+1 oy
416 göst.
Diğer kategorisinde (834 puan) tarafından
Bazilari et dondurucuda en fazla 3 ay kalir diye 3 aya bitiriyor bazilari bunu umursamayip 1 yili bile aşıyor. Veya disaridan et almamak icin az yiyip seneye kadar yetirmeye calisan oluyor siz ne yapiyorsunuz 

27 Cevaplar

+2 oy
(3,457 puan) tarafından
Ben kendime üç kilo ayırıp gerisini dağıtıyorum dolaba koydunmu kurban olmaz zaten  ondan hiç okadar uzun süre saklamadım
(834 puan) tarafından
Ama kocam da onlar gibi yapiyor ve ikna edemiyorum disaridaki etlere guvenmedikleri icin kurbanda cok az dagitiyolar 3te 1i bile degil. dolapta hala et var her yil boyle yapiyolarmis bana da boyle yap diyolar 1 yil o etle geciniyoruz. Ben yerken acaba gunah mi diye aklima takiliyor.
(3,457 puan) tarafından
Günahı bilmem ama kurban olmuyor kurbanın belli dağıtım kuralları var ona uymak zorunda  kardeşim kayınvalidesi de dışarıdan et alıp yemez iki hisse keser her sene birini komple dağıtır birini dolaba atar  eşinde o zaman et alıyormuş gibi kenara para atsın bayramda iki hisse kessin seni dinlemiyorsa yapacak bir şeyin yok sevabı da günahıda ona kendi düşünsün
(6,112 puan) tarafından
yani aynn iki hiisse mantikli
(4,032 puan) tarafından
Kurban eti 3 e bölünmeli. 1 i dağıtılacak, biri misafire ikram edilecek, birini de ev halkı yiyecek. Tamamını dağıtmak da doğru değil, sonuçta kurbanı adak olarak kesmiyoruz yeyip yedireceğiz.
(6,112 puan) tarafından
benim annemler uc hisse kesiyor annem babam ve kardesim. zaten karistiriyorlar gelince eti. ucu de karisik. bi tanesini komple dagitiyorlar . birsey farketmiyor yanii 3 te biri olmus oluyor yinede:) benimkinide sagolsun dogruyir posetliyir. verio bana ben direk eve gelince buzluga pat pat kiyuyorum  . ilikli kemikleri falan anneme brakiyorum o da hepsini bir kaynatip yapio buz kupu tabletlere koyup dondurup bana verio ilikli kemik suyu.
-Reklam-
+1 oy
(749 puan) tarafından
Dondurulmuş ete birşey olmaz olsun senesi. Bizim seneye kadar yetmiyor tabi alıyoruz mecbur 
+1 oy
(834 puan) tarafından
Yani annemgil dagitirdi bize pek kalmazdi o yuzden mecbur disaridan alirsik ama kaynanamgil disaridan alinana guvenmiyor
+1 oy
(1,166 puan) tarafından
Bir sene yetecek et nasıl kurban oluyor ki. Kurban eti dediğin fakire fukaraya dağıtılır. Diğer türlüsü kendine stok yapmak oluyor 
0 oy
(7,921 puan) tarafından

4 5 ayda bitiriyoruz 

0 oy
(3,294 puan) tarafından
2 güne bitti kurban eti
(834 puan) tarafından
3te 2sini dagitmak gerekiyor diye biliyorum ama kaynanamgil oyle yapmiyor ben de mecbur yiyorum acaba gunaha giriyo muyuz
(3,294 puan) tarafından
Gunah kismini bilmiyorum canim. Ama evet öyle yapilmali. Biz kendimize cok az koyuyoruz. Hepsini dagitiyoruz genelde . Bu yil 2 kilo en fazla koymustuk
0 oy
(4,186 puan) tarafından
Benim daha yeni bitti. Sadece kiymam kaldı 
0 oy
(133,927 puan) tarafından
allahim herkese kurban kesmeyi nasip etsin diyim bende gurbette bayram bile bi degisik yaa eve et asla girmedi yani kurban etimiz girmedi 
0 oy
(963 puan) tarafından
Son poşetini geçen hafta yedik bitti :)) bunun yanında kayınvalidem ve annemde gelirken 5-6 poşet et getirmişti eşimin iş yeri erzakta iki kere et ve kıyma vermişti onlar getirmese daha erken biterdi mesela :) 
0 oy
(5,577 puan) tarafından
4-5 ay en fazla. Baya da dagitirim ama eve gelen kimse yok evde pek yenmiyo kesildigi zamanlar . 7 tane pay veriyorum. Gorumcem de kesemedigi icin onu payini 6-7 kilo kadar lop et koyarim. Diger paylara da 2 kg kadar koyarim. 

Onun haricinde kurban etini evime gelen misafire pisirip yedirmeye calisirim. 
0 oy
(911 puan) tarafından
kesemiyoruz borcumuz var köfteci yusuftan alıyorum 
0 oy
(1,478 puan) tarafından
Helal et sıkıntısı oldugu için ben 3/1 ayırır buzluğa koyarım 1 yil içinde bitiririz yetismezse dışarıdan almam ama genelde yetiriyoruz annemlerde de böyle yapardik
0 oy
(17,334 puan) tarafından
Kasımdan kasıma et kesiyoruz kendimiz. Ortalama 50 kilo kadar onu yiyoruz. Hiç et almayız kasaptan. 1 yıl kalır dondurucuda
(834 puan) tarafından
Kurbani dagitiyor musunuz
(17,334 puan) tarafından
Kurban değil canım. Kışlık et keseriz kendimize. Kasaptan almak yerine kendimiz ****** alıp kesiyoruz.
0 oy
(1,906 puan) tarafından
Kurban et bayramı zihniyetinden kurtulsalar hiç dondurma derdine düşmeyecekler....kurbanı kesip istif dondurucuya atanları samimi bulmuyorum✓
0 oy
(32 puan) tarafından
Biz 3 /2 dağıtıyoruz bize bı ay yetiyor sürekli yapmasam kurbandan sonra şimdiye kadar kaç kere kestik koyun inek oda bitti bizde et bı sene gitmez
0 oy
(7,076 puan) tarafından
Kurbanı bağışlıyoruz etimi aylık alırım 
0 oy
tarafından
Bununla âlâkalı bir Hadis okumuştum yani senede iki kere hay van kesmek sünnetmiş. Birisini zaten kurban bayramında zilhicce ayında kesiyoruz vacip. Diğeri ise Recep ayında kesmek ise sünnet tevafuk tam da Recep ayındayız.

Sorunun cevabına gelince hep bağış yapıyorduk ilk defa geçen sene eşim  kurban hisseye girdi ben yine bağış yaptım eşimin kurbanindan da kendimize az biraz ayırdık kalanı hep dağıttık. Kendimize ayırdığımız bir ay sürmedi bitti. Yani dışardan kasaptan alıyoruz ayda bir kere falan.
0 oy
(3,434 puan) tarafından
4 ayda bitiyor az koyuyoruz

Kurbandan kurbana 3 küçük baş birde bir büyük baş hayv.nin yarısını kesiyoruz 

Biz baya et tüketiyoruz 
0 oy
(7,907 puan) tarafından
3 ye 1 dağıtılır. 3 te 1 misafire yedirilir. 3 te 1 kendin yersin. Eğer 3 te 1 dağıtıp dolaba attiklarindan misafirede yediriyorsa yanlış bişey yok bunda
0 oy
(204 puan) tarafından
Bizim ki  küçük başti tek kestik eşimde pay ederken fazla falza 2 kg dağıttık 7 hisse kesmeyenlere  Allah kabul etsin inşallah 2 ay yedik oda azdı zaten ondan beridri dışarıdan alıyoruz 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 380 göst.
28 Mart 2023 Diğer kategorisinde 1tirtil1cicekannesi (1,247 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 322 göst.
9 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Allizzwell11 (509 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 449 göst.
20 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Ferrride (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 790 göst.
1 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde Sni ck iyi anliyorum (909 puan) tarafından soruldu

409,901 soru

12,323,806 cevap

39,045 kullanıcı

Kategoriler

...