+2 oy
82 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (584 puan) tarafından
İyi günler hanımlar burada post açmıştım gaz sancısı ile ilgili, ben gaz sancısı sanıyordum fakat 4 üncü günde çok şiddetli mide agrısıyla acile gittik , safra kesesinde taşlar varmış , acil ameliyat dedi . Şimdi hastaneye gidiyoruz varmı safra kesesi ameliyatı olan nasıl kolaymı geçiyor , tecrübe lerinizi yazarsanız sevinirim 

6 Cevaplar

+1 oy
(609 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Basit diyor herkes ama sonuçta ameliyat az ağrı bekleme canım bende öyle gaza geldim ilk iki üç gün zorlandım sonradan toparlandım sezeryan toparlanması bi hafta on gün sürerken onunki üç dört gün oldu sonrası daha rahat… Allah şifa versin inşallah safra nöbeti hepsinden beter sonrasında da yediklerine dikkat etmen lazım ben mart ayında oldum hala gaz yapacak yiyecek şeyler yiyince akşamları gaz sancısı vuruyor karnıma 
önce (584 puan) tarafından
Hadi ya sanada çok geçmiş olsun, mahvetti beni zaten ameliyat olmadan bile ben gaz sancısı zannettim ama yok böyle bir ağrı sanki mideme yumruk atmışlar belime , sırtıma vurdu ağrısı, şuanda hem kanala düşmüş hemde safra kesesi nde varmış , kanala düşen yapıyormuş bu ağrıyı , ameliyat olmazsan iltihaplanma olur dedi ama ben nasıl dayanıcam bilmiyorum, bugün emar çekildik yarın tekrar gidicez sonuçla ne zaman ameliyat günü vericek bilmiyorum, arayada yılbaşı tatili giriyor.
önce (609 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim… ben ara ara ağrı yaşadım ama mide ağrısı sanıyordum doktorlar da öyle diyordu en son bi safra nöbeti geçirdim nefes bile alamıyordum konuşamıyordum midem bulandı acile zor gittim o günden sonra tekrar üstüne düştüm safranda taş var dediler böyle durabilirsin ama erken ameliyat olursan daha iyi olur kanala düşebilir ya da iltihaplanma olabilir dedi doktor. Tam da gebelik düşünüyordum o ay… Allahtan gebelik olmadı yoksa 9 ay o ağrıyı çekecektim ve yediklerime hep dikkat edecektim. Bir an önce olmak istedim o yüzden. Çalışıyordum doktordan bi ay rapor aldım hava soğuk olduğu için anca toparlarım dedim okulda soguktu. Ameliyata kadar kesinlikle yumurta ve yağlı şeyler yasaktı tekrar bi nöbet geçirme dedi doktor. Ameliyattan bi ay sonra da yasaktı ikisi. Ama o ağrıdansa herseye değer. Suanda da dediğim gibi gaz sancım ve şişkinliklerim çok oluyor ama 33 haftalık hamileyim hamilelikte tetikliyor olabilir hormonlar organlar yer değiştiriyor falan. Detaylı yazdım biraz :) Allah acil şifalar versin inşallah sana da ameliyatını olur kurtulursun inşallah hemen
-Reklam-
+2 oy
(135 puan) tarafından
Benim kaynanm ve gorumcelerim hepsi geçirdi gayet kolay iyi geçtiğini eve geldiği gün biraz ağrısı olduğunu ilaçlarla iyi hissetlerini söylediler hatta kaynanama ben bakmıştım 2 gün oturup yatmada biraz zorlanmisti ama 3.gun turp gibiydi 10.gunde tamamen düzelmişti gorumcelerimde aynı 1 senede 6 kişi bu amaliyati oldular hatta 2 hafta sonra enistemde olacak korkulcak bı durum yok yani rahat ol
(670 puan) tarafından
Hazırlıklı olun o zaman :)
(135 puan) tarafından
Yalnız kaynanam ve gorumcelerim değil geçen seneler esimin amcalari hanımları falanda amaliyat oldular
(135 puan) tarafından
Valla her an herşeye hazırım :)) hepsinde gördüğüm için normal karşılıyorum
(584 puan) tarafından
Banada ameliyat olmam gerektiği yoksa enfeksiyon oluşturacağını söyledi doktor , ama hiç olmak istemiyorum, birde bebeğim olduğu için onuda çok düşünüyorum. İnşallah kolay geçer
(584 puan) tarafından
Bizdede genetik sanırım ablam , dayım ve teyzemde oldular safra kesesi ameliyatı şimdi de bende çıktı
+2 oy
(3,891 puan) tarafından
Benim kayınvalidem yazın oldu, kapalı ameliyat canim 2 gün hastanede kalmiştı sonra kardeşi baktı bir kaç güne iyi olmuştu 
(584 puan) tarafından
Maşallah çabuk toparlamıs kayınvaliden , banada kapalı olacağımı söyledi ama insan başına ilk defa gelince korkuyor.
(3,891 puan) tarafından
Hiç korkma valla benim kayınvalidem 3 gun yemek yedi doktor az ye demesin ragmen :))
+1 oy
(2,283 puan) tarafından
Geçen ay annem iki ameliyat birden oldu hem göbek fıtığı hem safra kesesi çok şükür iyi geçti aynı gün taburcu oldu bir haftada toparladı sadece yemene icmene dikkat etmen gerekir onları doktordan iyice öğren 
(584 puan) tarafından
Zaten şuandada hiçbir şey yiyemiyorum ne yesem anında midemde feci bir ağrı ve bulantı ya birlikte afedersin istifra ediyorum.
(2,283 puan) tarafından
Annem de öyleydi hiç korkma annem bide şeker hastası hatta çok korktu şekerini dusuremediler yine de çok şükür yani
+1 oy
(573 puan) tarafından
3 gün sadece nefes alırken bile ağrı oluyordu sonra hiç bi şeyin kalmaz kapalı mı ben kapalı oldum 
(584 puan) tarafından
Evet kapalı dedi doktor, İnşallah dediğin gibi olur .
(573 puan) tarafından
Korkma canım bende çok korkarak girdim ama o kadar değildi. Ameliyat sonuçta illa ki ağrı fln oluyo ama en çok 3 gün. Geçmiş olsun
+1 oy
(1,860 puan) tarafından

Bendede tas var 2 tane minik aslinda minikler daha tehlikeyliymis hap verdi bana 3 ay kullan dedi  hemen ameliyat demeyeljm yaşın icin erkrn dedi bende hap kullanıyorum 

Annem  ve teyzelerim oldu basit bir ameliyat korkma canim 
Benimde safra kesesi nde var hemde kanala ayrı düşmüş asıl bu sıkıntı yı yapan kanala düşenmiş. Nasıl bir süreç geçicek bilmiyorum
önce (1,860 puan) tarafından
Ameliyat günü vermedilermi
Yok ameliyat gününü sonra verceklermiş önce kanala düşen taş için bir işlem yapıcaz dedi, ondan sonra ameliyat olcam

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 118 göst.
4 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Tazeannee (116 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 127 göst.
3 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Tazeannee (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 148 göst.
14 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pimpirik anne (133 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 157 göst.
14 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Summer33 (1,222 puan) tarafından soruldu

408,222 soru

12,261,735 cevap

37,359 kullanıcı

...