+2 oy
369 göst.
önce Aile kategorisinde (517 puan) tarafından

Hanımlar sizce kardeş şart mı? Tecrübeleriniz yada bu konuyla ilgili düşünceleriniz neler :)

23 Cevaplar

+6 oy
önce (2,113 puan) tarafından
Mental, fiziksel ve maddi gücünüz tamsa kardeş elbette güzel bir şey. Fakat bu üçlüden biri eksikse bile iş zor. Sırf kardeş olsun diye zorlanmaya gerek yok diye düşünüyorum. 
önce (5,948 puan) tarafından
harik bir benzetme oyle gercekten bir anda yildirim dustu gibi pat  diye cikti geldi. yaptim ama isteyerek yapsaydim ben isteseydim beynimi alistirirdim zaten buna ve hazir olurdum basima geleceklere. isteyerek yapmayinca hala saka gibi geliyor alisamiyor beynim aklim almiyor yani ne yaoabikirim ki. yasadiklarim boyle abarti yok yani. sultanlar gibi hayatimi sefil sefalet yasiyorum . gunleri sayiyorum yani rahat hayatimi tekrar kazanayim diye .
önce (2,113 puan) tarafından
Bence böyle paldır küldür bir geliş olduysa ve bünye zorlanıyorsa destek alınmalı. Şu an şaka mı gerçek mi emin değilim söylemlerden ama çocuklar  iliklerine kadar hissediyor istenmediklerini. İleride tamir edemeyeceğin izleri kalır. Bence destek al, daha önce aldıysan bile.
bizde hisseden ilk vocuk oldu. ikinci istenmiyordu evet ama ikinci gelince buyuk olan vok otelendi istekleri vs bizi paylasmak
ona cok zor geldi . o yizden zaten dedigim sey hem kendim hemde ilk vocugum cok yiprandi yipraniyor. ufak velete bise olmuo onun keyfi yerinde herkes emrine amade:)
önce (388 puan) tarafından
Casperiye senin yaşadığın psikolojiyi eşim yaşadı çocuk 1 yaşına geldi hala sorguluyordu. Benim çok soruma gidiyordu. Şimdi alıştı şükür ama iki çocupun zorlupundan o hale geldi. Yükü çeken ben psikolojisi bozulan o oldu :D
:))) benim esimde tik yok. ben hamile kaldigimi ogrenince ögut bogur agladim . ayni seyleri tekrar mi yasiycam diye. isi gucu birakti vikti geldi eve 4 saat dil doktu bana. yok bende yardim ederim yok ilk vck gbi zorlamaz vay efendim tecrubelendik vs vs . ama hepsi lafta kaldi. haftasnu olunca bi otele gdio eve gelmeyesim var der . yada aksam olunca adansorden beri duyuluyor evin icindeki kaos ortami timarhane gibi yeminle girmek istemiorum eve der:) e derim madem cekemeyecekdin kaosu  bana saatlerce dil dokmeseydin madem
-Reklam-
+2 oy
önce (105 puan) tarafından
Benim oğlumun pwikolojisi bozuyor. Yalnız tek çocuk olmak

Ve akraba konu komşu hiç kimse yok. Parktan parka bir iki kişi ile horusebiliyoruz okadar.  Bir yıldır ikinci çocuğumda olmuyor. Hala denemeye devam edeceğim. Kietse bir çocuk istiyorum 

Akrbwlariniz geniş çevreniz var ise, yaomssnizda olur. 
önce (517 puan) tarafından
Benimde oğlum tek çocuk ben oyun gruplarına götürüyorum. Sonra kreş arkadaş ortamına yavaş yavaş giriyor. Rabbim çocuğunuza sağlın versin
Oyun gruplarına kresoere bende götürdüm. Bu sene gituremedim cevremdekiler kapalı diye. Seneye yine gideck fakt asla kardeş gibi olmayacak. İki çocuk kesinlikle olmali. Üçü düşünmen ama
Amin insallah
+1 oy
önce (17,778 puan) tarafından
Eşler arası iletişim maddi manevi yeterlilik annenin ruh ve beden sağlığı çocuk isteği kriterleri tam ise ikinci çocuk iyi bir şey ama şart mı bence değil 
Aslında eksik bişey yokta 2 . Çocuk olmak zorunda gibi bir görüş hakim etrafımda. Merak ettim sordum teşekkürler
önce (17,778 puan) tarafından
Duygusal bakınca bende olması gerekiyor diye düşünüyorum o paylaşım duygusu çok güzel
+1 oy
Tek çocuk hiç çocuk imza kaşe mühür :D iki tane olunca birbirini yiyip duruyorlar. Sabır sınavı ama tek de olmuyor 
önce (1,166 puan) tarafından
Bnm ki de büyük 4 bucuk yasında 5 olmak üzere 4 ayı var küçuk 10 aylık gttıkçe aralarında iletişim cok hoş bnmki iyiki erkek kardeşim var diyor hatta bende kız cok isterdim bekarlıktsn kz cocuklarnı cok severdim
Canım ben babamın viteslitli kullanıyordum ama trafik ilk çıktım ısıkta panık yaptım köyden geldim bide uzun yoldan kaza yaptım korkum u yenemedim babam vermedi bide çok kızdı Cok üstüme geldi şimdi kaza yaparım diye korkıurljö bılmyo Dglm panık eşimle kreşe gidiyorıx ama tek hiç cesaret edemiyorm
Vitesli araba çok zor canım ya valla çok fazla kordinasyon istiyor. Otomatik çok çok rahat emin ol pes etme sürmesi çok zevkli. Vitesi N ye getirip arabayı kaldırıyorsun sonrası gaz fren şeklinde yani sürekli vites düşür yükselt olayı yok. O yüzden hiç korkma sen zoru seçmişsin öyle düşün.
Biliyorum canım  kullndm onuda o zaman daha cesaret vardı  bugün biraz daha zorladım sadece kalabalıkta panik oluyorum kaza yaparım korkusu benmkı eşim kullanırken bile hiç uyumam araba kazasından korkuyorum dogrusu
Mecbur kalınca işimizi görebilsek yeter bence canım ben de mecburiyetten aldım
+1 oy
önce (850 puan) tarafından
ablam olmasa eksik kalırdım o kesin. iyi günde herkes iyi ama kötü günde sadece kardeşin en yakının oluyor
Biz 3 kişilik aileyiz heryere beraber gidiyoruz. Biraz oraya biraz buraya bırakayım şu işimi halledeyim hiç olmadı. Yada çocukla yapamam dediğim bişey de olmadı. Ben bu durumu çok seviyorum. 2. Çocuk olsa bunu yapabilir miyiz bilmiyorum. Büyüdüğünde eksikliğini hisseder mi emin olamıyorum
önce (850 puan) tarafından
biz 4 kişiyiz. ikizlerim var. bazen yorucu oluyor ama genelde halloluyor. benim bırakacak yerim var ama iş dışında hastane harici hiç bırakmam. ilerde yokluğunu bence kesin hissseder.
Burda kimse bunu anlamıyor tek cocuk olarak hatta anne ayrı abi ne ablalarm var  ne kdr iyi olsamda guevnselerde bana hep birbirlerine daha sıkılar iyi günde olmasada kötü günde koşarlar bazı huylarını sevmeselerde kendimi kabullendrmek için hep fedekarlık yapan oldum gerek ailede gerek arkdş ortamında bağ kurma skntn oldu şuan anneme bırsey olsa  insanın kimsesi kalmax gibi geliyor içimde o his var babam var ama tek çocugu ben değlm ki ne Kdr bana güvensede sevgisini en az Gören de benim evde en küçuk ben olmama rağmen iş güç için bende çocugunuzu yalnız bırakmayın derim 2 oğlum var ıki dogumum da zordu 2 ci de ölümden döndüm ama deger mi deger annem 3 de yap derdi o halimden sonra ağzını acmıyor feryat etmişti bana müdahale edilirken kanamam durmamışdı kim vardı sadece annem inanın kimsenin dogumumdan haberi bıle yoktu umrunda olmuyorsun cokta
Burda herkes sanki 2 3 cocuktan öcü gibi bahsediyor evet zor bazen cıldırcak gbı olur insan gurbetteysen hele daha Zor ona rağmen iyiki:D
+1 oy
önce (19,425 puan) tarafından
Ben maddi manevi bir sorun yoksa kardeşi olsun derim çocukların. Ki 2 çocuğum var. Birbirlerini çok seviyorlar. Kızım abisine bayılıyor. Burda bazı görüşler okuyorum. Bir çocuğun kardeşinin olması ona haksızlık. İlgi ona bölünuyor falan. Ben hiç böyle düşünmüyorum. İlgiyi de sevgiyi de elindekini de paylaşmayı öğreniyor bu sayede. Bence çok büyük bir kazanç. 
Biz 3 kişilik aileyiz heryere beraber gidiyoruz. Biraz oraya biraz buraya bırakayım şu işimi halledeyim hiç olmadı. Yada çocukla yapamam dediğim bişey de olmadı. Ben bu durumu çok seviyorum. 2. Çocuk olsa bunu yapabilir miyiz bilmiyorum. Size demek istedikleri böyle bişey mi acaba. Beraber vakit geçirmek zorlaşıyor mu
önce (19,425 puan) tarafından
Şurası doğru tek çocukla yaptığını 2 çocukla çok daha zor yapıyorsun. Hatta bir süre hiç yapamıyorsun. Özellikle çok küçükken ben tek başıma bir yere gidemezdim. Aracın yoksa diğeri de küçükse falan zor iş. Tek oğlum varken biraz büyüyünce binip otobüse gezerdik. 2 çocukla daha zor bu dediklerim. Ama zamanla alisiliyor. Beraber vakit geçirmek de evet biraz zorlaşıyor. Ama biraz büyüdükten sonra kardeşler birbirleriyle oynamaya başlıyorlar ve biraz oyun yükü üzerinden gidiyo.
+1 oy
önce (11,215 puan) tarafından
Asla cesaretim yok tektd kaldim ben 
He iyi olur bende lisayi disardan bitirdik e devlette gorunmuyo ne hikmetse sen gavurca setifika al :D
önce (128,039 puan) tarafından
milli egitimi ara sor bi nasi gorunmez kiz
Gerek olursa ararim aman bosver suan ihtiyac yok diplomam var kapi gibi hakegitimde kayitlar falanda vardir bu yaz sonu aciktan uni dusunuyorum ilahiyat okuyumdiyorum o zaman baktircam
önce (3,301 puan) tarafından
Almanyada misin canım? B1 sınavı sanırım bahsettiğin
önce (128,039 puan) tarafından
ooo amerikali beni tanimadinmk
0 oy
önce (9,867 puan) tarafından
Bana göre her çocuğun bir kardeşi olmalı 
0 oy
önce (83 puan) tarafından
Eğer bakabilecekseniz.Maddi manevi anlamda tabi ki .Çok çocuk her zaman güzel 
0 oy
önce (876 puan) tarafından
Tecruvesizm ama gurbette tekim oğlumun arkadaşı yok kardeşi olsa beraber oyun kurup oynarlar dıe düşünüyorum. O yüzden kardeş istiyorum ama oğlumda tup bebekle oldu. Nasip olursa kardeside öyle olacak ama nasıl gidip gelecem cocukla hastaneye hiç bilmiyorum 
0 oy
önce (5,018 puan) tarafından
Eşim dışında 7/24 yardım edecek biri olursa (ki asla öyle bi maddiyatımız yok),o zaman ikinci çoğu düşünürüm. Onun dışında çok ama çok zor.
0 oy
önce (2,546 puan) tarafından
Evet b3nce gerekli. Bi yastan sonra cocuk evde size sariuor ualnizliktan, benim neden kardesim yok diyor. Canindan bir yoldas olsun diye bende istiyorum. RABBIM ISTEYEN HERKESE SAGLIKLA HAYIRLA NASIP ETSİN 
0 oy
önce (6,888 puan) tarafından
Tek kızım var başka düşünmüyorum bence şart değil 
0 oy
önce (1,725 puan) tarafından
Bir çocuğun kardeşi olmalı ?  Düşüncesine stabil şekilde katılmıyorum ✓ kardeşi olmalı ; fakat annesin sosyo -ekonomik durumu buna müsait mi ? Aile yapısı  nasıl?  Anne mentalve duygusal olarak hazirmi ? İlk çocuk kendini yeterince idare edebiliyormu? 2 çocuk annesiyim 2.bebegimi 2 aylıkken öğrendim...zor sureclerden...tek başıma gecdim..şükür şuan 6 aylık fakat...büyüten sorun üst üste oldu zorluk cekdim fakat zamanla oturuyor...biraz zaman gecsede beceremezdim diye korkardım... Allah olmayanlara versin✓
0 oy
Ne Kdr çıldırsmda güzel ve tek çocuga göre bence kolay keyfi yerinde olduktan sonra Kendi abisi arkasında oynuyor bizden cok abiye düşkünlüğü gece bazen üçümüz yatıyoruz üstüne çıkıyor gıdıp ama yorucu canım 
0 oy
önce (2,207 puan) tarafından
Şart değil buna anne karar verir sen buna hazır mısın kimisi var 5 çocuğa birden bakar kimisi var 1 tanesine bakmakta zorlanır sen her şeyi düşün karar ver hakkında hayırlısı olsun 
0 oy
önce (216 puan) tarafından
Sağlık sorunları olmasaydı ikinci çocuk çok isterdim ama sağlığım el vermiyor kızım 2 yaşında doğana kadar 3 olurdu bence ideal ama işte dediğim gibi sağlık el vermiyor 
0 oy
önce (5,087 puan) tarafından
Kardeş şart 
0 oy
önce (73 puan) tarafından
Neden çok çocuklara korkunç bir şeymis gibi bakılıyor. Benim 2 çocuğum var iyiki var. Kızım 5 yaşında kardeşi oldu. Sadece 2 hafta zorlandık. Şimdi kızım kardeşine sinek dahi kondurmaz. Allah hic bir kulunu unutmaz yardımcı olur. Ama kardeşsiz de olmaz 
önce (544 puan) tarafından
Gerçekten de öyle bakılıyor :) ama halloluyor bir şekilde bence yaş erkense anne açısından 2.çocuk düşünüleblr ama ileri yaşta anne olanlar için zor oluyo
0 oy
önce (737 puan) tarafından
Sen bakabilecek misin o önemli yetişebiliceksen ikisi içinde güzel bişey tabi kardeşinin olması

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 568 göst.
21 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Oylesinekimsee (393 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 109 göst.
0 oy
4 cevap 121 göst.
0 oy
16 cevap 515 göst.
5 Aralık 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,079 soru

12,254,249 cevap

37,199 kullanıcı

...