Kızımı konuşturamıyorum bu yüzden kafayı yiyecem. Kızım 27 aylık, belli başlı kelimeler dışında kelimesi yok. Otizmin tel bir belirtisi bile yok kızımda. Çünkü kuzenim otizimli benim, belirtileri ve süreci çok yakından biliyorum. 5-6 aylıktan bu yana ismine tepki verir, göz teması kurar, yabancı ve tanıdık ayrımını yapar. Hayvanları meyveleri her şeyi biliyor ama söylemiyor. Kitapta ineğe bilerek eşek desem onu ben düzeltene kadar bu ne diye sormaya devam eder. Hangi hayvanı sorsam hemen gösterir. Eşim hastanede güvenlik, oradaki çocuk terapistine anlattığında normal her çocuk aynı olmaz demiş. Ben 3 yaşında, eşim 4 yaşında konuşmuşuz, bunun bir etkisi olur mu? Devamşı tablet telefon izlemez, versem bile sıkılıp bırakıe kendisi. Bir sürü kitabı var, okuruz boya yaparız ama bilmiyorum. Her şeyi bana anlatıyor. Bebeklerin kelimesiz bir anlatımı olur ya o şekilde babası falan bir şey dese hemen şikayet eder onu bana. Artık kafaya takmaya başladım. Eltimin kızımdan 4 ay büyük kızı var, çok güzel konuşuyor. Bende konuşsun istiyorum artık