üste birkaç suç ruhsatsız silah,mala zarar verme,cana kastetme gibi.
(259 puan) tarafından
Sabıkası filan yok peki abisi şikayeti geri çekse hemen çıkar mi
(13,071 puan) tarafından
Dava kamuya düşer muhtemelen, devam eder. En ufak yanlışında da kesinleşmiş ceza olarak yatar.
(259 puan) tarafından
Yaa aman çıksın da kendisi de pişman artık en ufak bir kötülüğünden olmaz
+1 oy
(259 puan) tarafından
Buna benzer durumu yasiyan oldu mu kav ilerde kaldı yazabilir misiniz:(
tarafından
Bir mahkeme daha varmış ikiside birbirine denk düşerse olursa bu durum 4.4 oluyor
Artıkça eza oranlarıxa arttı ve esin hem ruhsatsız hemde öldürme niteligiyle olduğu için çokta kurtulabilecegini sanmıyorum,diyelim çekti şikayeti bu dava kamuya döner yine ceza alır skinti.
(259 puan) tarafından
Yani hapis cezası mi
+1 oy
(360 puan) tarafından
Sanmıyorum çıkmaz benim kuzen yeni çıktı 1 ay yattı mahkemesi vardı avukat tut sende
(259 puan) tarafından
Sadece 1 ay mi yattı bide avukatı var 1 aya çıkar demiş şikayeti çekmese bile olur mu ki boyke
+1 oy
(634 puan) tarafından
e hadi olseydi abisi o zaman ne olacakti abi hakli ben olsam ben de cekmem de ben senin icin de endiselendim yani abisene sıkan sana cani sıkılsa sana da sıkar allah korusun ama yine de allah cocuklarinizin yuzune baksin hayirlisi neyse o olsun
+1 oy
(16 puan) tarafından
İyi bir ceza avukatı tutarsanız tutuksuz yargılanabilir. Adalet mezunuyum  bu gibi duruşmalara girdim, tutuksuz yargılayanlar gördüm daha kötü olaylarda.
(259 puan) tarafından
Peki abisi şikayeti çekmese bile mi avukatı var tuttuk
önce (16 puan) tarafından
En son girdiğim mahkemede hocam, kahveyi basıp 3 kardeşi birden yaralayan bir adamı tutuksuz yargılandırdı.  Fakat tabi burada suçu neden işledi, hangi şartlar altında hepsi önemli.
+1 oy
(1,290 puan) tarafından
Şahsi algılamayın lütfen ama malesef hayır yatmaz. Mahkemede de çok pişmanım 2 çocuğum var derse iyi halden cikar. Bence çıkmaması gerekir silah bulup arabaya sıkan yarın birinin kafasına da sıkar ama malesef 50 suç kaydı olan adam sokakta gezebiliyor.  
+1 oy
(1,087 puan) tarafından
Kasten öldürmeye teşebbüsten 9 ile 15 yıl arası cezası var diye biliyorum. Fakat mahkemedeki hal ve hareketi olaydaki haklılık ve haksızlık derecesi gibi şeyler göz önüne alınarak karar verilir. Çevrede denetimli serbestlik ile çıkan çok kişi görüyoruz. 

Ayrıca geçmiş olsun ama eşinin yaptığı hiç doğru değil ve abisini öldürebilirdi. Yarın öbür gün seninle tersleşse sana da aynısını yapabilir ve meyilli. O yüzden git sosyal hizmetlere " kocam cezaevinde çocuklarım için yardım başvurusunda bulunmak istiyorum " de.

Benimde babam cezaevinde, üzülmüyorum. Çünkü hepimiz yaptığımız hataların bedelini ödüyoruz. 
0 oy
(51,294 puan) tarafından
Allah kurtarsin da o sinirle abisine de sıkabilirdi sorunun cevabını bilmiyorum
0 oy
(5,113 puan) tarafından
En fazla 1 ay yatar cikar cnm 
(259 puan) tarafından
Ya çok mutlu oldum ama sizde bu durumu yasiyan oldu mu nasıl anladin
(5,113 puan) tarafından
Komşumuzun oglu birini bıçakladi çıktı
0 oy
önce (96 puan) tarafından
Hiç sanmıyorum çıkacağıni Ama 9 ile 15 yıl Yaralama cezası vardır İnşallah umarım tez zamanda Çıkar evlatlarını kavuşur keşke yapmasaydi Ama abiside haklı bende olsam çekmem abisine yaptığı yarın öbür gün başkasına yapar ilk mahkemeye çıkar mahkeme kararı ile netleşir İyi bı sağlam  avukat tutmaniz gerekiyo
0 oy
önce (3,209 puan) tarafından
Çıkmaz canım nasıl ciksin 

Bi de abisi sikayetciymis 

Kasten suç sayılıyor, abisi arabadaysa kasten adam öldürmeye tesebbuse de girer

Çok iyi bi avukat bulmanız lazım 

Mahkemeyi ertelerler ama tutuklu yargılanır büyük ihtimal 
0 oy
önce (3,209 puan) tarafından
Ne yapın ne edin davayı geri cektirin 

Çekerse çıkar sadece kamu davası devam eder para cezası gelir ona da

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 760 göst.
16 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Emine19 (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,653 göst.
4 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde umutsinem1102 (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 95 göst.
0 oy
5 cevap 259 göst.
9 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Asmnnn (121 puan) tarafından soruldu

408,188 soru

12,260,055 cevap

37,339 kullanıcı

...