Bugün akşam ile yatsı arası kılınacak namazın detayları altta var Recep ayının ilk gecesi bu gece gündüzü yarın evet Çarşamba Perşembe cuma oruçluyuz inşallah
✨
*RECEB-İ ŞERİFİN İLK GECE NAMAZI*
*Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), ashabına hitaben:*
"* *Her kim, Recebin ilk gecesinde akşamı* *kıldıktan sonra,*
*10 selam ile 20 rekat kılıp,*
*her rekatda bir Fatiha ve bir ihlâs okuyan kişiyi*
*
" *Allah-u Te'ålâ, onu,*
*canı, malı, ailesi ve çocukları hakkında korur.*
*Bu kişi, kabir azâbından korunur. hesapsız ve azapsız bir şekilde sırat-ı şimşek gibi geçer" buyurdu.*
Namazı kıldıktan sonra şu duâyı okumak müstehabtır:
إِِلٰهِي تَعَرَّضَ لَكَ فِي هٰذِهِ اللَّيْلَةِ الْمُتَعَرِضُونَ وَقَصَدَكَ الْقَاصِدُونَ وَأَمَّلَ فَضْلَكَ وَمَعْرُوفَكَ الطَّالِبُونَ، وَلَكَ فِي هٰذِهِ اللَّيْلَةِ نَفَحَاتٌ وَجَوَائِزُ وَعَطَايَا وَمَوَاهِبُ تَمُنُّ بِهَا عَلَى مَنْ تَشَاءُ مِنْ عِبَادِكَ وَتَمْنَعُهَا مِمَّنْ لَمْ تَسْبِقُ لَهُ الْعِنَايَةُ مِنْكَ، وَهَا أَنَا عَبْدُكَ الْفَقِيرُ
إِلَيْكَ الْمُؤِّمِلُ فَضْلَكَ وَمَعْرُوفَكَ، فَإِنْ كُنْتَ يَا مَوْلَايَ تَفَضَّلْتُ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ عَلَى أَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ وَجُدْتَ عَلَيْهِ بِعَائِدَةٍ مِنْ عَطْفِكَ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ وَجُدْ عَلَيَّ بِطَوْلِكَ وَمَعْرُوفِكَ يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ أَمِينَ
"Ey İlâhım! Bu gece Sana yönelenler yöneldi. Kastedenler Seni aradı. İstekliler Senin lütuf ve iyiliğinin (kendilerine ulaşacağı) beklentisine girdi.
Bu gece içinde Senin rahmet nefhaların (esintilerin), hediyelerin, bahşişlerin ve ba- ğışların vardır ki, onları kullarından dilediklerine ihsân edersin. Kendilerine Sen- den bir inâyet sebkat etmemiş (ezelde, haklarında iyi karar geçmemiş) olan kimseler- den de bu lütuflarını (ikrämlarını) engellersin.
İşte ben, Senin lütuf ve iyiliğini bekleyen muhtaç kulunum. Ey benim Mevlâm! Eğer bu gece yarattıklarından birine lütufta bulunacaksan ve tecellilerinden tekrar tekrar gelen bir ikramla herhangi bir kuluna cömert davranacaksan, ey âlemlerin Rabbi! Muhammed (Sallellahu Aleyhi ve sellem)e ve Ehl-i Beyti'ne salāt eyle, zenginliğin ve ihsânınla bana comertçe bağışlar ihsân eyle." Amine! ('Abdülkadir el-Geylani, el-Gunye 1/328)
2) İmâm el-'Imâd (Rahimehullänin nakli vechile; Rasûlüllah (Sallellahu Aleyhi ve Sellemjin şöyle buyurduğu rivayet olunmuştur
"Cibril (Aleyhisselam)in bana bildirdiğine göre;
Receb'in ilk gecesi olduğunda her kim iftar anında (yemekten ve akşam namazından sonra),
İlk rekâtta ,
-Fâtiha Süresi'ni,
-Äyete'l-Kürsï'yi,
-Kadir Sûresi'ni,(İnnâ enzelnâ)
-İhlas Sûresi'ni
-ve Felak-Nås sûrelerini birer kere okur.
(ve ikinci rekâtı da aynı şekilde kılar)sa,
Allah-u Teʻâlâ o kişi için her rekâta karşılık yetmiş senelik ibadet (sevabı) yazar ve büyük bir sevap (ihsân etmek) ile birlikte geçmiş günahlarını də bağışlar."
(Salih ibnü "Abdillah eş-Şafi'i el-ma'rif bil-"Imüd, Hustang-fukurü ve nuzhetü'l-kurra, 1/211)
✨