0 oy
135 göst.
önce Diğer kategorisinde (301 puan) tarafından
Kuran kursuna dağıtmak uygun mudur 

8 Cevaplar

+3 oy
önce (858 puan) tarafından
bana tuhaf geliyor bu durum. benim ailem de yapıyor bunu ama bana tuhaf geliyor çünkü kuran kursuna muhtaç kimseler gitmiyor. kuran öğrenmek isteyen çocuklar gidiyor. hepsinin ailesi bütçesi var. kursun da kendi kasası, hayırseverleri, ticari kaynağı var. yani oraya hayrına destek olunur ama atıyorum kurban bayramı eti ya da muhtaç kimseye verilmesi gereken yardım verilince bana çok doğru gelmiyor bu durum
önce (301 puan) tarafından
Yok canım benimde zaten dini bilgim fazla yok :) bekliyoz bakalım yorum yazan olcak mi:)
önce (99 puan) tarafından
"kim ilim talebesine yedirirse o talebe yemeği sindirene kadar ikramda bulunana sevap yazılır. " daha önce hiç ilim yurtlarında olmadığınız için hepsinde kasaların olduğunu söylüyorsunuz bu düpedüz iftira atmak gibi oluyor yanlış görüştesiniz hanımefendi adak kabul olur mu diye yazmış bilmiyorsanız lütfen fetva vermeyin. çünkü gerçekten birçok şehirde ilim cemaatlerinde bulundum o kadar kişinin yemeği yakıtı suyu nasıl karşılanıyor biliyor musunuz? daha geçen bi medresenin aylık doğal faturası 6.500 den fazla gelmişti. kirasıda 18 bin. keşke dediğiniz gibi zengin kesim olsa talebelere bolbol yedirebilsek daha çok imkan sunabilsek. yani uzaktan söylemek çok kolay
kız ne fetva vermesi? yanlış da demedim ki zaten bilmediğimi de söyledim. bana tuhaf geliyor ama bilmiyorum bir bilen yazar dedim. tam okuduğunuza emin misiniz ne yazdığımı? fetva verecek bilgim olmadığı aşikar çünkü o yazıda :)) iftira attığım da yok bence tekrar oku ;)
önce (99 puan) tarafından
hayır güzelim bak ticari kaynaktan bahsetmişsin ama gerçekten bi adak deyip geçmemek gerek ya da 50 tl gerçekten kurslaeda çok ihtiyaç var mantıksız gelmesi çok mantıklı gelmedi. hakkını helal et kalbini kırdıysam,❤
ya yok kalbim falan kırılmadı da hani "fetva vermek" "iftira atmak" tabirleri uygun olmamış. bilmediğimi ve benim görüşümün böyle olduğunu söyledim. yanlış düşünüyor olabilirim çünkü tekrar ekliyorum dini bilgim çok yok.
-Reklam-
+1 oy
önce (1,342 puan) tarafından
Adagin niyetine bağlı. Fakirlere dağıtacağım dediysen mesela kurstakiler fakirse olur ya da Allah yolundakilere dağıtacağım dediyse olur. Ama fakirlere yemek vereceğim dedin kurstakiler fakir insanlar degilse olmaz ama illlaaa fakire verilecek diye bir şey yok
Fakirlere demedim sadece koç kestircem dedim
önce (1,342 puan) tarafından
O zaman istediğin bir yere verebilirsin kuran kursu da olur
0 oy
önce (2,184 puan) tarafından
Komşularını tanıyorsan ihtiyacı olan kişilere dağıt 
Komşularım hiç muhtaç kişiler değiller ki
önce (2,184 puan) tarafından
Etrafa bakın elbet vardır ihtiyacı olan
İnşallah bulabilirim
0 oy
önce tarafından
Bende geçen hocaya sordum oluyor dedi bizzat sevap
Oluyosa tmm sağol
0 oy
önce (796 puan) tarafından
Oradaki öğrenciler doyuyor bı sekilde, hiç et yemegen daha muhtaç insanlar var eğer ulaşabilirseniz bı şekilde onlara yardımda bulunun 
Bende öyle düşünmüştüm ama arkadaşa hoca oluyo demiş
0 oy
önce (4,173 puan) tarafından
Adagini başta nereye dediysen oraya yap.

Başta yer söylemedim içimden bura geliyor diyorsan nere ise oraya yap.
önce (4,173 puan) tarafından
Ben senin yerinde olsam çocuk esirgemeye yemek yaptirirdim.etli pilav ayran çocuklar yerken orda bulunmak isterim.Herkesin niyetine göre yani.
Güzel fikir aslında ben adak adarken şuraya buraya dagitcam demedim ama cocuk esirgeme daha iyi sanki
0 oy
önce (1,783 puan) tarafından
Bir adak verdik kurada okuyan çocuklara  kimisinin babası çiftçi kimisininki insaatci kimisi memur belli standartda knsanlar yok gariban çocuklarda var  ... gördüğümü söylüyorum birinin ayağında muntazam orjinal adidaslaei varken bu devirde demeyin! Öbürünün ayağında lastik vardı....  Hem hafız olmaya çalışıyorlar onlar bir kelime dahi öğrense  onların sevabını alirsininiz onların boğazından geçsin istedim....tercih sizin...hoca hanımı olarak aktarmak istedimlerim bunlar ..
Evet doğru diyosun yurda dağıtılsa daha iyi bence
0 oy
önce (330 puan) tarafından
4 yıl kuran kursunda okudum eger oraya yardım etmek istiyorsanız temizlik malzemesi yardımı falan yapabilirsiniz eti ihtiyaç sahiplarıne dagıtsanız daha iyi olur bence çünkü çogu insan hep kurslara adak veriyor derin dondurucular agzına kadar et dolu oluyor ama temizlik malzemesi konusu çok sıkıntı 
Tmm canım teşekkür ederim bilgin için

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 211 göst.
0 oy
18 cevap 329 göst.
24 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Kar tanesi 2 (78 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 156 göst.
0 oy
2 cevap 117 göst.