+13 oy
751 göst.
Diğer kategorisinde (200 puan) tarafından

image

image

image

image

selamünaleyküm 

Hristiyanlar bizim dini bayramlarımızı kutlamaz iken bize düşman olup Bi kaşık suda boğacak iken biz neden onların geleneklerini ve bayramlarını kutlayalım biz Müslüman lar Recep ve Şabanı Şerifi hakkımızda mübarek kılsın Allah die dua edip bol bol ibadetler ile geçirip Ramazana ulaşmak için dua edenleriz ELHAMDÜLİLLAH 

18 Cevaplar

+13 oy
(16,446 puan) tarafından

En İyi Cevap
Arkadaşlar yılbaşı postlari açıldığı gibi böyle bilgi amaçlı postlarda açılabilir..herkes özgür( tartışma hakaret çıkmadığı sürece)

Lütfen farklı görüşe sahip olanlar tartışma ve yorum yapmaktan sakinsinlar. Son gün şükür bitiyor. 
(129,283 puan) tarafından
bitmiyo fato 1 aydir ☹️
(3,894 puan) tarafından
+++++++++++
(4,380 puan) tarafından
Fato yine çok haklı :)
(19,483 puan) tarafından
Son cümleye çok güldüm. Ahshdhd
-Reklam-
+14 oy
(1,948 puan) tarafından
Su an hristiyan ulkesindeyim. "MUSLUMAN"lar kadar kutlanmiyor burda bu bayram.
(200 puan) tarafından
Cahil cesareti kutlayanlar yeni yıla kafir olarak girio lar ama haberleri yok
+7 oy
(688 puan) tarafından
Bu hristiyan bayramı değil ki:) yeni yıl. Onlara da yeni yıl bize de. Hem bence onlar bizden daha saygılı bazı konularda. Bu post ne kadar masum bir amaçla açılmış olsa da sonu kalp kırma ile bitiyor. Hakkımızda hayırlısı 
(200 puan) tarafından
Ben kimsenin kalbini kırmıyorum doğruları paylaşıyorum bunu kötü amaçla anlamak sizin kalbinize kalmış.. Hadisi şerif bile bu yeni yılı kutlamayı yasaklamış iken bu Hristiyan bayramı değil demek de farklı Bi bakış açısı bizim yıl başımız hicri takvim de ne ise odur
(688 puan) tarafından
Ben size kötü amaçla yazdım demedim zaten. Tekrar okuyjn lütfen. "Bu post ne kadar masum bir amaçla açılmış olsa da sonu kalp kırma ile bitiyor. Hakkımızda hayırlısı" dedim. Yani tartışma çıkacak ve kalpler kırılacak. Beni yanlis anlamanızi da sizin kalbinize bağlıyorum
+5 oy
(3,791 puan) tarafından
Sonuna kadar katılıyorum bacım buna . Çocuğuna dua öğret desen çoğu aman yaşı küçük beynini yıkamayalm der . Ama Noel baba yılbaşı dedin mi ohooo . Asla öğretmek taraftarı değilim çocuğuma geçen oyun grubuna götürdüm orda konuşmuşlar tutturdu çam ağacı alalım diye bizim dinimizde yok diye güzelce anlattim 5 yaşında gayette güzel anladı 
+5 oy
(5,330 puan) tarafından

Noel ve yilbasi arasindaki fark Noel Bayramı, Hıristiyan geleneğine göre genel olarak 25 Aralık tarihinde kutlanır. Bu bayram, Hz. İsa’nın ölüm tarihi olarak kabul edilir ve bu tarih Hıristiyanlar için dini bir bayramdır. Ancak zaman içerisinde Noel kutlamaları Hıristiyan olmayan kültürler tarafından da benimsenir ve yılbaşı temasıyla tüm dünyada kutlanır hale gelir. Kutlamalar 24 Aralık’ta, Noel arifesiyle başlar ve 26 Aralık akşamına kadar devam eder. Bazı Ortodoks kültürlerde bu tarih 6 Ocak olarak kabul edilir ve o şekilde kutlanır.

İngilizcede “New Year’s Eve” olarak bilinen ve 31 Aralık ile 1 Ocak’ı birbirine bağlayan gece yapılan kutlama Noel’den ayrı bir kutlamadır, bizim gibi Hıristiyan olmayan kültürlerin benimsediği de bu tarihte yapılan kutlamadır ve bu kutlamaya Yılbaşı denilmektedir. Kısaca eski yılın bitip, yeni bir yılın başlangıcı anlamına gelmektedir. Ve bu kutlaniyor diye kimse dinden cikmiyor :)

(1,268 puan) tarafından
Canım gel de anlat bu kafaya :)
(3,329 puan) tarafından
Ben Amerikadayim. Tüm ülkede 25 Aralık tatildi, noelleriydi. Ama bugün ve yarın tatil filan yok normal gün yani. Herkes ise gidip geliyor
(5,330 puan) tarafından
İste bunu anlamiyorlar noel gecti :)
(261 puan) tarafından
Canım yeni yılın kutlanmasının caiz olmama sebebi o gece eğlenme adı altında insanların çılgınca günah işlemesidir işte bu yüzden İslam alimleri o gün de normal bir günmüş gibi hiçbir şey yapılmamasını tavsiye eder. Hatta o güne özel ibadet dahi yapılmaz normal bir günmüş gibi geçirilir.
+4 oy
(5,153 puan) tarafından
Çok şükür cnm 
+4 oy
(5,751 puan) tarafından

Elhamdülillah ki hiç işim yok bu tür seylerle. Rabbime sonsuz Hamdusenalar olsun müslüman olarak yaratmış bizi<3

+3 oy
(2,257 puan) tarafından

Aynen öyle. :getlost:

+3 oy
(7,782 puan) tarafından
Canım haklısın doğrusun ama burada anca tartışma oluyor bu postlar bı işe yaramıyor. Üstelik kendimizi savunacaz derken günah olan şeye günah değil diyerek daha çok günaha giriliyor 
(200 puan) tarafından
Ben anlatırım yapmak ve yapmamak size kalmış
(7,782 puan) tarafından
Biliyor zaten herkes 1 aydır aynı konu geçiyor burada
(200 puan) tarafından
Tamam bileneni ben bidaha söyledim
(7,782 puan) tarafından
Dedigim gibi tekrar tekrar söylenince tekrar tekrar tartışma kavga oluyor ve daha çok günaha giriliyor. Günahtan öte günah olan şeye öyle değil böyle değil diyerek haramlar helallestirilmeye çalışılıp daha çok şirke giriliyor
+3 oy
(4,721 puan) tarafından
Allah razı olsun canım üç aylarımız mübarek olsun ❤

Ayrıca bunları ne kadar okursalar okusunlar anlamıcaklar yıne bildiklerını okuyacaklar  . 
+2 oy
(7,208 puan) tarafından
İki tane uyarın hayırlı uğurlu olsun:D hayır sorsan çok saygılı aynı saygıyı da sizden bekleyen kesim bu uyarıyı verenler. Bacım senin bu paylaştıkların kutlayanlar için dandini dandini dastana gibi birşey yormayın kıymetli canınızı:)
(200 puan) tarafından
Allah razı olsun bacım valla postumu bile kapatabilir ler ben yaydım vebali benden gitti seçim onların
(7,208 puan) tarafından
Yok yok kapanmaz çekmişler uyarıyı:D
+2 oy
(2,481 puan) tarafından
Gecenlerde bi videoya denk geldim.hiristiyan bi kadin yilbasi kutlayan muslumanlara guluyordu ve bildgin dalga geciyordu.biz muslumanlarin bayramlarinj bilmeyiz ve kutlamayjz ama onlar bizim kutlamamjz gerekenleri bizden once kutlamaya basliyor diye.diyeceklerim bukadr.
+2 oy
(251 puan) tarafından
Hindi kesip yemiyorum. 

Evimi süslemiyorum. 

Yılbaşı partisi düzenlemiyorum, katılmıyorum

Amaaaa

Akşam ailemle oturup meyve çerez yemenin, anne babama kardeşlerime arkadaşlarıma yeni yıl dileklerinde bulunmanın müslümanlığıma zarar getireceğini düşünmüyorum, inanmıyorum. Elhamdülillah müslümanım 

Hem psikolojik hem maddi olarak geçtiğimiz şu zor günlerde bırakında herkes ne istiyorsa onu yapsın. Ben bunları yapıyorum diye kimse cehennemde yapmayacak merak etmeyin. 
(200 puan) tarafından
Orasını ne ben ne siz bilebilir siniz.. Ama ayetler ne diosa onu yaparım ben hadisi şerif neyi kötü olarak gösteriyor ise onu yapmam
+1 oy
(4,672 puan) tarafından
Bence bu postların kimseye faydası yok artık kaostan başka bir işe yaramıyor kalpler kırılıyor hakaretler havada uçuyor inançlar sorgulanıyor günaha giriyoruz her türlü 
(200 puan) tarafından
Doğruları ve allahın ayetlerini yaymak anlatmak benim seçimim peygamber efendimiz de İslamı anlatırken çok hakarete ve haksızlığa uğradı
(4,672 puan) tarafından
Peki kavga çıkmasın
+1 oy
(6,941 puan) tarafından
Anlamayana anlatamazsın ne yazıkki 

Kızımın öğretmeni bugün okula pasta getirmiş bugün neyi kutluyoruz biliyor musunuz diye benimki atlamış 3 aylar geldi onu kutluyoruz öbür yarın evi süslicez diye elhamdülillah 4 buçuk yaşında kızım idrak edebiliyor yani herkes herşeyi biliyor ama işlerine gelmez inanmak boşver 
(6,941 puan) tarafından
Benimki daha önce gitmedi evde ne gördüyse o bende seneye istiyorum diyanet kreşi nasip olur inşallah ❤️
(4,721 puan) tarafından
Hayırlısı olsun canım ben hep diyodum okula gitmeden Kur'an-ı öğrensin şükür öylede oldu bu sene okula başladı ❤
(200 puan) tarafından
MaşâAllah o kadar bilinçli bireylersiniz ki gerçekten çok mutlu oldum sizden yetişecek nesiller eminim çok aklı başında olacak
(4,721 puan) tarafından
Allah razı olsun güzel düşüncen için canım biz naçizane olarak doğruyu anlatmaya yönetmeye çalışıyoruz Rabbim cümlemizin evlatlarını hayırlı evlat eylesin❤❤
(200 puan) tarafından
Amin İnşâAllah
+1 oy
tarafından
Eğer şuan hanım hanımcık konumunda olmasaydım konuşurdum ama neyse kaos severiz) 
+1 oy
(20,453 puan) tarafından
Elhamdülillah ki hiç bir zaman böyle bir telaşem olmadı 
0 oy
(556 puan) tarafından
Kim kutlar Kim kutlamaz beni ilgilendirmez ama okan bayülgenin yılbaşı ile ilgili röportajını dinlemenizi isterim 
(850 puan) tarafından
Baktım ama spesifik olarak hangisini kastettiğinizi anlamadım. Lütfen kısaca özet geçer misiniz? Çok merak ettim. Gerçi o röportajdan hırlı bişey çıkacağını sanmıyorum ya neyse :)

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 186 göst.
0 oy
12 cevap 743 göst.
2 Ekim 2023 Diğer kategorisinde ikizlerin-annesi (367 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 117 göst.
17 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Azra.Ensar (81 puan) tarafından soruldu
+2 oy
20 cevap 1,234 göst.
28 Haziran 2024 Moda kategorisinde Gamzeliwampir (2,390 puan) tarafından soruldu

408,337 soru

12,267,609 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...