0 oy
121 göst.
Diğer kategorisinde (23 puan) tarafından
Arkadaşlar recep ayının ilk günü 20 rekat namaz kılmak istiyorum ama kafam karıştı bugün kılıncak diyende var yarın diyende var bilenler beni aydınlatabilirmi bide oruç hakkında çarşamba perşembe cuma günü tutmayı düşünüyorum doğrumu sizce

4 Cevaplar

+1 oy
(200 puan) tarafından

Selamünaleyküm 

Oruç bugün akşam sahura kalkılacak çarşamba perşembe cuma günlerini oruçlu geçiricez

Namaz ise akşam namazı hemen sonra kılınacak 

image

image

(23 puan) tarafından
Hamileyim ama tutmak istiyorum Allah güç verirde tutarım inşallah
(200 puan) tarafından
İnşâAllah canım Allah kabul etsin
(200 puan) tarafından
Bacım namaz akşam yada yatsı sonra sı kılınabilir miş
(23 puan) tarafından
Akşamdan sonra kıldım Allah kabul etsin inşallah :)♥️
-Reklam-
0 oy
(4,721 puan) tarafından
Canım yarın kılınacak nasipse bende çarşamba perşembe cuma oruç tutcam 
(4,721 puan) tarafından
Kız şimdi sana yorum yaptım peki yatsıdan sonra kılsak olmaz mı yaa
(6,941 puan) tarafından
Akşamı kıldıktan sonra diye belirtilmiş canım ya bilmiyorum ki
(4,721 puan) tarafından
Ayy yetiştirebilirim ınsaAllah çocuklar pek rahat durmuyor babası gelirse en azindan oynar onlarla dua et de nasip olsun banada bu akşam kılayım ☺
(6,941 puan) tarafından
Niyetini sağlam al Rabbim nasip eder inşallah bizim akşam ezanı okunuyor ben kaçtım ❤️
(4,721 puan) tarafından
Allah kabul etsin canım duâ'larda buluşalım bu gece❤
0 oy
(6,941 puan) tarafından
Bugün akşam ile yatsı arası kılınacak namazın detayları altta var Recep ayının ilk gecesi bu gece gündüzü yarın evet Çarşamba Perşembe cuma oruçluyuz inşallah 

*RECEB-İ ŞERİFİN İLK GECE NAMAZI* 

*Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), ashabına hitaben:*

"* *Her kim, Recebin ilk gecesinde akşamı* *kıldıktan sonra,*

*10 selam ile 20 rekat kılıp,*

*her rekatda bir Fatiha ve bir ihlâs okuyan kişiyi*

*

" *Allah-u Te'ålâ, onu,*

*canı, malı, ailesi ve çocukları hakkında korur.*

*Bu kişi, kabir azâbından korunur. hesapsız ve azapsız bir şekilde sırat-ı şimşek gibi geçer" buyurdu.*

Namazı kıldıktan sonra şu duâyı okumak müstehabtır:

إِِلٰهِي تَعَرَّضَ لَكَ فِي هٰذِهِ اللَّيْلَةِ الْمُتَعَرِضُونَ وَقَصَدَكَ الْقَاصِدُونَ وَأَمَّلَ فَضْلَكَ وَمَعْرُوفَكَ الطَّالِبُونَ، وَلَكَ فِي هٰذِهِ اللَّيْلَةِ نَفَحَاتٌ وَجَوَائِزُ وَعَطَايَا وَمَوَاهِبُ تَمُنُّ بِهَا عَلَى مَنْ تَشَاءُ مِنْ عِبَادِكَ وَتَمْنَعُهَا مِمَّنْ لَمْ تَسْبِقُ لَهُ الْعِنَايَةُ مِنْكَ، وَهَا أَنَا عَبْدُكَ الْفَقِيرُ

إِلَيْكَ الْمُؤِّمِلُ فَضْلَكَ وَمَعْرُوفَكَ، فَإِنْ كُنْتَ يَا مَوْلَايَ تَفَضَّلْتُ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ عَلَى أَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ وَجُدْتَ عَلَيْهِ بِعَائِدَةٍ مِنْ عَطْفِكَ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ وَجُدْ عَلَيَّ بِطَوْلِكَ وَمَعْرُوفِكَ يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ أَمِينَ

"Ey İlâhım! Bu gece Sana yönelenler yöneldi. Kastedenler Seni aradı. İstekliler Senin lütuf ve iyiliğinin (kendilerine ulaşacağı) beklentisine girdi.

Bu gece içinde Senin rahmet nefhaların (esintilerin), hediyelerin, bahşişlerin ve ba- ğışların vardır ki, onları kullarından dilediklerine ihsân edersin. Kendilerine Sen- den bir inâyet sebkat etmemiş (ezelde, haklarında iyi karar geçmemiş) olan kimseler- den de bu lütuflarını (ikrämlarını) engellersin.

İşte ben, Senin lütuf ve iyiliğini bekleyen muhtaç kulunum. Ey benim Mevlâm! Eğer bu gece yarattıklarından birine lütufta bulunacaksan ve tecellilerinden tekrar tekrar gelen bir ikramla herhangi bir kuluna cömert davranacaksan, ey âlemlerin Rabbi! Muhammed (Sallellahu Aleyhi ve sellem)e ve Ehl-i Beyti'ne salāt eyle, zenginliğin ve ihsânınla bana comertçe bağışlar ihsân eyle." Amine! ('Abdülkadir el-Geylani, el-Gunye 1/328)

2) İmâm el-'Imâd (Rahimehullänin nakli vechile; Rasûlüllah (Sallellahu Aleyhi ve Sellemjin şöyle buyurduğu rivayet olunmuştur

"Cibril (Aleyhisselam)in bana bildirdiğine göre;

Receb'in ilk gecesi olduğunda her kim iftar anında (yemekten ve akşam namazından sonra),

İlk rekâtta ,

-Fâtiha Süresi'ni,

-Äyete'l-Kürsï'yi, 

-Kadir Sûresi'ni,(İnnâ enzelnâ)

-İhlas Sûresi'ni 

-ve Felak-Nås sûrelerini birer kere okur.

(ve ikinci rekâtı da aynı şekilde kılar)sa,

Allah-u Teʻâlâ o kişi için her rekâta karşılık yetmiş senelik ibadet (sevabı) yazar ve büyük bir sevap (ihsân etmek) ile birlikte geçmiş günahlarını də bağışlar." 

(Salih ibnü "Abdillah eş-Şafi'i el-ma'rif bil-"Imüd, Hustang-fukurü ve nuzhetü'l-kurra, 1/211)

(11,177 puan) tarafından
Canım bu  namazın niyeti nasıl
(4,721 puan) tarafından
Recep ayı ilk gecesi kılınacak namaza ‘Ya Rabbi, beni, dünyayı teşrifleriyle nura gark ettiğin Efendimiz hürmetine, sevgili ayın Receb-i şerif hürmetine, feyz-i ilahine, afv-ı ilahine, rızâ-i ilâhine nâil eyle. Abid, zahid kulların arasına kaydeyle. Dünya ve ahiret sıkıntılarından halâs eyle. Rıza-i şerifin için, Allahü Ekber.’ duasıyla niyet edilir.
(23 puan) tarafından
Hamileyim ama Allah güç verir inşallah çok tutmak istiyorum oruç
(23 puan) tarafından
Bide şimdi aklıma geldi cuma günü kan uyuşmazlığı için iğne olcaktım orucu bozarmı kızlar
(779 puan) tarafından
Canım 1 ocakta kilsak oluyormu yeni gördüm yaa
0 oy
(2,577 puan) tarafından
Bende bugun gece yatsidan sonra diye biliyorum 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,003 göst.
8 Nisan 2020 Aile & Aşk kategorisinde Mlhnvzt07 (1,262 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 608 göst.
7 Nisan 2020 Diğer kategorisinde Prens prnses Annesi (613 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 101 göst.
14 Şubat 2022 Diğer kategorisinde FazlaDertliBee (1,243 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 215 göst.
1 Ocak 2025 Diğer kategorisinde &Alya& (478 puan) tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,550 cevap

37,508 kullanıcı

Kategoriler

...