+3 oy
198 göst.
Diğer kategorisinde (189 puan) tarafından
Arkadaşlar biriyle bı komsuyla dışarda bı insan görünce ya da en basit eşimle konuşurken konuşamıyorum kelimeyi yanlış söylüyorum karıştırıyorum anlamıyorum niye

6 Cevaplar

+5 oy
(4,228 puan) tarafından
Kitap okumanı ve kuran okumanı tavsiye ederim sana. Her türlü hızlanırsınn ve kontrol edebilirsin kendini. 
(37 puan) tarafından
Bende öyle konuşamıyorum kelime dağarcığım çok zayıfladı farkındayım ne yapmam gerekiyor
(4,228 puan) tarafından
Canım kesinlikle kitap okumalısın. Bulduğun yazıyı oku özellikle imkanın olursa sesli oku. Anlamını bilmediğin kelimeler için anlamına bak sonra devam. Aynenın karşısına geç konuş kendinle kime ne demek istiyorsan özenle anlat kendini  karşındaymış gibi :)...Bu kelime dağarcığına iyi gelir.
Hafıza kuvvetlendirmek için de kuran çok etkili  . Normal yazı sistemine ters mantıkta olduğu için  beynin farklı bölgelerinin çalışmasını tetikliyor.
Mesela sağ elini çok kullanıyorsan sol elini zorla. Sağ ayakla daha çok aktifsen solu zorla gibi gibi....
(37 puan) tarafından
Tşk ederim canım okumaya çalışacağım
-Reklam-
+2 oy
(3,927 puan) tarafından
Kitap oku içinden değil sesli oku, tekerleme çalış. Belediyelerin kursları oluyor canim diksiyon dersi varsa gitmeni tavsiye ederim çok yararlı oluyor 
(189 puan) tarafından
Kitabı sesli okuduğumda anlayamıyorum
(3,927 puan) tarafından
Anladım, o zaman tekerlemeyi sesli oku kolaydan başla zora dogru git, bir gazete alıp onu sesli oku ve birileri ile konuşurken utanma rahat ol kendini sıkarsan heyecan yaparsın
+1 oy
(4,746 puan) tarafından
Arkadaşlar söylemiş zaten kitap okumak kitap okumak kitap okumak tek çözümü bu ve bunu ayna karşısında sesli bir şekilde okumak 
+1 oy
(179 puan) tarafından

Yazıların aksine kitap okumak çok güzel ama normal hayatınızda konuşmanizda herhangi bisey yoksa ama karşıdan biriyle konuşurken diliniz sursuyosa  yaptığınız heyecandan.

Konuşurken acele etmeyin kendinizi dizginleyin düşünerek konuşun ve unutmayın karşıdaki insanın sizden bi üstünlüğü yoktur 
(189 puan) tarafından
Evet dizginlemeye çalışıyorum ama bir türlü iki lafı bir araya getiremiyirum
+1 oy
(4,250 puan) tarafından
Sosyal anksiyeteniz olabilir, genelde terapi onerirler. 
(189 puan) tarafından
Belkide
+1 oy
(9,916 puan) tarafından
Bende heyecan yapıyorum ama konuşmada değil parmaklarim titriyo. Konuşmam çok akıcı ve düzgündür hata oğlumun dil terapisti diksiyonun çok iyi demişti 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 45 göst.
+1 oy
5 cevap 146 göst.
0 oy
1 cevap 16 göst.

408,336 soru

12,267,613 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...