0 oy
160 göst.
Diğer kategorisinde (2,151 puan) tarafından

Kendimiz mi çekebiliriz mesela 10 sene sonra yada çocuğumuz mu çekebilir nasıl oluyor bilmiyorum 

Bide avantajlı mi sizce 
Hangi fon yaptınız 

5 Cevaplar

0 oy
(4,748 puan) tarafından
Kredi çekerken hem kendime hem oğluma yapmıştım çok detayını bilmiyorum açıkçası ben birikim olsun diye düşünerek yaptırdım güne girmiş gibi düşünüyorum ben :) 10 yıldan önce çekersen devlet katkısını alamıyorsunuz diye biliyorum 
(2,151 puan) tarafından
Çocuğum adına yaptığım zaman ben cekebilirim değil mi
(4,748 puan) tarafından
Tabi ki
-Reklam-
0 oy
(436 puan) tarafından
Bende merak ediyorum burda bekleyim
(2,151 puan) tarafından
Ne düşündün cnm varmi fikrin
0 oy
(3,068 puan) tarafından
Bende düşündüm ama o biriken para 10 sene sonra hiç değeri olcak canım 
(2,151 puan) tarafından
Bi fon olarak alıyormuşsun cnm altta biri yazmış mesela altın olarak degerleniyormus parasi altin ne kadar artarsa onunda artiyormus
0 oy
(1,276 puan) tarafından
Bız çocuğumuza altın hesabı olarak bırıkım hesabı actırdık daha doğrusu banka kartı çıkartırken esıme söylemiş calısan bende kabul ettım bu sene 600 TL'den başlattık yılbaşından sonra artacak mesela her ay 600 pra atıyorsun 10 sene sonra mesela 650 bin mı var ona göre altın artısına göre bizim paramız degerlenıyo altın yükseldikçe o para da yükseliyor ben çocuğum ıcım ıstedım yarın bır gün ölürüm kalırım çocuğum kimseye muhtaç olmasın dıye ıstedım ben
(14,745 puan) tarafından
Hangi banka canım
(1,276 puan) tarafından
İş bankası
(2,151 puan) tarafından
Ya ne varsa anada var bizimde babamız sadece biyolojik lafta var.
Ya işe başladım zar zor yetisiyorum dedim yarin bi gun okula basliyacak hiç yararı olmaz bişey yapaym ama ne
İnternetten de açılıyor ya acaba orda da altin kısmı çıkar mi
(1,276 puan) tarafından
Çıkar canım ben banka hesabından da kontrol ettım  açılmış mı diye açılıyor sen para olarak yatırıyorsun o altına dönüşüyor altın arttıkca o da artıyor ve mesela bız eşimin hesabından actık ama eşim ben olmadan o parayı hıc bır sekılde cekemıyor
0 oy
(12,539 puan) tarafından
Şöyle canım bizim var ben sana anlatayım. Bizim biri benim adıma biri oğlumun. Ama keşke oğlum adına olanıda eşime yapsaydık diyorum. Çünkü beste 10 sene sonra emekli olabiliyorsun ama 56 yaşından önce alırsan parayı bi kısmı kesiliyor. Bizimki dolar Euro altın endeksli aynı zamanda. Hem devlet katkısı alıyoruz hemde dolar Euro altın arttıkca ordan da artış oluyor. 
(2,151 puan) tarafından
Ya zaten bin atmayi düşünüyordum ama onu ben kendim biriktiririm düşüncesiyle yapmadım
Çocuğum için yapcaktim
(12,539 puan) tarafından
Ama sen 1000 biriktirceksin sana kimse bişey vermicek. Beste devlet 300 tl üstüne koyuyo.
(2,151 puan) tarafından
Evet 20 senede 75 bin yazıyor galiba kalirsam verecekmiş.
Keşke 10 yıl kalma şartıyla emeklide olunabillse 56 yaşı beklemeden
(2,151 puan) tarafından
Bide 10 sene sonra emekli olabiliyor musun 56 yaşın gelmeden 10 sene kaldın diye.?
(12,539 puan) tarafından
Alıyorsun ama yaşı beklemeden devlet katkısından kesinti oluyo galiba

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 50 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde Ht (2,151 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 107 göst.
24 Nisan 2024 Diğer kategorisinde huzun_iyidir (6,896 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 191 göst.
+2 oy