+4 oy
404 göst.
önce Diğer kategorisinde (39 puan) tarafından
Kızlar perdeleri hangi sıklıkla  yıkıyorsunuz ve en iyi ne temizler perdeleri eylül de yıkamıştım ben en son yıkamak istiyorum ama İnternette sene de 2 kere yeterli yazıyordu evde sigara içilmez mutfak perdesi sık yıkıyorum diğer odalar için soruyorum 

27 Cevaplar

+1 oy
önce (13,530 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ekim gibi yıkadım ben 1 2 ay daha yikamam galiba. Sadece Deterjan ve camasir sodasi kullanıyorum tertemiz yapıyor. Evet sık yıkamak yıpratıyor ben bide utuluyotum valla 6 senelik geçen biraz parmağım girdi  :)

-Reklam-
+4 oy
önce (567 puan) tarafından
Mevsim geçişlerinde yapabilirsin. Misal kıştan yaza geçerken iyi bir cam silersin, o gün perdelerini de yıkarsın. 
önce (1,626 puan) tarafından
Kız çok değil mi öyle
önce (567 puan) tarafından
Aaa dalga da geçebiliyor.. .
+2 oy
önce (2,350 puan) tarafından
Canım ne zaman isterse o zaman :) kişiden kişiye değişiyor mesela benim görümce hemen hemen her ay yıkar valla perdeleri de ilk günkü gibi sapasağlam yıpranma falan yok 

Temiz yıkanması için ben ön yıkama yaptırıyorum önce içine toz deterjan bulaşık tableti (yarısı) biraz da domestos koyuyorm ön yıkama bitince normal perde programında toz deterjan ve yumuşatıcı ekleyip bembeyaz çıkıyor 
önce (2,407 puan) tarafından
Tableti deterjan gözüne mi koyuyorsunuz
önce (2,350 puan) tarafından
Yok içine atıyorum
+2 oy
önce (4,371 puan) tarafından
En fazla ayda bir yıkıyorum ıslakken asıyorum kokusu da baya kalıyor 
+1 oy
önce (3,622 puan) tarafından
Daha yeni yıkadım canım günüm var hemde Bayadır yıkamamıltım sigara içilmediği için kıkmuyo pis
+1 oy
önce (908 puan) tarafından
Yılda 4 ü geçmiyordur büyük ihtimalle camlarım çok büyük eşime eziyet oluyor resmen perde yıkamam fonu tülü güneşliği derken adamın kolları boynu kopuyor çok aşırı yıkamıyorum o yüzden bi mutfak perdemi yıkıyorum baktıkça o da kızım yemek yerken dokunuyor oyun oynuyor saklanıp o yüzden. Yıkarken düğmelerinin olduğu kısmı güzelce katlayıp çorap geçiriyorum düğmeler perdeyi delmesin zarar vermesin diye beyazlar için olan sıvı deterjanlarla yıkıyorum birde e bebeğin toz leke çıkarıcısından koyuyorum biraz sentetik programında 40 derecede 800 devirde yıkıyorum mis gibi çıkıyor yumuşatıcı koymuyorum hiç alırken perdecimiz tavsiye etmiyorum yumuşatıcı zarar veriyor perdelerin kumaşına demişti kullanmıyorum o yüzden 
Çorap fikri güzelmiş
+1 oy
önce (319 puan) tarafından
Sigara içilen içilmeyen, sobalı doğalgazlı ev özelliklerine göre değişir. Ama tülşer sık yıkandıkca bozuluyor. Yılda dört kere filan anca yıkarım.
+1 oy
önce (1,509 puan) tarafından
Ekimde evi boyatirken yikamistim ama dogum hazirligi icindi. Normalde bence yilda 2 yeterlidir veya yaz kis temizligi yapildigi zaman. 
+1 oy
önce (2,143 puan) tarafından
Evde ne sigara ne soba var o yüzden perdeler halen yumuşatıcı kokuyor canim isteyince hava güzel olunca yıkarım yıkama bittiği an direk asarım 
+1 oy
önce (3,063 puan) tarafından
İki ayda bir yıkıyorum o yüzden tüllerim hep eskiyor
+1 oy
önce (1,731 puan) tarafından
Bebeklerim yokken 2 ayda bir yıkarken bebeklerim olunca seneden seneye temizlik fikrimi kimseye sorgulatmiyorum ✓ :)
0 oy
önce (21,668 puan) tarafından
Bahar temizliğinde yıkarım

Sonbahar temizginde yıkarım 

Bide Aralık'ta yine yıkarım 
0 oy
önce (843 puan) tarafından
Yazın camlar açık olduğu için çok çabuk tozlanıyor. O yüzden yazın 2 defa yıkamaya çalışıyorum. Kışın da birkaç ayda bir yıkarım. Perdelerim çok zor takılıyor o yüzden baya üşeniyorum ama oda oda günlere bölüp hem derin temizlik hem perde işini hallediyorum 
0 oy
önce (2,056 puan) tarafından
Ayda bir yıkarım ve sigara falan asla içilmez evde. Çünkü detaylı temizlik yapılınca o temizlik hissini perdeler veriyor gibi sadece temizlik kokusu siniyor eve sık sık yıkarım 
0 oy
önce (1,082 puan) tarafından
Aslında perde yikandıkca diri kalır demişti aldigim perdeci. 2 haftada bir yıka diye öneride bulunmuştu. Ben deterjan ve 1 fincan şeker veya karbonat koyuyorum Yumuşatıcı kullanılmıyor zaten. 
Şeker niçin koyuyorsunuz
0 oy
önce (1,121 puan) tarafından
Yazın camlar açık 2 ayda bir yıkarım. Kışında 3 ayda bir yıkarım. 
0 oy
Yılda iki defa yıkıyorum 
0 oy
önce (1,900 puan) tarafından
Gözumu yoruncaaa:)))
0 oy
önce (388 puan) tarafından
Tül ve güneşliği ön yıkama 60 derecede yıkıyorum bembeyaz çıkıyor. Tabi birazcık kuru maya da eklemiştim 
0 oy
önce (17,781 puan) tarafından
Perdeler ne sıklıkta yıkanır diye de internete sormazsın :) bu çok göreceli bir şey ama kesinlikle altı ayda bir değil 
önce (39 puan) tarafından
Perdeler bozuluyor diyorlar o yüzden sordum nette,, :)
önce (17,781 puan) tarafından
Bende çok çok sık yıkamam üç ayda bir ancak veya yakın zamanda misafir gelecekse veya uzun süreli misafir gitmişse bayram geliyorsa yıkarım onun dışında üç ayı bulur ama altı ay çok fazla bence toz tutuyor perdeler

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 189 göst.
22 Kasım 2023 Moda kategorisinde Elisaa_00 (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 105 göst.
16 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Papatya__ (741 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 149 göst.
3 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Perikiziii (656 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 283 göst.
2 Haziran 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Annelikguzel (1,618 puan) tarafından soruldu

408,081 soru

12,254,616 cevap

37,216 kullanıcı

...