0 oy
459 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (33 puan) tarafından
Kızlar 36 haftalık doğum yaptım bebeğim 1 hafta küvezde kaldı şimdi 25 günlük ama sürekli yemek istiyor 150 cc mama veriyorum doymuyo yine istiyo bnde yedirmeye korkuyorum yedirmeyin eden ağlıyo ne yapmam lazım çatlayacak dıe korkuyorum

24 Cevaplar

+2 oy
önce (7,714 puan) tarafından
Bebekler sadece açlıktan emmez ya da içmez canım gazdan yapıyorlar daha çok . Fazlasına kaçıp midesini büyütmeyin ne kadar verilmesi gerekir ben bilmiyorum ama doktorun önerdiği dozu aşmayın bence 
-Reklam-
+1 oy
önce (129,283 puan) tarafından
mama yaramadimk tok tutmuyomu mamaniz bide baska marka mama denesene
önce (33 puan) tarafından
Bebelac kullanıyorum emziri yorumda ayrıca duyduğunu anlamıyo mu acaba diyorum
önce (657 puan) tarafından
Katılıyorum acaba marka mi yaramadj
önce (5,976 puan) tarafından
bebek aciktigindan degil ki seni istediginden emmek istio . emmek demek annesinin yaninda bagli olmasi demek ya. zort birt emerek sana ozlemini gideriyir. yani acligindan degil bence. kuvezde kaldigi icin ekstra biyle.
+1 oy
önce (399 puan) tarafından
Bebek doyunca ağlamaz ve içmek istemez güzel uyur genelde , eğer ki içiyorsa demekki doymuyor, bazı mamalar doyurucu olmuyormus bazı bebeklerde bende mama verdim bir kaç kere değiştik bebeğe uygun olanı bulana kadar , istediğinde bebek ver ve içmeyi bırakınca al o şekilde daha sakin uykusu daha iyi ise cidden aç kalıyor demekki 
Valla anlamadım anne sütü de veriyorum ekstra mama veriyorum yine yok doymuyo vermeyede korkuyorum benelac kullanıyorum mama
Emzir sonra 30 CC mama ver , isterse az daha yap ver bence  o kadar içmez bırakır doyunca, bide bazı annelerin sütü çok olsa bile su gibi oluyormuş bebeği asla doyurmuyormus , o yüzden böyle deneme yapın anlarsınız bebeğinizden siz çünkü aç olmazda içmez , bebeğimde aşırı iştahlıydi hala öyle ama doydugu an bırakırdı asla agzina almazdı
Emzik de almıyo alsa belki biraz rahatlardım akşama kadar onu beslemeye çalışıyorum sürekli uyuyo memede
Gerçekten zor insan da enerji kalmıyor ama yapacak bir şey yok inşallah yavaş yavaş düzelir emzikte farklı markaları deneyin bazıları öyle tutuyor, ama mama isteyince bebek ver aç olsa uyumaz hep emmek ister yada bir öğün sadece mama ver içtiği kadar belki etki eder meme verdiğin için doyurur sanıyorsun belki , benimki de başta emiyordu ama sürtüm az benim millete diyorum inanmıyorlar bebekte yutkunma sesi sıfır sadece çekiyor zavallım süt gitmiyor mamada veriyordum zaten sütüm kesildi sonra, o yüzden bir öğün emzirme mama ver gözlemle, üç saat arayla mama verin diyorlar ama ben iki saat yada iki buçuk saatte bir veriyordum
+1 oy
önce (2,184 puan) tarafından
Doymuyor doyan bebek direk uyur sessizleşir ağırlık çöker üstüne mamayi degiştirin
Bebelac kullanıyorum büyük oğlana da onu kullanmıştım
+1 oy
önce (2,322 puan) tarafından
Gazı olan , rahatsız olan, anne kucağı isteyen bebekte ağlar gazını çıkarıyor musunuz bide cisli bez sayısı nasıl acaba gerçekten mi doymuyor 
+1 oy
önce (1,842 puan) tarafından
25 gün için 150 CC mama bile fazla değil mi  sanki o zaman 90 veya 120 yapiyorduk
önce (720 puan) tarafından
60 CC en fazla , gebe okulunda öyle dediler
önce (111 puan) tarafından
DP mamalarin kağıt üstünde bile yazıyor 0 2 hafta lik. 60 CC 2 4 haftalık 90 CC 2  aylık 120 öyle gidiyor yani benim bebeğim 48 gunluk normalde 90 CC verilmesi lazimken bazen çok yiyor 90 CC yi bile geciyor
+1 oy
önce (720 puan) tarafından
Canım herkes doymazsa ağlar demiş ama haddinden fazla mama veriyorsun , en fazla 60 ml olması lazım . Emdiği için 30 ml versen yeterli . Çocuğun gazı olduğu için öyle yapıyor. Emdikten sonra gazını çıkar ondan sonra mama ver gene gazını çıkar 
Evet banada fazla geliyor ama gazını da çıkartıyorum yine istiyo en son bayaa yedikten sonra ıstemıyo daha
+1 oy
önce (1,525 puan) tarafından
Saglikla buyusun bebeginiz . Bence  verdigibiz mama cl i bana cok geldi cikcasi 25 gunluk bebek icin. Meme arti mama olarak devam ediyorsaniz bu hunluk icin 30 veya 60 iyidir  diye duusnuyorjm. Tabi ki doktor dha iyi bilir bir danisabilirsiniz. Yada ac oldugu icin agliyor olmayabilir. Gazi olabilir veya uykusu olabilir. Benimde kzim 2 aylk uykusu geldiginde ve kucaga alinmak istediginde daha cok agliyor
Ama aranıyo ağzı açık memeye dayadığımda veya biberon verdiğimde sanki hiç yememiş gibi yiyo
+1 oy
önce (171 puan) tarafından
Gazdan aglıyo mamadan doymadıgından degil gaz emmeye yoneltıyo zaten mama çok fazla verme okadar 
Anne sütü de veriyorum onuda fazla istiyo gazını da çıkartıyotum sürekli
Cıkmıyo gazı bacım cıkmıyo gaz damlası al demekki gazlı Bı bebek cok fazla içiryosn
0 oy
önce (2,560 puan) tarafından
Normalde doyan bebek ağlamaz ve uyur. Ve mamalar daha zor sindirildiği için daha çok uyurlar. Mama tok tutmuyor olabilir ya da açlık değil gaz ya da başka bir sorundan ağlıyor olabilir. Genede 150 cc 25 gün için biraz fazla, başka bir mamaya geçmenizi tavsiye ederim. Kızımı mamayla büyüttüm çünkü ve iştahla bir bebekti ona rağmen fazla
Anne sütü de veriyorum bazen sağıyorum az mı da doymuyo dıe anne sütünü de çok içiyo gazınıda sürekli çıkartıyrm
önce (2,560 puan) tarafından
Bir doktora danışın, 150 cc cidden fazla 1 aylık bebek için, heleki anne sütü de alıyorsa
0 oy
önce (841 puan) tarafından
Benim bildiğim 30 ile başlar yavaş yavaş artar 25 günlük bebek için çok fazla değil mi belki de doymuyordur 
0 oy
önce (93 puan) tarafından
Acaba mamayı az koyup suyu mu fazla koyuyorsunuz? Ondan doymuyor olabilir.aklima geldi bu.
0 oy
önce (1,970 puan) tarafından
Benm kızımda 36 haftalık doğdu sanırım biraz erken doğdukları için yemeğe isteği oluyor 
0 oy
önce (4,981 puan) tarafından
150 cm fazla doyduğunu anlamaz kusuyorsa ki hele kesin doyuyordur günde 6 7 bezi dolu dolu alıyorsan doyuyordur gaz sancısı olabilir
0 oy
önce (131 puan) tarafından
Yahu bebekler arama- emme refleksi ile doğar. Sen ne kadar verirsen ver refleksif bir tepki olarak zaten emecektir. Bu onun doymadığı anlamına gelmez. 25 günlük bebek için 150 CC bana da fazla geldi. Fakat zamanlarını da yazmamışsınız. Bebeğinizin iki üç saatte bir beslenmesi lazım. Siz bu sıklıkta mı emzirme mama işlerini yapıyorsunuz?
Küvezde kalıtken daha 5 günlükken 65 cc mama verirdi doktor öncesinde de yarım saat emerdi şimdi 25 günlük cc nin yükselmesi normal değil mi doyunca almıyo zaten daha
önce (131 puan) tarafından
CC yükselir ancak 150 CC fazla.
Benim sütüm yok denecek kadar azdı, yine de emzirmeyi deniyordum. Üzerine mama veriyordum. 10-15 günlükken 60 CC veriyordum. Sonra 90 cc çıktım. Sizinki kadarken 90 cc veriyordum.
Bu arada bende çok hızlı hızlı CC yükselttim. Şimdiden böyleyse ilerde kim bilir ne kadar içer diyordum en sonunda 150 CCde kaldım ve aylarca 150 CC verdim. Ek gıdaya geçip, tadimlari bitirdikten sonra yani katı gıda ile beslenmeye başladıktan sonra zaten mamayı çok nadir vermeye başladım. Şuan 15 aylık sadece gece uyurken ya da gece uyanırsa 150 CC veriyorum ama 6 aylıkken de 150 veriyordum mesela..  Belli bir yerden sonra CC duruyor. Ama sizin 25 günlük çok küçük. Fazla yemesi de rahatsız eder. Sanki o dönem için 90 CC ideal..  Ağlaması farklı bir şeyden olabilir. Emzik de kullanabilirsiniz isterseniz.
Emzik te almıyor oda sıkıntı inşallah düzene girer yorumlarımız için teşekkürler
0 oy
önce (2,788 puan) tarafından
Doyan bebek direk uyur diyenler olmuş.. Ama benim bebeğim doyduğu halde çok emmek isterdi direk uyumazdı da öyle 
0 oy
önce (676 puan) tarafından
Bebek doymayi bilmezler cnm doyurduktan sonra bir şekilde uyutmaya bak
0 oy
önce (909 puan) tarafından
Bebelac kullanıyorum demişsiniz pek kaliteli bir mama değil mamanız özellikle yenidoğan için sma, evolvia yada hipp alın önce emzirin sonra 60 CC kadar mama yapıp bir deneyin hepsini içerse yine emzirmeye devam edin bebekler memede rahatlar gaz çıkarır anneyle bağ kurar herkesin saatlerce oturup sadece emzirdiği zamanlar olmuştur aç olmasa bile memede kalmak isterler çünkü bi deneyin eminim görürsünüz farkı 
Kalitesiz dedıgın bebelac aptamilden bile iyi saydığın markalı mamaların isminde hyr yok evolvıa aldım bırkere dırek cope attım tavuk yemi gibi kokuyo aynı butun cocuklarımda bebelac kullandım ve gayette ıyı geldı
önce (909 puan) tarafından
Hanımefendi ismi içeriğini değiştirmiyor. Aptamil de iyi bir mama değil zaten Aptamil den iyi yada kötü olması değil burda kriter. Formül mamalardan oda parfümü gibi kokmasını değil çocuklarımızı iyi beslemesini bekliyoruz
Kokusundan bebegım bıle tıskındı tadını bıle begenmedı parfum demeniz de cok saçma kotu kokan mamayı coxuguma vermek zorunda değilim bebelac la buyuttum cocuklarımı cok ta güzel doydular
0 oy
önce (4,173 puan) tarafından

25 gunluk bebege 150 cc çok beslendikten sonra gazini en sz yarım saat çıkarttın 3 kez gegirdiginden emin olun.

Beslenme sonrasi hazimsziliktan huzursuz ve ağlamaklı olup teselli için emme refleksi ile yaklaşıyor olma ihtimali çok yüksek cunku söz fazla verdikçe kriz de geçmiyor kısır döngü

2 -3 saat aralikla emzirin 30-60cc  mama verin gaz çıkarma yapın.Bu sekilde saglikli olan mama ile desteklemenin verin memesini illa verecekseniz gunluk ihtiyaç kısmı mama ile değil memem emme refleksini destekleyerek ilerleyin.

Zaten max 20 günden sonra kolik bebek belirti vermeye başlıyor yaniliyor olma ihtimaliniz çok yüksek.
0 oy
önce (878 puan) tarafından
mamayı değiş aptamil prosyneo tavsiye ederim doyurucu. Gazı varsa da emmek ister fazla beslendikçe de daha fazla gazı olur kısır döngüye girersin

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 26 göst.
28 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Oglumalis (1,133 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 282 göst.
14 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde kbramm27 (374 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 157 göst.
16 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Anneyimbennnn (438 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 427 göst.
25 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Selin demirci (2,203 puan) tarafından soruldu

408,339 soru

12,267,643 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...