+2 oy
512 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (115 puan) tarafından
Kızım 18 aylık gece 9 da uyur sabah 7 de uyanır daha sonra 9:30-10 gibi uyur 1 saat sonra uyanır fakat bu aralar bi türlü 7 den sonra uyumuyor. Gece bni uyutmayan bebeğimde var sizce onu evin icinde tv acıp kendi haline bırakıp uyusam olur mu 

32 Cevaplar

+1 oy
önce (13,102 puan) tarafından
Canım 5 yaşında kızım gebeyim diye bu ara yarım saat okul sonrası uzanıyorum ve ona da yanımdan ayrılma kağı çalarsa açma mutfağa gitme diye yarı uyur yarı uyanığım. Çok küçük seninki
önce (115 puan) tarafından
Doğru olmaz dimi ama ayata uyuyacam artık bi türlu uyumuyor bnde dinlesem. Ama onunda gözleri uykulu bi türlü neden uyumuyor direniyor anlamiş değilim
önce (12,533 puan) tarafından
Ayy kız kıyamam sabah mı gidiyorsun okula
Sabah 6.30 uyanış balım
Canım eşin gelince seni dinlendirsin yalnız bırakma her şey olur uyku yarı ölüm hali dikkat edip üzülmemek adına bir de aslında iyi uyuyor 9 ve 7 arası. Sen de erken yatmaya gayret et. 11 i geçirme
-Reklam-
+1 oy
önce (866 puan) tarafından
olmaz. 18 aylık bebeğe belli olmuyor çünkü. televizyondan sıkılıp koltuğa çıkar koltuktan düşebilir. sandalyeye çıkar düşer. ya da koltuğun yanında bişey varsa üstüne tırmanır tepesine bişeyleri düşürür falan. dolapları karıştırır eli sıkışır. ne yapacağı belli olmaz ki.. ben uyanıkken bile yalnız bırakamıyorum başka odada. 20 aylıklar asla durmuyorlar. evin her yeri tehlikeye dönüştü. bu aralar televizyonun fişini çekmek istiyorlar mesela... hiç bişey yapamadı kumandayı kaldırıp televizyona atar...
Ayata uyuyorum yeminle gözlerimi acamiyorum o kadar cok geceden sabaha uyanıp duruyorlar.
çok çok haklısın çok iyi anlıyorum. bu gece ben de hiç uyumadım. ikizlerim 20 aylık ama yine de uyumuyorlar bazen ben de anlamadım. ama onlar uyanıkken uyumaya kalksam eminim sonrasında daha da uykusuz kalırım. çünkü evi başlarına yıkarlar sonra hastanelerde sürünürüz + vicdan azabı olur.
bi defa yatakta yanımda yatırdım uyumuşum çocuk küt yere düştü. hiç tavsiye etmiyorum.
Ay bu yazılanlardan sonra o bi düşünceydi şimdi hepten sildim aklımdan.
kıyamam ya damdan düşenin halini damdan düşen anlıyor da işte... çaresi de yok. iki sene sonra geçecekmiş ama öyle diyorlar
+1 oy
önce (5,497 puan) tarafından
Canim oglen daha gec ve 1 kere uyut. 7 de kalkiyosa 12 de yatir. 

Tek basina birakmak icin cok kucuk. Ekran izletmek icin de cok kucuk.
Tv izlemesi icin değil ona ses olsun diye. Evet bnde sonra düşündümde doğru bi şeyleri üstüne devirmeyeceği ne malum.
önce (5,497 puan) tarafından
Ne alakasi var ses olsun diye. Tv yi acayim karsisinda otursun bende uyuyayim istiyosunuz.
Ses olmasini istiyosaniz goruntusuz muzik acik.
Dunya hali cok tehlikeli bi yas doneminde.
0 oy
önce (17,899 puan) tarafından
O yaştaki çocuğun başına her şey gelebilir ev kazası diye bir gerçek var bizim başımıza gelmez sanıyoruz tam da burada yanılıyoruz 
Doğru valla. Herşey bi anlık olur.
0 oy
Artık uyumaması normal yani. Benimkiler hep erken kalkar ikiside hiç 7de kalkıpta bi daha 9da yatmadılar. Bi daha öğlen uykusuna yattılar. 12de öğlen uykusuna yatır sende yat onunla birlikte 
önce tarafından düzenlendi
Günlük iki uyku yapar biri 9-10 arası uyuyup 11 gibi uyanır saat 2.30-3 arası uyuyup 4 gibi uyanır kac defa tek uykuya gecirmek istedim 1 saat tek uyuduğu icin 12 de uyur 1 hemen uyanır bu sefer akşam uyku gene istiyor 1 saat arayla uyutamıyacağima göre. Akşam erken uyur 7-8 gibi gecede 12 gibi uyanıyor bu yani anlayacağınız günlük 2 defa 1 saat ona iyi.
Ee ama uyumuyo diyorsun bırakmaya çalışıyo demekki 2 uykuyu.
Doğru uyumuyor ama ikindi saatinde hemen uyur acaba ikindi saatinde tek mi uyutsam günlük 1 saat 18 aylık cocuğa iyi olur mu dersınız
Ikindide uyuyunca akşam kaçta yatacak peki. Öğlen uyutsana 1 gibi 2.5 gibi kalkar akşamda 9da yatsa tamam işte
Canım tek uyku zamanı gelmiş onun. Öğlen yatır uzun uyur zaten
0 oy
önce (2,673 puan) tarafından
1 sene sonra yazarsın çocugum konuşmuyor sesleniyorum bakmıyor diye dikkatli ol
Niye ki yaşayacağı korkudan mı yoksa tıravlı bi olay yaşayacağından mı
önce (662 puan) tarafından
ironi yaptigini dusunuyorum yani yil 2025 ekran meruziyetinin sonuclarini bilmeyen bi anne olamaz diye dusunuyorum
önce (2,673 puan) tarafından
Bende zamanında vermiş bir anne olarak söylüyorum ekrana baktıkca otizm olan ve otizm olmasada aynı semptomlara sahip şeyler ortaya cıkıyor ismini söyleyince bakmıyor konuşmuyor yaşıtlarından geri kalıyor becereleri gelişmiyor zamanında cok post açtım bununla ilgili zamanla bir çokda post gördüm çok önemli bir konu bu
önce (662 puan) tarafından
siz bebeginizi aldirdiniz mi hala hamile misiniz
0 oy
önce (3,126 puan) tarafından
Yaramaz çocuksa güvenme bir yere tırmanır televizyonu çeker düşürür yokmu yakınında biri  çağırsan arada gelsene ilgilense sen bebekle uyusan
Gurbeteyim yakınlarım hic kimse yok eşim tek cocuk kayınvalidem var onu cağırsam koşa koşa gelir yanlız sevecem diye cok gürültü yapar gelmesindense gelmemesi daha iyi. Bide sabah sabah evin hali hal değil onu cağıracam 1 saatlık uyku icin temizlik yapmak ona ikram hazırlamak oda bi zahmet yanı.
0 oy
önce (1,289 puan) tarafından
uykun hafifse yaninda uyu baska odada uyuma ne olur ne olmaz 
Uykum normalde hafif yanlız gece hic uyumayıp bide yorgunsam gözlerimi kapatsam hemen derin uyku.
0 oy
önce (1,641 puan) tarafından
Oğlum 13 aylık. Bazı günler çok kötü oluyorum. Mesela dün uyudum. Onun odasının kapısını açık bırakıyorum ve oturma odasını. (Evim Amerikan mutfak) Gidip odasında top havuzunda oynuyor akülü arabasına biniyor. Mutfakta tencereleri açıyor. Salonda oyuncaklarını veriyorum eline. Televizyon da acıyorum ama müzik acıyorum. Salonda uyuyorum. Ama tabi yarı uyanık halde. En ufak sese gözümü açıyorum. Bazen o gelip benimle oynuyor kaldırıyor beni. 
önce (34 puan) tarafından
Müzik açtığını söylemişsin ya yinede ekranda görüntü oluyor dimi
önce (1,641 puan) tarafından
Evet oluyor tabiki ara sıra bakıyor ama çokta ilgisini çekmiyor daha çok ortalığı karıştırmayı seviyor. Zaten en ufak seste insan uyanıyor. Tam dalamiyor ama yine de dinleniyor.
0 oy
önce (1,848 puan) tarafından
Canım ben uyumuyorum ama bazen salonda bırakıyorum yemek yaparken. Diğer odaları kilitliyorum. Bizim salonda koltuk masa dışında hiçbir eşya yok çocuklar için öyle yaptık. Televizyonu da tavana değecek kadar yukarı astık çünkü gibip gidip TV ye yumruk atıyordu. Uyumaya güvenilmez ya bir şey oldu diyelim düştü falan Allah korusun duyamazsin
önce (1,848 puan) tarafından
Biz mecburen uyku saatini küçüğe göre ayarladık. İkisi de gece 12 gibi uyuyup öğlen 12 gibi kalkıyor. Yatak odasına siyah perde aldım güzel uyuyorlar. Küçüğü 3 aylık olacak büyüğü 26 aylik
0 oy
önce (13,559 puan) tarafından
Aynı odada bulunup uzanabilirsin daha küçük Allah korusun bi kaza olabilir
Salonda tv sesi olur yatak odasına alıp kapıyı kapatsam ağlar diye.
önce (13,559 puan) tarafından
Her ne olursa olsun yanliz bırakılmamalı kızım o aylardaydi yanımdaydı arkamı donmemle düşmesi bir oldu ve iki kaşın ortasını yardı. Şuan 32 aylık ve orda iz kaldi. Gözümüzün önünde bile.kazalar yaşanırken yalnız kalınca düşünmek istemiyorum
0 oy
önce (28 puan) tarafından
Bebekleri binofaya al kapıyı kilitle TV aç  20 dk ayarla alarm ikiside yanında olsun camlarda kapılarda koruma kilidi olsun yeterli canım 
Bi odaya alamiyorum cünkü bni görünce yatağıma gelir hani evin icinde gezsin tv izlesin diye.
0 oy
önce (5,318 puan) tarafından
Cocuga belli olmaz bak oglum 32 aylik mutfagi kilitliyorum bazen firinu aciyor cayciyi aciyor bulasik makinesini calistiriyor Allah korusun acicam derken ustune devirebilir olmicak sey degil dun babasi banyoya girdi onunla ilgilenmedi diye banyonun onündeki camasir makinesini calistirmis 18 aylikkende bilmez cocuk  isin zor annenden yada kayinvalidenden destek alsan en azindan bir iki saat ilgilenseler uyursun 
Gurbeteyim yakınlarım hic kimse yok. Kayınvalidem var oda pek anlaşamıyoruz.
0 oy
önce (3,119 puan) tarafından
Kızım 18 aylik biz tek uyku yapıyoruz aksam da bizle uyur 10 11 arasi sabahta en gec 9 buçukta kalkar. 
Bnde tek uykuya gececem tabi akşam erken uyumak icin ağlayıp sızlamasa.
0 oy
önce (11,373 puan) tarafından
Ay yok bırakılır mı ablasıyla kalkıyorlar ilk tv açıyorlar ama hiç güvenemiyorum çocuk bu tezgaha çıkma huyları var düşerler Allah korusun  prizlere uzanmaya çalışıyor mesela altına bişey yoyup 
İşte mazallah her şey bi anlık olur. Risk almamak en iyisi.
0 oy
önce (4,251 puan) tarafından
Cok kucuk, dogruyu yanlisi ayirt edemez o yuzden ne yapacagini kestiremezsin. Onun yerine ikisine de ayni duzen kurmalisin. Kucugu anladigim kadariyla gunduz uyuyo. Ikisini de gunduz geceymis gibi uyutmayip gece uykusuna kayirirsan senin icin daha rahat olur. Birde 18 ay civari tek uykuya duser. Benim cocuklar hep o aylarda tek uykuya gecmisti. Muhtemelen ondan uyumuyo. 12 1 gibi uyutabilirsin.
Kısa uyumasaydı bnde günlük 2 defa uyutmaya calişmazdım kacta uyursa uyusun tam 1 saat fazlası yok o yüzden akşam mızlanması başlıyor.
0 oy
önce (51,329 puan) tarafından
18 aylik ve baska bebeginde var uyunmaz ya
Bnşmki de bi umut.
0 oy
önce (4,091 puan) tarafından
Ben uyuyordum ama aynı odada uyuyordum odayı kapatıyordum. Ben kanepeye uzanıyordu tehlikeli oyuncakları filan kaldırıyordum. Derin uykuda da olsam onun sesine odaklı oluyordum. 
Yok ya yanına gitsem uyutmaz ki sacımı ceker gözlerimi acmaya calişir başımda anne anne deyip durur o yüzden kendi haline dedim.
0 oy
önce (23 puan) tarafından
Kızım 18 aylık sürekli hateket halinde onu başka odada bile yalnız bırakmıyorum sürekli ben de onla geziyorum koltuğa çıkıyor tv ünitrsine çıkmaya çalışıyor koltukta ayağa kalkıp kol koyma yerinden inmeye çalışıyor Allah korusun yalnız bıakılacak yaşta değiller daha
Normal ev halinde onların cobanıyız uykudayken nasil olacak diyon doğru valla bnimde bi umut işte.
0 oy
önce (5,977 puan) tarafından

sabah 7 den sinrami:) e uyutursa uyu tabi . kendi kendine duruyorsa helal olsun bebise bence:) ben kendi yanima alip telefnu eline verip gozum yari acik yari kapali ayilmaya calisirdim  o donemler

Evet 7 den sonra... sabah ezanından öncede uyanır karalık. 1-2 saat gec uyansa uykumu alırımda işte malesef bizimkide şafak operasyonu.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 1,117 göst.
0 oy
9 cevap 277 göst.
0 oy
8 cevap 180 göst.
0 oy
8 cevap 584 göst.
14 Ocak 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,353 soru

12,268,399 cevap