+1 oy
242 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (620 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar 1 kızım var 3 yaşına girecek bide hamileyim 19 haftalık 2 görümcem var birinden yardım beklemiyorum onunda kendjne gore çocukları işi var ama diğeri bekar bize biraz uzak evi ablasina gelir mesela geldi 1 hafta kaldı gitti  hiç sormazlar beni yigenlerini yardıma ihtiyacin var mı yok mu demezler adam akıllı aramazlar ama lafa gelince ilk kizimin doğumunda kaynanam gilde kaldım biz baktık biz ettik derler. Mecburlar mi gelip gitmeye değil ama insan bi sorar bı işin gücün var mı evim büyük mesela sonuçta burda da bi yigenlerin var. Ama bebek doğunca kucaklarından indirmezler ilgili hala babanne olarak gozukurler. Annem çalışıyor kardesimde çalışıyor onlardan bişey beklemiyorum aslında kimseden bişey beklemiyorum ama böyle bi düşünceye kapıldım umarım demek istediğim şeyi anlatabilmisimdir:(

12 Cevaplar

0 oy
(2,330 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Umma ki küsmeyesin, kimseden beklentin olmasın yoksa her mânâ da üzülürsün canım
-Reklam-
+1 oy
(18,384 puan) tarafından
Hamilelik çok doğal bir süreç düşük tehliken vs yoksa sana destek olmak için ekstra bir şey yapmalarının gerekmediğini düşünüyorum bence ( kendi açımdan normal değil) çünkü öyle bir samimiyetimiz yok yani bugüne kadar birbirimizi düşünmemiz olmadı o yüzden gelmeseler de beklemem. 
0 oy
(1,638 puan) tarafından
Çok haklısın aramazlar sormazlar ama yeri geldiğinde en çok onlar düşünür sever olurlar ben bunu fark ettiğim ilk gün mesafemi koydum asla aramam sormam kızım 15 aylık oldu mesela kimseden şuan destek almadan tek başıma bakıyorum 
(620 puan) tarafından
İlk kızımda sadece doğumda baktılar sonra taşındılar kaynanam gil gittiler. Sonrasında kaynanam geldi hep kızının yanına ben tek başıma çocukla kaldım tecrübesizlik oldu illaki kızinda saatlerce orda otururdu banada gelip bı kahve içer bi kızımın eline 100-200 TL harçlık verir giderdi şimdide üzülüyorum inan hiç doguma gelmelerini bile  istemiyorum
(1,638 puan) tarafından
O zaman eşinle konuş şahsen ben ikinci bir çocuk olursa doğum da dahil olmak üzere ilk 40 gün evimde istemiyorum hemde hiçbir şekilde eşime de söyledim sen ister yok de ister gelicek ler de ben çocuğu göstermedikten sonra el gibi oturup gitmişler hiç umrumda mı dedim bazen kötü olmak çok iyi oluyor iyi olduğumuzda kimse madalya takmıyor sonuçta
0 oy
(937 puan) tarafından
Eşimin ailesiyle çok şükür iyiyiz ama işim var yardıma gelsin düşüncesinde hiç olmadım. Sadece kaynanamdan arada, zoraki durumlarda çocuklarıma bakmasını beklerim, o da bir kaç saat. 
0 oy
(1,035 puan) tarafından
Yani İlginç ki kendi ailenden beklemiyorsun ama eşinin ailesinden bekliyorsun. Çok bencilce değil mi ? Sevgi ayrıdır yardım ayrıdır birbiri ile karıştırmayın. Cevaba gelecek olursak ne maddi nede manevi kimseden beklentim yok. Yapmazlarsa darılmam gücenmem. Varsa param paşa paşa temizlikçimi tutarım yoksa tabiri caizse essek gibi temizlerim evimi ☺️☺️
(620 puan) tarafından
İlk gebeligimde düşük tehlikem vardı herşeyimi ailem annem kardeşim yaptı sonra da doğumda en çok onlar sahiplendi bebeğimi annemin kucağına bile vermiyordu kaynanam. Şimdi de ailene diyorum hep siz değil onlarda yapsın diyorum ama yapmıyorlar destek istemedim dusunmelerini bekliyorum
0 oy
(2,784 puan) tarafından
Beni kendi ailem aramasa sormasa da dert etmem. Sonuçta onlara güvenerek çocuk getirmiyorum dünyaya. Ayrıca insanların aramasını beklemek de doğru değil. Şıh değil kimse ne bilsinler destek ihtiyacı olduğunu. Bilip destek olmamayı da tercih edebilir insanlar. Onların desteğini planlayarak ebevyen olmadık sonuçta. 
0 oy
(51,802 puan) tarafından
insan bekliyor sorsa belki kabul etmezsin ama onemsenmek istiyor
0 oy
(1,571 puan) tarafından
Yani evet arasalar sorsalar gelseler iyi olur rezalet bir hamilelik geçirdim resmen sefil haldeydim kaynanam üst katimda oturuyor 1 kere yemek gonderdigini ya da sorduğunu bilmem sadece 1 kez canım gözleme çekti hiç bulalım yapalım bile demedi ama ben çok da kızmadım çünkü bana ben sana bakarım ne istersen yaparım arar sorarım demedi ben de onlara güvenerek hamile kalmadım o yüzden ben kızmamaniz gerektiğini düşünüyorum. Dogum yaptım eşimle ben vardık kimse bana bakmadı ihtiyaç da duymadım kimse de yaptık baktık ettik diyemez. 
(620 puan) tarafından
Doğru valla haklısın canım
0 oy
(2,668 puan) tarafından
Kimseye minnet etmeden hamile halimle koca evi temizledim hamileliğim boyunca sonra 2 halımı sildim ertesi günü suyum geldi doğuma gittim doğurdum geldim lohusa felan demedim son hız devam ettim işlerime. Riskinn VS yoksa kimseden bişey bekleme derim 
(620 puan) tarafından
Çok haklısın canım ilk gebeligimde düşük tehlikem vardı yine aynıydi gerci
0 oy
(3,608 puan) tarafından
Koca tarafından bir şey beklemek normal tabikide ama bunları hiç dert edip kendini üzme gebeliğim de 5 gün hastanede  yattım koca tarafından kimse ziyaret etmedi görümcenin biri hergün hastanenin önünden geçti uğramadı doğum yaptım yine aynı bebek 12 günlük olunca eve 15 dk uğrayıp gittiler aramızda çok iyi olduğu halde bide bunu yaptılar ben o zaman anladım ne varsa kendi ailende var gerisi boş artık yüz bile vermiyorum merhaba diyip geçiyorum sende öğle yap hayat gereksiz insanları düşünüp üzülmek kadar uzun değil
(620 puan) tarafından
Çok haklısın canım
0 oy
(477 puan) tarafından
Gebeliğin güzel gidiyorsa hiç yardım bekleme lafını yaparlar doğum yapican zaman da annen yada kardeşin izin alsınlar senin yanında olması için 
(620 puan) tarafından
Çok şükür iyi şimdilik ilk gebeligimde düşük tehlikem vardı yine aynıydi gerci
0 oy
(20,073 puan) tarafından
Kimseden bişey beklemiyorum deyip çok şey bekliyorsun aslında. 
(620 puan) tarafından
Hiç dusunmemistim bu yönden

İlgili sorular

+1 oy
54 cevap 1,306 göst.
0 oy
5 cevap 250 göst.
0 oy
5 cevap 90 göst.
5 Kasım 2024 Diğer kategorisinde eylul_ (1,858 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 118 göst.