0 oy
136 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,729 puan) tarafından
Kızımı konuşturamıyorum bu yüzden kafayı yiyecem. Kızım 27 aylık, belli başlı kelimeler dışında kelimesi yok. Otizmin tel bir belirtisi bile yok kızımda. Çünkü kuzenim otizimli benim, belirtileri ve süreci çok yakından biliyorum. 5-6 aylıktan bu yana ismine tepki verir, göz teması kurar, yabancı ve tanıdık ayrımını yapar. Hayvanları meyveleri her şeyi biliyor ama söylemiyor. Kitapta ineğe bilerek eşek desem onu ben düzeltene kadar bu ne diye sormaya devam eder. Hangi hayvanı sorsam hemen gösterir. Eşim hastanede güvenlik, oradaki çocuk terapistine anlattığında normal her çocuk aynı olmaz demiş. Ben 3 yaşında, eşim 4 yaşında konuşmuşuz, bunun bir etkisi olur mu? Devamşı tablet telefon izlemez, versem bile sıkılıp bırakıe kendisi. Bir sürü kitabı var, okuruz boya yaparız ama bilmiyorum. Her şeyi bana anlatıyor. Bebeklerin kelimesiz bir anlatımı olur ya o şekilde babası falan bir şey dese hemen şikayet eder onu bana. Artık kafaya takmaya başladım. Eltimin kızımdan 4 ay büyük kızı var, çok güzel konuşuyor. Bende konuşsun istiyorum artık

7 Cevaplar

0 oy
(24 puan) tarafından
Anne baba nene diyor mu bilinçli. Bilinçli kelimesi var mı 
(2,729 puan) tarafından
Anne, baba der, acıktığında mama der, bir yeri acıdığında uff oldu diye krem sürmek ister. Her hareketi bilinçli ama konuşmuyor. Sucuk ve süt içmeyi sever ama canı istediğinde bizi dolaba götürür ve hangisini istiyorsa onu alır
-Reklam-
0 oy
(12,864 puan) tarafından
Kız karşilaştırma benimkilerin ikiside erken konuştu mesela kızım şuan 23 aylık bülbül gibi. Ama ablamınki geç konuştu mesela. Kuzenimin oğlu hiç 1 kelime bile konuşmuyordu 5 yaşında bu sene kreşe başladı öyle konuşmaya başladı düşün 
(2,729 puan) tarafından
Bilmiyorum ki, insan bir kötü hissediyor. Sanki kızımla ilgilenmiyor gibi. Hiçte öyle değilizdir eşimle birlikte, her zaman oyun oynarız her istediğini yaparız
0 oy
(447 puan) tarafından
Dha sı yüksek balık yagı omega 3 sitikolin  takvıye verın
0 oy
(471 puan) tarafından
Canım böyle seyler genetik de olabiliyor eşinle ikinizde de baya geç konusmussunuz anne babaya çekmiş olabilir bence sorun etme oyun grubuna parkları çocukların çok olduğu yerlere götür zaten yeterince ilgileniyormuşsunuz. Benim arkadaşımın eşi 3 yaşında konuşmuş oğlu da mesela 3 yaşında konuştu olabilir bence her çocuk farklı 
(2,729 puan) tarafından
Kızım aşırı derecede yabancılardan korktuğu için bu sene oyun grubuna vermedim. Ama yazın vermeyi düşünüyorum. İnşallah konuşur en kısa zamanda
0 oy
(116 puan) tarafından
Kız sanki benim kızımı anlatmışsın 25 aylık bir çok kelimesi var herşeyi anlar yapar maşallah ama cümle kuramaz ben 2 ay önce doktora götürdüm konuşması için gelişim testi yaptılar doktor normal dedi yaşına göre çok çok iyi dedi doktor kelimeleri var hayvanlari bilir sesleri çıkarır ama cümle kuramıyor daha 
(2,729 puan) tarafından
Öyle bilerek konuşmuyor sanki. Bugün kitapta peynir gösterdi bende bilerek yumurta mı dedim inatla anne bu ne diye sordu. Ben sorduğumda yanlışsız hepsini gösterir
0 oy
(2,983 puan) tarafından
Benim oğlum 21 aylık baba,dede,mama,gel,kalk, çok nadirde anne diyor tam konuşması yok bu durum benim canımı da çok sıkıyor benim çocuklarım geç konuşuyor bakalım bu oğlum ne zaman konuşacak 
0 oy
(4,376 puan) tarafından
Bnm kizimda anne baba nene mama abi derdi baska kelimesi yoktu sukur 36 aydan sonra dili acikdi suan hala tam kelimeleri demesede kendini cok guzel ofade ediyor zamana birak her cocugun gelisimi bir deil 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 275 göst.
28 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Esmaesma (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 192 göst.
0 oy
4 cevap 109 göst.
0 oy
8 cevap 181 göst.
3 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde Yusuf Canimsin (11 puan) tarafından soruldu

410,927 soru

12,365,979 cevap

42,021 kullanıcı

Kategoriler

...