+2 oy
146 göst.
Diğer kategorisinde (1,844 puan) tarafından
Bir iki güne 6 aylık oluyoruz doktorumuz 6 kaşığı geçmeyecek şekilde kahvaltı öğlen sebze akşam meyve ver dedi sebze meyveyi konuştuk ama kahvaltı da ne vereceğimi sormayı unutmuşum ne verebilirim 6 aylık bebeğe

8 Cevaplar

+1 oy
(1,611 puan) tarafından
Önce tadım yapman gerekmiyor mu?
(1,844 puan) tarafından
Anne sütü almadık doktor kontrolü ile ek gıdaya 5 aylık başladık
-Reklam-
+1 oy
(299 puan) tarafından
Mama , yogurt meyve puresi ile baslanir bunlarinda hepsi doyuruvu sekilde verilmez anne sutu aliyoraa anne sutu destekli devam edilir ben iki cocugumdada 4 aylikken ev yapimi.yogurt ile basladim oda bir cay kasigi ile gun asiri verdim ek birsey vermeye baslninca suda verilir aklinizda olsun ben hazir meyve puresi cok kullanmadim disarda mevburi durumlarda sonra evde alerjennolmayan meyveleri ekledim 6 aylik oluncada tarhana ekledim menuye bir sure sonra gece yatmadan kayisi ilave ederek muahllebi yaotim kabilik olmasin gece uyanmasin diye yarim ceviz toz haline getirip bir cay kasigi pekmeze ilave edip verilebilir ama herseye birden yuklenmeyin hicbir zaman bulamac seklinde birsey vermedim 3 ye hamileyim Allahim nasip edeese bundada o sekilde devam edecegim benim cocuklarim.tuzsus salcasiz yemek yemediler mesela bemde normal yemeklerimizi az tuz ve salcayla yaptim biz ne yediyse oda onlardab azar azar.verip.alistirdim
(1,844 puan) tarafından
Anne sütü almıyor 5 aylık başladık kabak havuç elma muz yoğurt gibi şeyler tatırdım suyu mama içtiğimiz için 1 aylıktan beri veriyorum
+1 oy
(1,342 puan) tarafından
Kahvaltıda ben yumurta avokado armut veriyorum çatalla ezip bazen karıştırıyorum bazen ayri ayri veriyorum. Peynir yumurta karistirabilirsin. Ama genel olarak sabah boş geçmeli anne sutu ya da mama vermelisiniz ben kahvaltıyı öğlen veriyorum. 16 17 gibi de meyve ve yogurt veriyorum akşam bazen bizimle sebze yiyor
(1,844 puan) tarafından
Sağolun
(299 puan) tarafından
Yumrta beyazi kivi cilek bal tereyag gibi seyler bir yasdan once verilmez ama
(801 puan) tarafından
Bal hariç diğerleri verilir neden verilmesn oğlum 7 aylık olacak yemeklerini tereyağli veriyorum
(1,342 puan) tarafından
Kivi çilek fıstık kaju patlican domates gibi şeyleri alerji ihtimali yüksek olduğu için 7. 8. Ay beklenebilir ancak yasak diye bir şey yok 3 gün kuralı ile kati gida başlar baslamaz verilebilir hepsi. Ozel durumlarda hayvansal süt bile verilebilir. Tek yasak besin var o da bal
önce (299 puan) tarafından
Siz biliriniz insallah çocuk da bor sorun olmaz ben bildiğimi yazdim kolay gelsin herkese
+1 oy
(4,248 puan) tarafından
Ben yumurta veriyorum sadece 
(1,844 puan) tarafından
Yumurtayı bu gün tadacağız inşallah tek başına mı veriyorsun bişeyle açıyormısun tek başına katı olur ya
(4,248 puan) tarafından
Rafadan yumurta veriyorum bazen katı olursa çok az pekmez koyuyorum ben iki haftadır veriyorum yumurta
(1,844 puan) tarafından
Anladım sağol
(12,533 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Rafadan sağlıklı mı bebekler için
(4,248 puan) tarafından
Zaten sadece sarisini yiyo bilmiyorum saglikli mi sert olduğunda yemiyo
+1 oy
(2,030 puan) tarafından
her annenin kendi tercihi tabi ama benim kızıma doktorun önerdiği şekilde ben kahvaltı veriyordum anne sütü veya formül mamanın içine iki ya da üç adet evde kendi yaptığım bebek bisküvilerinden ezerdim bir de yumurta sarısı ezerdim. sonra da ceviz bu şekilde her gün kahvaltıda veriyordum zaten çok az oluyor miktarı. bir de sebze çorbası yapardım ikinci olarak da onu yerdi o kadar
(1,844 puan) tarafından
Bak bu çok mantıklı aradığım şey buydu

Sebze çorbasını nasıl yapıyordun içine ne koyuyordun
(2,030 puan) tarafından
Ayına göre her şey koyuyordum canım ama en önemlisi hep kemik suyu koyardım mevsim sebzelerini eklerdim çok küçük porsiyonlarla kuzu kıyma da eklerdim. Mesela örnek şöyle: 1 havuç havuç, küçük boy bal kabağı, bir tatlı kaşığı kuzu kıyma, bir küçük kahve fincanı kemik suyu. Sen kendin çeşitlendirebişirsin. Büyüdükçe kereviz, brokoli, ıspanak vs ne bulduysam ekledim. Ben tadım yaptırmadım 3 gün kuralı da uygulamadım. Doğrusu bu olmayabilir tabi canım bu benim kendi yöntemim
önce (1,844 puan) tarafından
6 aylık bebeğe kemik suyu veririrmi ki
önce (2,030 puan) tarafından
Benim kendi doktorum verdiriyordu kuzu olmak kaydıyla
+1 oy
(801 puan) tarafından
Benim oğlum 5 gün sonra 7 aylık sabah yarım yumurta sarısı çeyrek muz bir tatlı kaşığı yoğurt ile karstyrm snada fikir olsn bazen bir cevizin yarısını rendelyrm eklyrm ama hep aynı versen tiksinir degstr öğünü muz yerine elma yumurta yap bazen keçiboynuzu pekmezi ekle Allah ne verdiyse valla kafama göre hazrlyrm yani 
(1,844 puan) tarafından
Anladım cnm sağol
0 oy
(1,783 puan) tarafından
6 aylık bebeğim var konu tadım dır kesinlikle doyurucu bir şey vermeyin henüz onu hazmedecek yapıda değil boşaltım sistemi oturmadı kabız olabilir.... Ana menüsü anne sütü yada formül mama#FİKRİMCE siz bilirsiniz ✓
(1,844 puan) tarafından
Anladım sağolun
(1,342 puan) tarafından
Doktorlar tam olarak but haşlayıp eline verin tadına baksın diyor. Ben yurtdisinda yaşıyorum burada 4. Ayından itibaren Türkiye 6. Ayından itibaren her şeyi verin miktarı az olsun ama et but yumurta sebze meyve yogurt her şeyi deneyebilirsiniz 1 yaşına kadar tek yasaklı besin bal diyorlar.
(1,783 puan) tarafından
Sizde yurt dışı standartlarina göre besleyin biz buranın şartlarına göre besliyoruz..fikir sordu söyledik  nedir yani...
(1,342 puan) tarafından
Tamam oranın standartlarının da aynı şekilde işlediğini söyledim zaten. Çok yanlış bir şey yapılıyormuş gibi söylemişsiniz yanlış olmadığını soyledjm
(1,783 puan) tarafından
İyide bende sizi tahrik ve tahriş eder gibi konuşmadım ✓kafaniza ne yatiyorsa onu yapın fikir istemiş söyledik hepsi bu...
0 oy
(285 puan) tarafından
Bebe buskuvi yumurta sarısı Labne peyniri bide pekmez karıştır.
önce (1,844 puan) tarafından
Sağol

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 96 göst.
+3 oy
8 cevap 152 göst.
0 oy
4 cevap 80 göst.
0 oy
20 cevap 530 göst.
20 Şubat 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Sarikizzz (159 puan) tarafından soruldu

408,339 soru

12,267,606 cevap

37,511 kullanıcı

Kategoriler

...