+2 oy
247 göst.
Diğer kategorisinde (519 puan) tarafından
Hanımlar bugün kapı çaldı bir baktım kayınbabam buyur ettim. Ama habersiz gelmesine bir tık bozuldum da, burada bir komşumuza düğün hediyesi vermek için gelmiş bana uğramış önce namazını kıldı çay içtik sonra gitti. Ama bu ilk değil ne zaman gelseler habersiz geliyorlar. Oğullarının evi başımın üstünde yerleri var gelsinler ama belki evim dağınık ya da misafirim var ya da evde yokum. Ki daha önce oldu evde yatılı misafirim vardı arkadaşım kadın kadınaydık evde başı açık rahat oturuyordu kapı bir çaldı kayınbabam kaynanam kız nasıl kapatacağını şaşırdı başını. Eşime o zaman da söyledim keşke haber verselerdi kız rahatsız oldu planımız vardı dışarı çıkacaktık çıkamadık diye ama annesi babası tabii haliyle bir şey diyemedi sanırım. Kırılırlar küserler diye birşey diyemiyorum kırmadan nasıl anlatabilirim acaba. Bugün dertleştik kayınbabamla başını şişirdik kusura bakma dedi bende ne kusuru baba öyle şey mi olur ne zaman istiyorsan gel bir alo de kızım çay koy ben geliyorum de yeter dedim ama bilmiyorum anladı mı. Sizce yanlış mı düşünüyorum.

9 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Ben de Çat kapıyı sevmem Ama benimkiler gelmeden en az bir saat önce arayıp sana uğrayacağız diye söylerler söylemeden geldikleri olursa ben de bozulurum bence çocukla ev her zaman müsait olmayabiliyor
(519 puan) tarafından
Evim.de müsait değildi yatağımı toparlıyordum çamaşırlar kirli çamaşırlar filan ortadaydı oğlumda çat diye açıverdi kapıyı kirlilere tekmeyi atıp kapıyı kapatıverdim hemen :D salon öyle dağınıktı ne desem bilemiyorum bir saat önceyi bırak sokağın başında arasalar yine sevinicem ya kapıyı çalınca, ya araba kapısının kapanmasını duyunca öğreniyorum geldiklerini. Nasıl söyleyebilirim kırmadan bilmiyorum. Biraz da alınganlar asla kırmak istemiyorum.
tarafından
Yani bilmiyorum benimkiler umre'ye gidip geldiler Hacılar zaten yani ben de evimde sürekli mini etekli elbise ile gezen birisin benim o halde görmek isteyeceklerini sanmıyorum sonuçta burası benim mahremim istediğim şekilde giyinirim tamam kayınpederim yanında kalkıp da mini şort giymiyorum ama evimin içinde giyerim gecelikte de gezerim Bana haber vermeden asla gelmezler o yüzden ki zaten duşta olabilirsin çocuğun var çocuğun uyutuyor olabilirsin yani her türlü devam ediyor bu konu bence haber verilmeli
(519 puan) tarafından
Benimkiler de öyle hacca gidip geldiler ama haber vermeden gelmeyi normal görüyorlar sanırım biz gideceğimiz zaman arıyoruz mesela evde misiniz diye hani herşeyden önce evde olmayabilirdim nasıl söyleyebilirim onlara bilmiyorum.
tarafından
Ben şöyle düşünürüm içimde kalıp bana dert olacağına söyleyeyim onlara dert olsun
-Reklam-
+1 oy
(1,994 puan) tarafından
Benm kayanana onlar da öyle yaa hiç haber vermezler gelselerde eşime söylerler eşimde bir saat kala bana söyler hazırlık yap diye bir iki en son birşey yapmadım herşeyin vakti zamni var önceden haber verilsin herşey dört dörtlük olunsun dedim değişen birşey yok yine ayni
(519 puan) tarafından
Ya bir saat kalasına da razıyım öyle dört dörtlük olmayı istemiyorum haberim olsun üstüme başıma çeki düzen vereyim ortalığı toplayayım yeter yemek şu bu aramazlar Allah var bir çay yaptım karşılıklı içtik ama ya kapı çalınca ya da araba kapısının kapanmasını duyunca anlıyorum geldiklerini
(1,994 puan) tarafından
Bir saat bile az yemek mi hazirlicam çay mi koyacam evi mi toparlicam elim ayağım birbirine dolanıyor yemek geç hazır olunca soyleniyorlar bide
+1 oy
tarafından
Kim olursa olsun cat kapı gelmesin 
(519 puan) tarafından
Ya annem olsa haber verseydin derim ama eşimin ailesine diyemiyorum ki annemler haber vermeden gelmezlerdi kızım geliyoruz birşey istiyor musun diye ararlardı. Ya evde olmasam kapıda kalsa bu sefer ona da üzülürdüm. Ki tam komşuya inecektim
+1 oy
(1,727 puan) tarafından
Ya bilmiyorum da işte evlat evi diye geliyorlar. Ha müsait olmazsan imkanın olduğu şekilde agirlamis olursun. Ya da evde biri varsa ben size kahve yapayım bi sonra bir plan yapmıştık bir yere gidecektik dersin anlarlar. Başını sisirdik kusura bakma falan demişler en azından nazik davranıyorlar gibi geldi bana. Verdiğin cevap ta samimi bir cevap kaba değil bunu onlar iyi anlar gelmeden ara demek istedi diye anlamazlar bence 
(519 puan) tarafından
Evet samimi anladı zaten yok ben birşey istemem dedi :)
(1,727 puan) tarafından
Ben hiç art niyet algılamadim nedense naif insanlar gibi geldi bana sadece bu yazdıklarına bakarak. Başka bisey var mıdır bilemem tabi de
(1,727 puan) tarafından
Bence takılmayın ya aa ne iyi ettiniz bende ortalığı toplayamamistim biraz siz torununuza bakın ben toplayivereyim ya da üst baş müsait değilse benim yapmışliğim var üstüm müsait değil kapıyı açıyorum siz girin içeri derim giderim 2 dk üstümü giyerim. Bi de namaz kıldı çay icti gitti diyorsun bazen namaz vakti geçecek oluyor yakındır uğramıştır mesela ne güzel evde namaz kılınması
(519 puan) tarafından
Komşu Yakın diye uğradı zaten evine dönene kadar namaz vakti geçerdi içinde art niyet kesinlikle yok benimde yok, otobüsle geliyor evlerimiz biraz uzak onunda düşünmesi lazım aslında evde midir değil midir yoksa kapıda kalırım diye
+1 oy
(57 puan) tarafından
Çok doğru düşünmüşsün canım benim kayınpederim değil de kayınvalidem aynı şekilde. Normalde farklı şehirde yaşıyorum memlekete gittiğimde annemlerde kalırım. Hep çat kapı gelir kendi evim bile olmadığı halde. Bazen misafirim oluyor oda bizle falan oturuyor iğrenç bi durum ya
(519 puan) tarafından
Aslında çok sık gelmiyorlar ayda bir filan ama işte insan keşke haber verseydi diye düşünmeden edemiyor çünkü pat diye kapında beklemediğin biri olunca şaşırıyorsun.
+1 oy
(975 puan) tarafından
Ne zaman istiyorsan gel demek yerine Babacim her zaman beklerim ama haber ver ki ben de ona göre sana hazırlık yaparım bazen müsait olamıyorum deseydin senin söylediğin istediğin zaman zamansız gelin gibi olmuş 
(519 puan) tarafından
Evet biraz öyle oldu sanırım zaten çok sık gelmezler ayda bir olur böyle ama yine de insan keşke haber verseydi diyor
0 oy
(424 puan) tarafından
Yemek ya da çay koyarken diyebilirsin baba haberim olsa bişeyler yapardım çayın yanına ya da yemeği hazır ederdim diye. Ama belli ki aşırı benimsemişler seni gözleri yemede içmede değil bir çayını içmekte. 
(519 puan) tarafından
Evet zaten özellikle bana da gelmemiş eski komşularına düğün hediyesi vermeye gelmiş bende de soluklanıp namazını kıldı çayını içti gitti
0 oy
(3,328 puan) tarafından
Çok iyi niyetlisin onlar da iyi olabilir ama iyilik bazen yetmiyor maalesef. Bence kırılacak bir şey değil valla benim de aşırı moralim bozuluyordu hep planımız aksıyordu. Bizim kardeşler yakın bi kaç kere onları bi kere de görümcem ters denk geldi ağırlayıp planımızı söyledik diğer çocuklara gittiler. Bizim için de stres oluyor bunu yapmak ama mecbur her zaman habersiz olmaz. Arkadaşım varken gelip uzun otursalar eşimi direkt arar söylerdim çok şükür eşim anlıyor beni abarttıkları için konuşuyor. Benimkiler anlamadı inşallah seninkiler anlar. 
(519 puan) tarafından
Çok sık yapmadıkları için tolere etmeye çalışıyorum aslında ama ayda bir bile olsa insan keşke haber verseydi diyor
(3,328 puan) tarafından
Ama bu yıllarca böyle gidecek baştan çözmelisin ilerde daha zor olur
(519 puan) tarafından
Çözmeye çalışacağım
0 oy
(18,100 puan) tarafından
Allah affetsin ama bu konuda katıyım kapıda kalmaları gerekiyorsa onu da yaparım evde değildim banyoda idim vs derdim çünkü kibar kibar söyleyince ya da ima edince anlamıyor eski insanlar çat kapı gelirmiş onlar bunun nezaket gereği olduğunu kabullenemiyor ama bu çağda habersiz gidilmez 
(519 puan) tarafından
Yani ben duşta olsam oğlumu kapıyı açma diye tembihlememe rağmen pat diye açabilirdi kapıyı dedesi geldi diye :D
(18,100 puan) tarafından
Benim oğlum üç yaşında ve kapı sürekli üstten kilitli o yüzden bunu düşünmedim
(519 puan) tarafından
Benim oğlum beş buçuk yaşında sürekli kilitli tutmuyorum acil durumlarda çıkmak gerekir diye ama duşa girdiğimde mutlaka kitlerim insanlık hali unutabilirim de

İlgili sorular

0 oy
44 cevap 980 göst.
22 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 165 göst.
0 oy
0 cevap 49 göst.
0 oy
1 cevap 61 göst.
7 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Tenha bitirim (9 puan) tarafından soruldu

409,052 soru

12,294,359 cevap

38,291 kullanıcı

Kategoriler

...