+1 oy
281 göst.
önce Diğer kategorisinde (478 puan) tarafından
İlk kızımı normal olamadıgı için sezeryan olmustum 27 aylık şuan. İkinci kızımı yine sezeryanla perşembe günü doğum yaptım bugün üçüncü gün hala karnımın içi yanıyor ağrıyor hele çok afedersiniz idrarımı yaparken öyle agrı oluyor ki zor tutuyorum kendimi ilk sezeryanım bu kadar zor gecmemişti aynı hastane aynı doktorum yapmıştı neden böyle olmuş olabilir ikincisi kolay olur diye düşünmüştüm antibiyotik ve agrı kesici kullanıyorum

12 Cevaplar

+1 oy
önce (1,327 puan) tarafından
Enfeksiyondan olabilir bendede oleydi bide hala kan var demkki karnında 2 ay oldu geceli hala karnımın içi agriyo
önce (478 puan) tarafından
İlkinde çok dikkat etmiştim yarama hep kuru tuttum hala kan var derken zamanlamı azalıyo doktor perşembe günü dikiş yerindeki bandı çıkaracak bundada yarama çok dikkat ediyorum ama ağrı yükseliyor
önce (721 puan) tarafından
Bandı hastaneden çıkarken çıkartmaları lazım bende enfeksiyonla doğuma gittim doğum sonrasında antibiyotik kullandım 10 günde Anca hafifliyor acılar 25 gün oldu benimde
Evet karnına bastirmalari lazım di kan karnının içinde kalınca ağrı yapiyo ben8m kontrolde aynı söyledim hala karninda kan var dedi ilaç verdi öle attım haftası olmadan gittim bitmiş dedi . Bandını aç su geçirmez bantmi takili dikiş yerinde
Anlaşılan hiç iyi bı hastaneye denk gelmemiş kadının içinde kan kalmış ondan bence böyle oluyo ve o yaranın açık kalması lazım iyileşmez mikrop kapar Allah korusun git sen bekleme
önce (13,075 puan) tarafından
Kızlar her doğumda bastırılmıyor ki bence başka bir sorun var ben de sezaryen oldum bastırılmadı kanama miktarına baktı Dr gayet iyi dedi. Plasteri de 3.gün banyo yapıp çıkartmamı söyledi Dr um. Ağrı sızım 3.gün yok denecek kadar azdı. Tabi ikincide ne olur bilmiyorum ilk sezaryen için diyorum ben tecrübe henüz bir bende :)
Kelebek evet şu geçirmez bandı takmıstı,  doktora sordum bunu pazartesi, gittiğimde çıkarıp bakıcakmıs ilkinde de öyle olmustu
önce (3,348 puan) tarafından
Kuzenimin eşi 4. Sezeryani olmuştu. Son sezeryanda 10. Gün hastaneye yattı ağrıdan bayılacakmjs bir de özel hastane sözde. Meğersem içinde kan pıhtılari kalmış 2 gün yattı düzeldi. Görün bence sen de
Benimde ilk doğumda öle yapmislardi doktor açtı 2 ay oldu bende doğum yapali bunda açtılar direk . Kan var karnında o yüzden öle oldun benim de öle oldu çünkü idrarda enfeksiyondandir bendede vardı çünkü bekleme git ultrasonla bakiyo iki dk bişey zaten
İdrarda enfeksiyon, neden olurki ben yarama çok dikkat ediyorum yarın, zaten kontrole çağırdı bamdı çıkaracak o, zaman, bakacak
önce (410 puan) tarafından
Her sezaryan da basılır karna karın içinde kan vardı çıksın diye aksi halde içinde kalır bu yapılması gereken bir şey , bende de yapıldı etrafımda sezaryan olan herkese yapıldı, o baskı ile kan dışarı akmaya başlıyor bence doktora gidince bunu da söylesin çünkü hemşireler gelip yapıyor bunu doktorun haberi yoktur yapıldı yapılmadı ,
Söylicem cnm, karnıma bastırılmadı da yarın sabah kontrolüm var
-Reklam-
0 oy
önce (307 puan) tarafından
Karnına bastırmadılarmı canım git görün bi öylede olmaması gerek
önce (2,210 puan) tarafından
İstersen bi hastane uğra ne olur ne olmaz benim karnımı bastirmadilar tek çocuğum var agrimda o kadar yoktu sadece dikişler acıyordu
Kiz nasıl bastırmadilar bana bir normal doğum yaptırdılar resmen odada 8 9 defa alttan
Baktı ve karnıma bastırdı
önce (2,210 puan) tarafından
Bilmiyorum ki torbayi cikardilar karnıma dokundular dikişlere baktılar sadece bende bilmiyorum burada gördüm bastirdiklarini bilseydim sorardım
Pazartesi doktor kontrole cagırdı bandı çıkarıcak o zaman, bende sorucam
önce (307 puan) tarafından
Ben ilkinde bişey bilmiyodum ama ikincide baktım hemşirenin eli karnıma geliyor tuttum elini doktorum geldi o an yapma canım bi anlık dişini sık yoksa hem için temizlenmez hemde agrın dinmez dedi kafamı çevirdim çok sert bastırmadı ama bastırdı devlet hastanesinde arkadaşlarım doğum yaptı kum torbası falan koydulr karnıma diyorlardı bolca su tüket bolca yürü sen yinede
0 oy
önce (6,713 puan) tarafından
Aynı olmuyor maalesef canım idrar yolu enfeksiyonu olmuş olabilirsin bide karnın içi 6 ayda tamamen iyileşiyor 6 aya kadr ağrı normal yani
Ama ilki de zordu yine o daha kolaydı 3 günde ayağa kalkmıstım ama bu sefer hala devam ediyor agrım
0 oy
önce tarafından
Ben ikincide böyle bir sorun yaşamadim canim 
0 oy
önce (1,659 puan) tarafından
Canım idrarını yaparken yanma sebebi sezaryende idrar torbasına sonda takıldıgı için aynısını yaşadım 4 gün idrara çıktıgımda yanmam sızlamam oldu sonra geçti karnının içinin yanması çok normal ben 20 gün kendime gelemedim yandı karnımın içi çünkü kesik çok derin ordaki sinirler kaslar hepsi kesildi ve şuan kaynama aşamasında bol bol yürümeni öneririm henüz yaran çok yeni zamanla geçecek sabret 
Ama ilkini çabuk atlatmıstım aynı hastane aynı doktor ilkinde 3 günde iyi toparladım ama bu seferki agrılar çok farklı gibi
0 oy
önce (988 puan) tarafından
Bende öyle olmamıştı. Doktora görün cnm. Ultrasonla da baksın içerde bişey kaldı mı diye
Pazartesi cagırdı cnm bandı çıkarmak için o zaman söylicem ultrasonla bakacak zaten
0 oy
önce (701 puan) tarafından
Enfeksiyon kapmış olabilirsin 
Nasıl yani nerden ne gibi
0 oy
önce tarafından
Canim idrar tutarsan afrin olur saat basi mesaneyi bosaltman gerekiyo sen gelsin gelmesin git yoksa agri olur 
Gidiyorum zaten ama ilk kızımda hepsi hastanede bitmişti agrısı acısı ama bu niye böyle oldu anlamadım
önce tarafından
Canim ikinci kez nicak degdi etin yariliyo kolay mj tabiki de daha zor gececek normal dogumun sonrakileri sezeryan dogumun ilki kolaydir
Anladım ilki kolay olunca ikincisinde kolay olur diye düşündüm
önce tarafından
Kolay mi bacim ameliyat bu ve tam et tutundu bi daha kesildi senin bebeler de cok yakinlar normsl yani
0 oy
önce (727 puan) tarafından
İlk sezeryanimi 4 yıl önce ikinciyide 15 ay önce yaptım ama üşütnce falan hala yanma ve ağrı oluyor eğer ki idrarda falan enfeksiyon varsa bence ondan da olabilir bence bi doktora gözük birde çok yeni daha her doğum aynı geçmiyor ki bende ikisi de aynıydı sadece ilkinden genel anestezi aldım ikinci de spinal anestezi oldum sonrası aynı ağrılıydı
0 oy
önce (36 puan) tarafından
Bende aynı olmuştum şuan 31 haftalık 3. Ye hamileyim bakalım bunda süreç nasıl olacak ama korkmana gerek yok normal bir durum hem idrarda hemde büyüğünde acı ve yanma oluyor bir süre sen ilaclarını düzenli kullanmaya bak daha çabuk toparlarsın. Geçmiş olsun .
0 oy
önce (160 puan) tarafından
Benim ilk sezaryende öyle olmuştu 20 gün dogrulamamistim neredeyse sonra geçti kendiliğinden 
0 oy
önce (1,535 puan) tarafından
Saglikla buyusun. Benimde 2. Cok zordu

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 1,443 göst.
3 Ağustos 2019 Diğer kategorisinde Ozlem goksal41 (1,303 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 59 göst.
12 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Busraaaaaaaaa (3,879 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 95 göst.
30 Aralık 2024 Diğer kategorisinde duygumiray (478 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 109 göst.
11 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde duygumiray (478 puan) tarafından soruldu

408,633 soru

12,279,367 cevap

37,842 kullanıcı

Kategoriler

...