+2 oy
290 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Hanımlar merhaba. 5 yıllık sevgililik süreciğinin ardından 2.5 yıl önce sevdiğimle evlendim. Evlendikten sonra eşimin annesinin evine bayramda gittik. Kadın suratıma dahi bakmadı. Rahatsız oldum eşime söyledim. Yarın bir daha gidelim, niye böyle yaptı anlamadım gibi cümleler söyledi. Ertesi gün bir daha gittik gene aynı. Suratıma bakılmıyor sadece oğlu ile sohbet ediyor. Ortada hiç bir şey yok ama . Nişanlıyken ya da düğünde. Gel gelelim 40 günlük gelinken eşimin annesi tarafından çalışmıyor olmam gerekçesiyle ve bana yaptığının aynısını yapıp kapıda sadece buyurun dediğim için benim evimde yemediğim küfür, hakaret el hareketi kalmadı. Kavga çıkarttı, üstüme yürüdü. Bende evimden kovdum. Çok büyük bir kavgaydı. Evden gitmediler kendi ve ablası. Birde o kavga sonrası eşim onları arabayla gidecek yerlerine bıraktı. Ben evde ağlarken. Allahtan benimde yanımda ablam vardı. 

Vel hasıl kelam Eşim 2.5 yıldır annesine ya da teyzesine bir gün kötü bir söz ya da neden bu bize yapıldı vs. gibi hiç bir söz söylemedi. O söylemedikçe benim içimde çığ büyüdü. Hatta bazen bana 'bu senin problemin' ya da ' benlik bir durum yok, siz suçlusunuz' gibi cümleler söyledi. Bende bu kadar şeyi kaldıramıyordum ve ağzıma geleni sayıyordum annesi için. Aynı zamanda arkadaşlarıyla buluşmayı çok seviyor ve sık sık buluşuyor. Bende çalışmıyorum ve çocuğumuz olmadığı için sıkılıyorum. Ve hep geç geldiği için kavga çıkıyor evde. Birde Almanyada yaşamak istiyor. Ben başta hevesi kırılmasın diye tamam felan dedim ama o benim fikrimi sormuyor ki gidicez diyor sadece.
Şimdi eşimle konuşmuyoruz. En son babası belki akıl verir aramız düzelir diye aradım ama daha da mahvoldu.
Eşim o günün akşamı ben babamlardaydım oraya gelip 'sen eve gelmiyosun' dedi. Ve beni orada bırakıp gitti. Eşime mesaj attım 1 gün sonra konuşalım diye sonra ertesi gün buluştuk ve bana şartları olduğunu söyledi. Annesiyle konuşmasamda evine gidip oturacakmışım ve Almanyaya gidecekmişiz. Bende asla kabul etmiyorum dedim. Eskisi gibi olacaksak olur. Ben senin dışarı çıkmana karışmıcam , susucam, konuşmıcam artık dedim. Yuvamız yıkılmasın dedim. O bana şartları kabul edersen diyor. 'Etmiyorum o zaman boşanmak istiyorsun sen ' deyince 'ben boşanmıcam' diyor bide. Ne arıyor ne soruyor ne dava açıyor. Ben kaldım öyle ne yapacağımı bilmiyorum. Birde baba evindeyim babada hasta üzülmemesi gerekiyor. Benimde evde için kan ağlıyor. Çok kötü durumdayım. Sizlerden yazmanızı ve dua istiyorum bana iyi gelecek. 

6 Cevaplar

+8 oy
(720 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
İyi ki  çocuk yapmamışsın . Allah biliyor da nasip etmiyor. Evet evlilik güzel birşey ama bu şekilde evlilik güzel birşey değil. Bir insan 7de neyse 70dede odur. Git sen boşanma davanı aç. Geri adım atma. Boşanmak mı istemiyor. Şartlarını sun . Yani olayı kendine döndür. Olmuyorsa da çabalamanın bir anlamı yok 
(2,201 puan) tarafından
Katıldım yoruma. Yuvam yıkılmasın demişsin ama zaten yuva bırakmamışlar ki. Bir de, imkanın varsa çalış. Ben de çalışmayan üretmeyen kadınları anlayamıyorum. Çalışmak sadece para ihtiyacı var diye olmaz. İnsana çok şey katar. Şu an çalışıyor olsan özgüvenin daha yüksek olurdu ve kimseye eyvallahın olmazdı.
(3 puan) tarafından
Doğru diyorsunuz. Zaten o bu rahatlık, umursamazlık ve sevgisizlikle hiç bir şey yapmaz. Ben tek taraflı tutunmuşum. O benim her istediğimi alarak sadece eş oluncağını sanmış.
(3 puan) tarafından
Doğru diyorsunuz @indigo, Çalışmak için çabalıcam. Ben bekarken çalışıyordum. mesleğimde var aslında. Fakat panik bozukluğu tedavisi gördüm ben bir yıl sokağada çıkamıyordum . O yüzden işede gidemedim.  Denedim evliyken tekrar stres yaptım bıraktım. Şimdi tekrar deneyeceğim.
(2,201 puan) tarafından
Oy kuşum benim, yarı zamanlı da olsa çalış. Emek vermek insana hiçbir zaman kaybettirmez.
(3 puan) tarafından
Çok haklısıniz yapıcam kesinlikle çok saolun
-Reklam-
+4 oy
(19,483 puan) tarafından
Ortada yıkılacak bı yuva yok ki. Bak sen bu adama öyle yâ da böyle dönersen yarın bigun çocuğun olduğunda daha beter olacak. Sana Kaynanalar daha çok karisacaklar. Çocuğuna karisacaklar. Eşin zaten adam değil. O zaman daha da kötü olacak. Zaten gitmiyor gidemiyor diye tepeme binecek . Şonra sen kucaginda cocugunla yine baba evine dönmek isteyeceksin. Falan falan. Velhasıl kelam şimdi kendini kurtar bence. Babam da alışır merak etme. 
(3 puan) tarafından
Evliyken aklımdaki soruda buydu aslında. Çocuk olunca ne olacak? O kadar haklısınızki mantıkla bakınca herşey ortada aslında. Teşekkür ederimm
(19,483 puan) tarafından
Rica ederim. Duygusal dusunmezden hayatını kurtarırsın. Rezil olmaktwn kurtulursun
(3 puan) tarafından
Evet düşünmicem artık, tek başıma evliydim sanki ben bu zamana kadar hep ben düşünüyorum.
+2 oy
(1,641 puan) tarafından
Siz ailesiniz sana yapılan hakaret onu yapılmış olarak kabul etmesi lazım. Tamam annesidir bağırıp çağırsın demiyorum ama ağzının payını versin. 

Bence boşanmalısın. Çocuğun da yok hazır. Yani böyle bir durumdan babanın evine bırakması bile yeter bence. 
(3 puan) tarafından
Asla kabul etmedi. Benim içimi soğutmadı bile sadece ben dedikçe onayladı, ekstra bişey yok. Ağız payıda yok. Her aradığını açtı saat gece 4 sabah 7 hepsini açtı. Küfürlerini dinledi. Tamam anne tamam dedi kapattı.
O kadar haklısınız ki. Ben birde gururuma yedirip onunla buluşmak konuşmak istedim. Ama yine gördüm görceğimi.
Teşekkür ederimm Size bu arada
+2 oy
(3,119 puan) tarafından
Ortada ne yuva kalmış ne evlilik sana saygı yok düşünen yok daha büyüyememiş senin çalışıp çalışmayacağına eşinin ailesi zaten karışamaz çalışırsanda para senin eşine verme gibi bir zorunlulukta yok sizin zaten baştan belli olmuş evlilik işi hayır'la değil kavga ile başlamış uzatıp kendini üzme hayat valla su gibi akıp gidiyor bide bakmışsın yaşlanmışssın sana değer sevgi verecek insanlarla yaşa bu hayatı gereksiz kişileri düşünerek değil
(3 puan) tarafından
O kadar doğru ki dedikleriniz. Sizlerin bana yazması bana çok iyi geldi. 1 haftadır ben kendimde değilim. Bu kadar körmüydüm diyorum kendime. Bana yapılan güzel şeylerde yalanmış demekki , zorunlulukla mı yapıyordu artık bilemedim ben. Hiç demekki değerim yokmuş benim.
(3,119 puan) tarafından
Bir laf vardır çöpe altın atsan değerini kaybetmez çöpü bir çuval altının içine koyar değer kazanmaz diye sen altınsın ve değerlisin kendini hep böyle gör
(3 puan) tarafından
Çok güzel demişler bayıldım. Çok teşekkür ederim. Öyle görücem
+1 oy
(654 puan) tarafından
madem calismani istiyor ( ona ne onu da anlamis degilim sanki ona calisiyosun ) o zaman gelsin insan gibi konussun seninle kizim calissan iyi olur rahat edersiniz vs . bu surat yapip yok saymak ne beyinsizce bi hareket gercekten . sen de ayni tepkiyi vermekle iyi yapmissin ama anladigim kadariyla kaynanan bu ani bekliyormus krizi firsata cevirmis . iyi niyetli insan gelir senle konusur en basitinden karismaz da zaten . senin onlara evlenince calisma sozun var miydi ? 

sozun varsa bile bu yapilmaz yani cok sacma . sana keskin kararlar al gibi seyler soylemeyecegim ayrilman da ayrilmaman da senin tercihin ama tek onerim cok iyi dusun cok cok iyi dusun cunku bu durumlar ilerde cocuk olunca farkli boyutlarda karsina cikar duygusal dusunup mantigini gozardi etme bazen olmasindan sa bitmesi daha hayirlidir daha guzel gunler icin .
(3 puan) tarafından
Çalışmakla ilgili eşim herşeyi bilerek evlendi benimle. Hatta o çalışmanı istemiyorum ben zaten deyip duruyordu. Ama benim o zamanlar çalışamadığımı sadece eşim ve kendi ailem biliyor. Kadın bana zaten hiç bir zaman nasılsın ya da napıyosun ya da teşekkür ederim , hoşgeldin vs hiç bir cümle kurmadı. Beni ilk gördüğünde bile benim suratıma bakmamıştı. Bizde işte seviyorum ben diye görmedik bunları evlendik.
Ben 1 haftadır duygusal düşünüp, iyi günleri aklıma getirip ağlıyorum. Ailemde herkes sizin dediğiniz gibi mantıkla yaklaşıyor ama benim içim kan ağlıyordu. Artık mantıklı düşünme zamanı. Duygusallığı düşünüp 2 yıl bir yere kadar gelebildim zaten.
Teşekkür ederimmm sizee
(654 puan) tarafından
kadin seni daha tanimadan istememis yani seni cok iyi anliyorum boyle bi durumda ona ne yapsan yaranamazsin bu da seni cok yipratir bak cocuk yokken allah sana bi yol acmis her seyde bi hayir vardir dedigim gibi bugun bunu yasiyorsan daha guzel gunlerin gelecegindendir .

en onemlisi esin adaletli degil zaten onemli olan da buydu yani ilerisi pek parlak degil aurilirsan 1 ay aglarsin ama devam edersen omur boyu bu zulmü cekeceksin yani canim hakkinda hayirlisi olsun rica ederim ❤️
(3 puan) tarafından
Aynen öyle o kadar haklısınız ki dediklerinizde. Her ne yaşanırsa yaşansın adaletli olunmalıydı gerçekten. Çok saolun
(654 puan) tarafından
ne demek ❤️
+1 oy
(2,560 puan) tarafından
Bu adamı neden çekme derdindesin ki, hazır çocukta yok boşa gitsin. Annesimi her insan sever ama evlenınce eşini birinci sıraya koyamıyorsa, laf ettiriyorsa o adamdan olmaz. Bu adamla Almanya'ya gitsen iyice yalnız kalacaksın. Git boşanma davanı aç, bir iş bul çalış. İstediği kadar boşanmam desin eninde sonunda boşanırsın merak etme
(3 puan) tarafından
Artık mantıklı düşünmem gerekiyor gerçekten duygusal bakıyordum sadece. O sadece bana annemin karakteri bu deyip işin içinden çıkmaya çalıştı. Böyle bir dünya mı var ya.  Zaten bana hiç güven vermediği için, beni ikna edemediği için, beni yalnız bırakacağını bildiğim için Almanya işinide istemedim. Yine onun için denerdim ama o benim fikrimi bile duymuyor. Tek derdi ben ailemi sık görüyorum oda gelip gidiyor. Ama onun tarafına gidilmiyor diye böyle yapıyor. Ama bu benim suçum değil. Onuda kalbul etmiyor.
Çok teşekkür ederimm sizee
(2,560 puan) tarafından
Sakın çocuk yaparsam düzelir deme daha beter olur. Çocukla boşansan bile kurtulamazsın. Boşa, çaliş kendi hayatını kur
(3 puan) tarafından
Kesinlikle doğru daha kötü olur herşey. Çok haklısınız
(2,560 puan) tarafından
Rica ederim, inşallah her şey sizin için daha güzel olur

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 417 göst.
30 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Bbsbsb (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 261 göst.
9 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,712 puan) tarafından soruldu
0 oy